Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Конкуренція, експлуатація та класова війна

Читайте также:
  1. Газліфтна експлуатація свердловин
  2. Експлуатація газових свердловин.
  3. Одночасно-роздільна експлуатація декількох пластів однією свердловиною
  4. Передумови виникнення Першої світової війни. Війна та її наслідки.
  5. Понятійно-категоріальний апарат курсу: ринкова економічна система,ринок,конкуренція,фірма,підприємство,конкурентні преваги,конкурентна стратегія,конкурентоспроможність.
  6. Соціально-Класова
  7. Фонтанна експлуатація свердловин

Спираючись на попередні дані можна сказати, що експлуатація, яка є властивою для конкурентного типу мислення, просочилася до самої основи того, що означає «успіх» у загальному. Ми зустрічаємо всі ці риторичні слова про «отримання переваг» у багатьох аспектах нашого життя. Акт маніпуляції та експлуатації задля конкурентних вигод став базовою силою в сучасній культурі, яка поширюється далеко за межі контексту ринкової системи.

Позиція при якій всі інші та сам світ розглядається у якості засобів для досягнення своїх інтересів або інтересів певної виняткової групи для того, щоб «завоювати» та бути попереду всіх, на сьогодні є рушійним психологічним спотворенням, яке можна спостерігати в романтичних стосунках, дружбі, сімейних структурах, націоналізмі та навіть у тому, як ми ставимося до середовища, в якому ми існуємо – де ми намагаємося експлуатувати та нехтувати фізичними ресурсами навколишнього середовища задля короткотермінової персональної вигоди та переваги. Всі елементи нашого життя неодмінно розглядаються з точки зору «що особисто я можу з цього отримати?».

Дослідження, яке проводилося на факультеті психології у Каліфорнійському університеті, Берклі, у 2011 році показало що: «…вищі класи людей ведуть себе більш неетично ніж нижчі класи… вищі класи були більш схильні порушувати закон під час водіння транспортних засобів порівняно з нижчими класами. У подальших лабораторних дослідженнях вищі класи частіше демонструють неетичні тенденції в прийнятті рішень, забирають дорогі товари у інших, брешуть на переговорах, обманюють для того, щоб підвищити свої шанси виграшу призу, і схвалюють неетичну поведінку при роботі порівняно з людьми із нижчих класів. Посередні та регулятивні дані демонструють, що неетичні схильності людей з вищих класів частково пояснюються їхнім прихильним ставленням до жадібності (346)».

 

343 Корпоративний лобізм, за самою своєю природою, є способом використання грошей для впливу на політичні рішення. Для довідок: Corporate Lobbyists Threaten Democracy, Julio Godoy, IPS: (http://www.ipsnews.net/2012/08/corporate-lobbyists-threaten-democracy/)

344 Унікальним прикладом цього був випадок у 2007 році, коли компанія «Microsoft Corporation», незадоволена інформацією опублікованою на громадській енциклопедії «Wikipedia» найняла редактора для того, щоб змінити цю публічну інформацію задля своїх власних інтересів. Для довідок: Microsoft Offers Cash for Wikipedia Edit

(http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/01/23/AR2007012301025.html)

345 Дослідження, яке проводилося компанією «Connecticut wealth management» показало, що багато хто погодився б одружитися за 1,5 мільйонів доларів. Для довідок: Survey: Most People Would Marry For Money, Tom Miller

(http://www.yourtango.com/20072778/survey-most-people-would-marry-for-money)

346 Для довідок: Higher social class predicts increased unethical behavior, Piffa, Stancatoa, Côtéb, Mendoza-Dentona, Dacher Keltnera, University of Michigan, 2012 р.

(http://www.pnas.org/content/early/2012/02/21/1118373109)

Дослідження природи цього явища є дуже цікавими, оскільки вони показують, що загальнопоширений аргумент про природу людини в своєму крайньому контексті, що нібито людина є невідворотно «конкуруючою та експлуативною», що часто використовується для захисту сучасної соціальної системи, є помилковим. Класові зв’язки не є генетичними зв’язками, навіть якщо деякі нюанси індивідуальних схильностей можуть бути спірними. Це дослідження виражає повсюдний культурний феномен, оскільки самоочевидним є те, що така загальна позиція нехтування зовнішніми негативними наслідками, або так звана «неетична поведінка», яка демонструється вищим класом є результатом того виду цінностей, який є необхідним для досягнення тієї позиції, яка фактично і робить їх «вищим класом» (347).

В загальній поетичній риториці, таке інтуїтивне відчуття вважалося правдивим впродовж багатьох століть, що з’явилася в результаті спостережень, що ті, хто досягає «успіху» в плані бізнесу часто є «бездушними» та «безжальними». В загальному почала проявлятися втрата симпатії до тих, хто досягав такого «успіху», і інтуїтивно стає очевидним, чому так відбувається, враховуючи такий розлад системи цінностей як конкурентна зневага, що є властивою психології ринковою системи. В загальному, чим більше турботливим та емпатичним Ви є, тим менше ймовірності, що Ви будете успішним у фінансовому плані – що не відрізняється від звичайного спорту, де Ви не маєте намірів допомагати супернику досягнути його цілей, тому що це для Вас би означало зростання можливості того, що Ви програєте.

В загальному, як виявляється, нижчі класи є більше соціально гуманними в багатьох аспектах. Наприклад, було виявлено, що бідні віддають більший відсоток свого доходу (4.3%) на доброчинність порівняно з багатими (2.1%). Дослідження 2010 року показало, що: «…нижчі класи людей виявилися більш великодушними…добродійними…довірливими…та готовими допомогти… порівняно з відповідними їм особами з вищих класів. Посередні та регулятивні дані продемонстрували, що нижчі класи людей діяли більш про-соціальним чином через більшу прихильність до егалітарних цінностей та відчуттів співчуття. Зараз вивчаються наслідки для соціальних класів, про-соціальна поведінка, та економічна нерівність (348, 349)».

Дослідження, яке проводилося газетою «The Chronicle of Philanthropy» при використанні податкових даних зі Служби Внутрішніх Доходів США (англ. Internal Revenue Service, IRS) показало, що сім’ї, які заробляють між $50,000 та $75,000 на рік віддають в середньому 7.6% свого дискреційного доходу на благодійність. Для порівняння, люди, які заробляють $100,000 і більше витрачають на це лише 4.2%. У найбагатших же районах, де люди в більшості на рік заробляють від $200,000 і більше, середній відсоток благодійності склав 2.8% (350, 351).

 




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Загальний огляд | Циклічне споживання та економічний ріст | Власність проти доступу | Конкуренція проти співпраці | Праця задля прибутку | Дефіцит проти достатку | Висновок | Розумові гени | Розлад системи цінностей | Характеристика патології |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав