Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ІІ. Догляд за дітьми

Читайте также:
  1. ВИЗНАЧЕННЯ РОЛІ І МІСЦЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДІТЬМИ В ЛІКУВАЛЬНО-ДІАГНОСТИЧНОМУ ПРОЦЕСІ. ОСНОВИ ЕТИКИ ТА ДЕОНТОЛОГІЇ В ПЕДІАТРІЇ.
  2. Догляд за дитиною, яка народилась шляхом операції кесаревого розтину
  3. Догляд за пуповиною, пуповинним залишком, пупковою ранкою
  4. Догляд за рослинами
  5. Догляд за ротовою порожниною
  6. Догляд за хворими із захворюваннями травмами судин.
  7. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ТІЛА І ПОРОЖНИНОЮ РОТА
  8. І. Догляд за ділянкою та приміщенням
  9. Лікарський догляд за новонародженим

1. Працівники дошкільного навчального закладу несуть відповідальність за збереження життя і здоров'я дітей.

2. Батьки повинні приводити дітей до дошкільного навчального закладу добре вимитими, одягненими в чистий одяг, підстриженими, з обрізаними нігтями. Батьки не повинні входити до групових кімнат без потреби.

3. Приводячи дітей до дошкільного навчального закладу, батьки зобов'язані передавати дитину вихователеві. Ввечері вихователі зобов'язані передати дитину батькам.

4. Дітей у дошкільному навчальному закладі необхідно привчати до чистоти й охайності: мити руки перед прийомом їжі і після користування вбиральнею, після їди полоскати рот, влітку перед сном мити ноги.

5. Влітку всі заняття і, за можливості, сон слід організовувати на свіжому повітрі.

6. Харчування дітей повинно бути доброякісним, різноманітним, достатнім і відбуватись у чітко встановлені години. Воду для пиття слід давати тільки кип'ячену, зберігати її в чистій закритій посудині, чашки для води повинні бути накриті серветкою.

7. Забороняється приносити в групу окріп, гарячу їжу. Страви мають видаватися з кухні охолодженими. Нести їжу у групові кімнати можна лише тоді, коли в коридорах і на східцях немає дітей. Не можна брати чергових дітей до кухні для отримання їжі. Не можна садити дітей за столи під час роздавання їжі.

8. Забороняється миття посуду в присутності дітей. Засоби для миття та чищення слід тримати у недоступному для дітей місці.

9. Кожна дитина повинна мати окреме ліжко, білизну, подушку, ковдру, матрац, рушник. У разі відсутності спальні, постільна білизна кожної дитини зберігається в окремому підписаному мішку.

10. В умивальній кімнаті має бути вішалка з гачками за кількістю дітей для рушників. Рушники необхідно замінювати не рідше одного разу на тиждень, у разі потреби - частіше. Постільну білизну щодня витрушувати та замінювати щодекади. Білизна, рушники обов'язково повинні бути підписані. Систематично провітрювати подушки, ковдри і матраци.

11. У груповій кімнаті всі меблі, картини, вазони мають бути закріплені. На шафи не можна ставити вазони з квітами, об'ємні іграшки тощо.

У недоступному для дітей місці слід тримати ліки, сірники, булавки, ріжучі та колючі предмети тощо. Забороняється забивати гвіздки на рівні зросту дітей. Для занять з дітьми використовують ножиці тільки з тупими кінцями і користуватися ними дозволяється лише під наглядом дорослого.

12. Технічні засоби навчання та електроприлади слід зберігати у недоступному для дітей місці. Роботу з комп'ютером необхідно розпочинати лише в старшому дошкільному віці. Тривалість занять не повинна перевищувати 12 хвилин.

Електропроводка у приміщеннях, де можуть перебувати діти, повинна бути ізольованою, розетки та вимикачі - недоступними дітям.

13. Збираючись на прогулянку, вихователь забирає дітей, які першими одяглися, і виходить на майданчик, а решту дітей виводить на майданчик помічник вихователя.

14. Під час перебування дітей на території дошкільного навчального закладу треба пильно стежити за тим, щоб діти не виходили за межі закладу, не зривали отруйних рослин, ягід, грибів, трави тощо.

15. Повертаючись з прогулянки, вихователь повинен перевірити, чи всі діти на місці. Вихователь повинен іти ззаду, в першій парі ставити найбільш організованих дітей. Дітей до 3-х років супроводжує на прогулянку і під час повернення з прогулянки помічник вихователя.

16. Плануючи екскурсію чи прогулянку за межі дошкільного навчального закладу, вихователь зобов'язаний завчасно оглянути місце прогулянки, повідомити про це адміністрацію закладу, вказавши кількість дітей, яких він бере з собою. Виводити дітей за межі закладу можна тільки в супроводі двох дорослих. Діти, які не можуть з тих чи інших причин виходити за межі закладу, за розпорядженням завідувача передаються в іншу групу під відповідальність педагогічного працівника закладу.

Під час прогулянки вихователь повинен тримати в полі зору всіх дітей. Повертаючись з прогулянки, вихователь повинен перевірити, чи всі діти присутні, вишикувати їх парами в колону. Один з дорослих має іти в кінці колони, стежачи, щоб діти не відставали та не відходили в сторону.

При переході з дітьми через вулицю необхідно дотримуватися правил дорожнього руху. У великих містах слід уникати прогулянок по вулиці з інтенсивним рухом.

17. Дошкільні навчальні заклади, що розташовані біля трамвайних та залізничних колій, повинні мати вхід з протилежного боку. Не допускати прогулянок та ігор дітей біля трамвайних та залізничних колій.

18. Під час прогулянки до водойми купання дозволяється лише в попередньо перевірених неглибоких місцях за умови невеликої групи дітей (8 - 10 дітей). Купання групи дітей дозволяється лише під наглядом не менше ніж двох дорослих. Одночасно може купатися група дітей до 5 чоловік (решта залишається на березі під наглядом дорослого).

19. Прогулянки до водойми проводяться лише з дітьми 6-го (7-го) року життя.

20. Катання дітей на човнах категорично заборонено.

21. Сонячні ванни дітям можна приймати лише за призначенням та наглядом медичного працівника. Діти повинні обов'язково бути в легкому головному уборі.

22. Під час проведення занять з плавання у басейні дотримуватись вимог правил безпечної поведінки на воді.

23. Працівникам обов'язково суворо дотримуватися вимог санітарних правил для дошкільних навчальних закладів.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав