Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Скрепери

Згідно СНіП III - 4 - 80 "Техніка безпеки в будівництві" експлуатація скреперів повинна строго відповідати інструкції заводу-виготовлювача кожного типу або марки машини.

Згідно правилам техніки безпеки, не допускається приближення скрепера до укосу виїмки на відстань менше 0,5м і до укосу свіжо відсипаного насипу на відстань менше 1м.Скрепер і тягач під час набору грунту повинні рухатися по прямій лінії із однаковою швидкістю. При одночасній роботі декількох скреперів,рухаючись один за одним,між ними повинна додержуватись дистанція не менше 20м в денний час, і 30м –в нічний час,не менше 50м- при русі під гору.

Забороняється регулювати змазувати скрепер, а також ремонтувати, коли ковш скрепера буде встановлений на підвісках або спеціальних підпірках. Мокрі глинисті грунти скреперами не розробляються. Робота скрепера також припиняється в дощову погоду. Якщо в грунті виявлені великі камні,пні або інші великі предмети, роботу зупиняють до до тих пір поки не усунуть перешкоди.

На скреперах з гідравлічним управлінням в першу чергу оглядають заслінку і ніж.

Після підтяжки гайок, штоків гідравлічних циліндрів включають систему гідроприводу і перевіряють щільність всіх ущільнень. Перебіг масла через сальники усувають підтяжкою грундбукси або заміною манжети.
У разі розривів рукавів треба негайно вимкнути насос, переключити рукоять на положення замкнено, і зупинити скрепер. Запобіжний клапан насоса регулюють тільки манометром; категорично забороняється регулювати клапан на-віч, так як надмірна затягування його може призвести до аварії.

При заправці машини пальним не можна палити або розводити поблизу вогонь. Змащування і ремонт скрепера роблять при вимкненому двигуні. Виробляти на ходу мастило, регулювання, а тим більше виправлення неприпустимо.

У разі необхідності огляду заслінки або ножа знизу під них підкладаються міцні дерев'яні підкладки. Регулювання механізмів управління виробляють дві людини: один на регулюванні, а другий на важелях управління.
Перед пуском двигуна слід перевірити, що важіль коробки зміни передач встановлений в нейтральне положення. Перед тим як чіпати скрепер з місця, треба переконатися у відсутності поблизу людей і яких або предметів.
Перед початком роботи скрепера розробляється ділянку очищають від каменів та інших предметів.

При русі скрепера забороняється перебування в ковші людей, присутність сторонніх осіб у кабіні машиніста. Не можна залишати без нагляду машиніста скрепера з працюючим двигуном. Чистку ножа і ковша робити тільки при вимкненому двигуні і поставленому на гальмо скрепери.

При роботі на крутих косогорах не можна робити різкі розвороти, так як це може призвести до перекидання і сповзання скрепера, а також до поломки зчіпного пристрою.

Для запобігання заметів, перекидання і сповзання скрепера не рекомендується працювати у дощову погоду на слизьких глинистих грунтах.
При русі по дорогах потрібно дотримуватись правил дорожнього руху і не наближатися до попереду йде механізмам ближче, ніж на 20 м.
Розвантаження ковша робити тільки при русі вперед під уникнення зіткнень з предметами і пошкоджень ножа.

У разі поломки або зупинки машини на шосе потрібно захистити її червоними прапорцями, а вночі - червоними ліхтарями. Машиніст під час роботи повинен мати належну спецодяг, захисні окуляри та індивідуальний пакет для надання першої медичної допомоги.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав