Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Пожежна безпека відділу обліку основних засобів

Читайте также:
  1. Амортизація основних засобів та нематеріальних активів
  2. Аналіз основних факторів впливу на працюючих на робочому місці
  3. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  4. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  5. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  6. Безпека експлуатації герметичних систем, що працюють під тиском.
  7. Безпека експлуатації систем під тиском
  8. Безпека життєдіяльності”, як наука, синтезує досягнення цілого ряду наук і є комплексною, інтегральною дисципліною.
  9. Безпека праці під час роботи з комп’ютерними та мультимедійними засобами
  10. Безпека праці при виконанні основних видів робіт

Приміщення бухгалтерії знаходиться в головному корпусі, яке має адміністративне призначення.

Приміщення відділу по пожежонебезпечності відноситься до категорії «Д», згідно НАПБ Б.03.002-2007 (ОНТП-24-86).

В приміщені відділу обліку основних засобів є система сучасної автоматичної пожежної сигналізації з димовими пожежними сповіщувачами та переносними вуглекислотними вогнегасниками з розрахунку 4 шт. на кожні 38,5 м2 площі приміщення. Дана сигналізація грунтується на зміні інтенсивності світла при проходженні його через дим. У вимірювальній камері сповіщувача навпаки один одного на деякій відстані розташовано джерело світла і фотоприймач. За відсутності диму в камері сповіщувача випромінювання,що передається джерелом світла, практично повністю досягає фотоприймача, який виробляє деякий сигнал S1, відповідний черговому станом сповіщувача. Якщо димові частинки проникають в вимірювальну камеру сповіщувача і потрапляють між джерелом світла і фотоприймачем, то що вимірюється сигнал зменшується до відповідногозначення S2, яке фіксується і оцінюється блоком обробки сигналу для ухвалення рішення про видачу тривожного стану.

В приміщені бухгалтерії знаходиться 4 вогнегасника вуглекислотних ОУ-2 (ВВК 1,4) переносні. Місткість балона вогнегасника 2 літри (1,4 кілограма). Даний вогнегасник отримав широке поширення в офісних приміщеннях за наявності оргтехніки, а так само в житловому секторі. Перевагою вуглекислотних вогнегасників є відсутність слідів гасіння, оскільки вуглекислота після використання не залишає слідів і бруду.

Вогнегасники повинні експлуатуватися в умовах помірного клімату в діапазоні температур від мінус 40 до плюс 50 ° С. Не допускається поподаня прямих сонячних променів на балон вогнегасника. Також вогнегасники розміщені у легкодоступних і помітних місцях, а також поблизу місць, де найбільш імовірна поява осередків пожежі.

Серед персоналу проводяться навчання та інструктажі щодо правил пожежної безпеки, а також кожні 3 років вони здають екзамени з охорони праці.

Слід зазначити, що після закінчення роботи працівники повинні впорядкувати робочі місця, зачинити вікна й вимкнути електроживлення приладів та обладнання, яким вони користувалися. Відповідальний за пожежну безпеку після закінчення роботи зобов'язаний оглянути приміщення, пересвідчитись у тому, що немає порушень, які можуть призвести до пожежі, перевірити відключення електроприладів, обладнання, освітлення.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав