Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

І. Догляд за ділянкою та приміщенням

Читайте также:
  1. ВИЗНАЧЕННЯ РОЛІ І МІСЦЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДІТЬМИ В ЛІКУВАЛЬНО-ДІАГНОСТИЧНОМУ ПРОЦЕСІ. ОСНОВИ ЕТИКИ ТА ДЕОНТОЛОГІЇ В ПЕДІАТРІЇ.
  2. Догляд за дитиною, яка народилась шляхом операції кесаревого розтину
  3. Догляд за пуповиною, пуповинним залишком, пупковою ранкою
  4. Догляд за рослинами
  5. Догляд за ротовою порожниною
  6. Догляд за хворими із захворюваннями травмами судин.
  7. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ТІЛА І ПОРОЖНИНОЮ РОТА
  8. ІІ. Догляд за дітьми
  9. Лікарський догляд за новонародженим

1. Будівлю дошкільного навчального закладу, ігрові майданчики та територію необхідно утримувати в чистоті та порядку.

2. Постійно здійснювати технічний контроль за станом приміщення закладу та його території (стін, стелі, вікон, дверей, меблів, фізкультурного обладнання, електромережі, вентиляційних і санітарно-технічних установок, водогону, газопроводу, каналізації, майданчиків, тіньових навісів тощо).

3. З дахів будівель, які є на території закладу, необхідно своєчасно згрібати сніг, не допускати утворення бурульок.

Доріжки, східці, ігрові майданчики необхідно чистити від снігу, льоду та посипати піском.

4. Ділянка дошкільного навчального закладу повинна бути огороджена парканом. Хвіртку та ворота слід завжди тримати зачиненими.

Щодня, до приходу дітей і в кінці дня, територію слід підмести та полити. Сміття складати в контейнер для сміття, який закривається кришкою та знаходиться на господарчому подвір'ї.

5. Каналізаційні люки на території закладу повинні бути закриті. На ділянці не повинно бути предметів, що загрожують життю та здоров'ю дітей.

6. Відповідно до санітарно-гігієнічних вимог за відсутності централізованої системи водопостачання, туалети вигрібного типу влаштовують у віддаленій частині території. Прибирати їх слід не менше трьох разів на день, використовуючи засоби дезинфекції. Туалети для дорослих завжди повинні бути зачинені. Вигрібні ями щільно закриті.

7. Обладнання на ігрових та спортивних майданчиках має бути стійким, закріпленим, з міцними поручнями, відповідним до віку дітей, без гострих кутів. Пісочниці обладнують відповідно до санітарно-гігієнічних вимог. Перед прогулянкою дітей обов'язково пісок треба ошпарювати окропом.

8. У будівлях дошкільних навчальних закладів, які мають два і більше поверхів, східці повинні мати поручні з прямими, часто розставленими планками. Пожежні драбини та драбини на горище необхідно закривати щитами в нижній частині, вихід на горище замикати на замок. Вхідні двері закладу повинні мати дзвінок, засув на висоті, не доступній дитині, і бути постійно зачиненими. Забороняється допускати на територію закладу та у приміщення сторонніх осіб.

9. У будівлях, які мають два і більше поверхів, групи для дітей до трирічного віку розташовують на першому поверсі. Розміщення цих груп на другому поверсі допускається лише за наявності окремого виходу та зручних східців. На вхідних дверях не повинно бути пружин.

10. Вікна, кватирки повинні закріплюватися засувками та відкриватися всередину приміщення.

11. Віконні шибки необхідно тримати в чистоті, не завішувати прикрасами, довгими занавісками, мити вікна слід щодекади.

12. У дошкільних навчальних закладах з пічним опаленням, печі повинні бути витоплені не пізніше ніж за годину до приходу дітей. У дитячих будинках печі слід топити вранці до підйому дітей.

Радіатори центрального опалення загороджують сітками, які знімаються чи відкриваються для прибирання. Сітки необхідно закріплювати.

13. Всі приміщення закладу необхідно прибирати відповідно до вимог санітарних правил утримання дошкільних навчальних закладів. Щоранку, до приходу дітей, проводити вологе прибирання з дезинфікуючими засобами та провітрювати усі приміщення.

14. Всі працівники мають дотримуватися вимог пожежної безпеки, вміти користуватися вогнегасниками, знати план евакуації дітей.

15. У дошкільному навчальному закладі на видному місці необхідно розмістити номери телефонів адміністрації закладу, міського (районного) відділів освіти, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, аварійної газу, води тощо.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав