Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Екскаватори

 

На зосереджених земляних роботах,болотах і в гірській місцевості ефективне застосування одноківшевих екскаваторів. При цьому до початку робіт влаштовують підїздні шляхи і планують площадки для руху екскаваторів і транспортних засобів. При слабких грунтах і на болотах влаштовують настили або щити із колод брусків.

Перевірка стійкості екскаватора, установленого на щиті, заклечається в визначенні коефіцієнта його вантажної стійкості К. Значення якого повинно бути більше 1,15. Коефіцієнт К розраховують як співвідношення момента відносного ребра перекидання, і можливого нахилу щита.

Небезпечною зоною при роботі екскаватора являється простір в радіусі дії стріли екскаватора плюс 5м. Знаходитись в небезпечній зоні стороннім особам не дозволяється. Заборонено також ведення будь-яких робіт із стороннього забоя. Особливу увагу приділяють,щоб в радіусі дії екскаватора не було проводів електропередач. При розробці грунту з камінням, забороняється розробляти їх ковшем, так як від цього можить перекинутись екскаватор. Під час руху одноківшевого екскаватора його стріла повинна бути встановлена тільки по напрямку руху, а ковш піднятий на висоту 0,5-0,7 м від землі. При переміщенні екскаватора його ковш не повинен бути навантажений грунтом.

При навантаженні породи екскаватором в автомобіль,автосамоскид потрібно ставити так, щоб ковш міг подаватися ззаду або збоку кузова і не переміщуватись над кабіною. Розвантажувати породу із ковша екскаватора потрібно з висоти 0,3-0,4 м від верху борта автомобіля. Забороняється навантажувати породу в автомобіль, якщо водій не вийшов з кабіни і за зону роботи екскаватора.

Забороняється робота екскаватора під козирками уступів. Обвалювати утворені козирки і навіси ковшом екскаватора забороняється, так як це можить призвести до перекиданню екскаватора. Під час переривів в роботі, незалежно від їх тривалості,стрілу одноківшевого екскаватора потрібно відвести в сторону від забоя, а ковш опустити на грунт. Очищувати ковш під час роботи дозволяється тільки після того, як він буде опущений на землю. Після закінчення роботи екскаватора потрібно перемістити на відстань не менше 2 м

Від краю виїмки, а під гусениці (або колеса) положити підкладки з обох сторін.

При розробці виїмок уступами ширина кожного з них призначається в залежності від глибини виїмок, технічні характеристики землерійної машини

і транспортних засобів, якщо уступ буде використовуватись для їх руху. В будь-якому випадку,ширина уступа приймається не менше 2,5 м.

При використанні екскаватора з драглайном, висота забоя не повинна перевищувати максимальної глибини черпання, кут укоса уступів повинен відповідати куту откоса грунта, а сам екскаватор повинен знаходитись поза зоною призми обвалювання.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав