Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Аналіз розумів праці на обраному робочому місці

Читайте также:
  1. Аварією першої категорії, що розслідується у порядку, встановленому законодавством про охорону праці, є аварія, внаслідок якої загинуло _________ і більше осіб.
  2. Автоматизований вибір заходів (АВЗ) з профілактики виробничого травматизму з охорони праці
  3. Адміністративна і дисциплінарна відповідальність медичних працівників
  4. Актуальні проблеми охорони праці в наукових дослідженнях.
  5. Аналіз виробничого освітлення
  6. Аналіз виробничого травматизму на підприємстві.
  7. Аналіз внутрішнього середовища підприємства
  8. Аналіз зовнішнього середовища підприємства
  9. Аналіз і оцінка стану охорони праці
  10. Аналіз і оцінка стану охорони праці

Робота з комп'ютером виконується в певнім середовищі, де одночасно проявляється дія на організм людини різних факторів, у тому числі шкідливих і небезпечних:

- електромагнітне випромінювання й поля від відео дисплейних терміналів;

- шум, пов'язаний з роботою ВДТ;

- висвітлення робочого місця користувача ВДТ і робочого місця приміщення;

- температура й вологість;

- наявність мікробних тіл у повітрі робочої зони.

ВДТ на основі електронно-променевих трубок є джерелом декількох видів електромагнітного випромінювання, зокрема мікрохвиль нетеплової інтенсивності.

За даними В.О.З., експериментальне дослідження характеру й інтенсивності випромінювань ВДТ (при якому визначався вплив електромагнітних випромінювань на користувача при тривалій роботі) показало, що рівні опромінення в ультрафіолетовій, інфрачервоній і видимій областях спектра виявилися нижче припустимих значень.

Виходячи із цього треба, що інтенсивність випромінювання екрана ВДТ в окремих діапазонах не досягає гранично-припустимої дози (ГПД) радіації й, отже, умови праці користувачів у цьому аспекті можна віднести до безпечного.

Деякі ВДТ є потенційними джерелами цілого спектра звукових коливань як чутного, так і ультразвукового діапазону. Цей шум впливає на функціональний стан користувачів. Основними мірами боротьби із шумом є: усунення або ослаблення причин шуму в джерелі, раціональне планування виробничих приміщень, використання коштів звукопоглинання й звукоізоляції.

Прояв істотного джерела негативних фізіологічних впливів на користувачів ВДТ пов'язане з дискомфортними зоровими умовами через неправильно запроектовану систему висвітлення приміщення в цілому й окремих робочих місцях: недостатньої або надмірної освітленості, прямій і відбитої від екранів блесткості, що вуалюють відбиттів, несприятливого розподілу яскравості в поле зору, невірної орієнтації робочих місць щодо світильників і світлопройомів.

Погана якість символів, що представляються на екрані, може викликати зоровий дискомфорт, бути стресовим фактором і т.д. Тому в поле зору користувачів повинне бути забезпечене відповідний розподіл яскравості.

Згідно «Тимчасовим санітарним нормам і правилам для працівників ОЦ» № 4559-88 (ВСН і ПРВЦ), висвітлення в приміщеннях із ВДТ повинне бути змішаним (природним і штучним).

Виробниче середовище в приміщеннях (офісах), в основному, характеризується такими фізичними параметрами, як температура повітря робочої зони, його відносна вологість, електричний опір статі, утримування в повітрі іонів, шкідливих забруднюючих речовин і ін.

Всі електронні блоки встаткування ВДТ мають убудовані вентилятори, тому необхідно передбачити відвід повітря, щоб виключити перегрів або протяги.

У приміщеннях із ВДТ, найбільш активними (біологічними) є частки, які здатні накопичувати електричний заряд, тому доцільно, при аналізі ступеня забруднення повітря робочої зони, розглядати наявність дрібних часток.

Аналіз динаміки бактеріальної обтяженості повітря в приміщеннях із ВДТ показав, що кількість мікроорганізмів помітно збільшується при відсутності вентиляції, при тривалій роботі ВДТ, при великій кількості відвідувачів приміщення, де встановлені ВДТ.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 40 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав