Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вибір робочого місця спеціаліста

Читайте также:
  1. Автоматизований вибір заходів (АВЗ) з профілактики виробничого травматизму з охорони праці
  2. Вибір приміщення і організація робочого місця. Враховуючи характер роботи та фізіологічні характеристики людини, вибирається робоче приміщення та конструкція робочого місця.
  3. Вибір приміщення та розміщення робочих місць користувачів ПК.
  4. Вибір та обґрунтування вибору моделей
  5. Вибір типу вогнегасників.
  6. Вибір часу АБП
  7. Вибіркові санітарні рубки
  8. ВИЗНАЧЕННЯ РОЛІ І МІСЦЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДІТЬМИ В ЛІКУВАЛЬНО-ДІАГНОСТИЧНОМУ ПРОЦЕСІ. ОСНОВИ ЕТИКИ ТА ДЕОНТОЛОГІЇ В ПЕДІАТРІЇ.
  9. ВИЗНАЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНИХ АЛЬТЕРНАТИВ ТА ВИБІР ЗАГАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ

Охорона праці в галузі

ВСТУП

На території України діють такі нормативні акти по охороні праці, як Конституція України, а також наступні закони: «Про охорону праці», «Про пожежну безпеку», «Про забезпечення санітарного й епідеміологічного благополуччя населення», «Про охорону навколишнього середовища», «Про дорожній рух», «Про цивільну оборону України», «Про охорону здоров'я», «Про надзвичайний стан», «Про використання ядерної енергії й радіаційному захисту», КЗОТ, «Тимчасові санітарні норми й правила для працівників обчислювальних центрів» (ВСН і ПРВЦ), «Інструкція із проектування будинків і приміщень для електронно-обчислювальних машин» (СН - 512 - 78) і інші.

Закон України «Про охорону праці» визначає положення про реалізацію конституційного права громадян на охорону їхнього життя й здоров'я в процесі праці, регулює при участі відповідних державних органів відносини між власником підприємства, установи або організації, або вповноваженим їм органом і працівником з питань безпеки, гігієни праці й виробничого середовища й установлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні

Зараз в Україні ведеться розробка національних нормативних документів, спрямованих на охорону праці користувачів ВДТ (відеодисплейних терміналів). Однак, до завершення й затвердження цих документів, що діють уважаються нормативні акти колишнього СРСР [

Основним нормативним документом, що стосується охорони праці користувачів ВДТ, є ДНАОП 0.00-1.31-99 «Правила охорони праці під час експлуатації електронно - обчислювальних машин». Даного правила встановлюють вимоги безпеки й санітарно-гігієнічні вимоги до встаткування робочих місць користувачів електронно-обчислювальних машин (ЕОМ) і персональних комп'ютерів, а також до працівників, які виконують обслуговування, ремонт і налагодження ЕОМ і роботи з використання ЕОМ відповідно до сучасного стану техніки й наукових досліджень у сфері безпечної організації робіт з експлуатації ЕОМ і з урахуванням положень міжнародно-правових актів із цих питань.

Найбільш повним нормативним документом по забезпеченню охорони праці користувачів ВДТ є «Тимчасові санітарні норми й правила для працівників обчислювальних центрів» (ВСН і ПРВЦ).

Є ряд нормативних актів загального призначення, методичних рекомендацій і т.п., корисних при організації окремих робочих місць і в цілому обчислювального центра. Так, наприклад, методичні рекомендації «Створення сприятливих умов праці користувачів ЕОМ, що працюють із дисплеями в інформаційно-обчислювальних центрах».

Вибір робочого місця спеціаліста

Об'єктом дослідження в даній контрольній роботі є підрозділ з автоматизованих систем управління на КП ПТП “Вода”. Виходячи з цього, предметом дослідження є охорона праці на робочому місці програміста.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав