Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Слова Цариці

Читайте также:
  1. I. Прочитайте слова, соблюдая правила чтения гласных букв и буквосочетаний.
  2. IX. Произнесите слова, соблюдая различие между звуками по степени открытости.
  3. New words в словарь!!!
  4. Quot;СЛОВА".
  5. Активный словарь
  6. Анализ хадисов, касающихся произнесения слова «Амин» имамом и молящимися позади него
  7. Анорексигенні засоби (від латинського слова anorexia – відсутність апетиту).
  8. Более подробно о типах мышления можно прочитать в психологическом словаре (Психологический словарь. - М.: «Педагогика-пресс»,1997, С. 209-211).
  9. В мае 2008 года мы получили предложение ехать в Словакию с концертами на весенний фестиваль. Предложение было заманчивым и мы сразу же решили ехать.
  10. В рамках одной короткой темы просто невозможно передать все существующие значения английских предлогов, поэтому при выборе нужного предлога не стесняйтесь пользоваться словарем.

Моя доню. Якщо в материнському прив'язанні Я хочу, щоб ти йшла за Мною й наслідувала Мене в усіх інших чеснотах, то тим більше - Я виявлю тобі Моє бажання, щоб ти слідувала за Мною в чесноті любові; бо вона є метою і вінцем всіх інших чеснот. Бажаю, щоб ти з напруженням всіх сил досконало відтворила в своїй душі усе, що навчилась про Мою любов. Засвіти світильник твоєї віри й розуму, щоби знайти цю драхму безмежної вартості (Лука 15,8), і коли знайдеш її, забудь усе і погорди усім, що є земне і нетривке. Обдумуй знов і знов, розважай і бери під увагу ті невимірні підстави і причини, що чинять Бога любим понад усі другі речі. А щоб бути певною, що ти насправді Його кохаєш бездоганно, шукай у собі за наступними познаками і наслідками тої любові:

Чи твої думки і розважання постійно зосереджуються на Богові; - чи Його накази і поради не викликують у тебе відрази або нехіті; - чи боїшся Його образити; -чи зразу стараєшся Його перепросити за образу; - чи переживаєш, коли Його ображають і раділа би, якби всі сотворіння служили Йому; - чи хочеш і чи тобі є мило безнастанно говорити про Його любов; - чи насолоджуєшся в думках Його присутністю; - чи тобі сумно, коли за Нього забуваєш і коли відчуваєш, що Його немає біля тебе; - чи любиш те, що Він любить і чи маєш огиду до того ж, що й Він; - чи намагаєшся притягати всіх до приязні з Богом і до Його Милосердя; - чи молишся із впевненістю; - чи із вдячністю приймаєш Його ласки; - чи не марнуєш їх, а використовуєш на добро, для Божої честі і слави; - чи стараєшся подавити у собі всі відрухи пристрастей, котрі стримують тебе, чи заважають любити Бога й працювати над доброчесністю.

Ця чеснота вимагає такої послідовності: любити Бога понад усі сотворіння, тоді - себе і того, що найближче від нас, тобто - нашого ближнього. Бога муситься любити всіми помислами - без обману, цілою волею - без застережень чи роздвоєння, усім умом - не забуваючи, не допускаючи спадів, недбальства й неуваги. Ця любов до Бога не повинна мати ніяких побічних мотивів, бо Його треба любити тільки заради

Нього; - тому що Він є найвище Добро, найдосконаліша доброта і святість. Така любов заставляє сотворіння любити себе й свого ближнього, бо обоє належать до того самого Бога, від Котрого виводять своє походження, життя і діяльність. Той, що справді любить Бога заради Нього Самого, буде любити все, що від Бога; і все те певним способом сприяє великодушності тої людини. Стаючи милосердною, та людина розглядає ближнього, як твір і знаряддя Бога, чи це друг чи неприятель. Милосердний бачить лише те, що Боже, і -що у других людях має відношення до Бога, без значення, чи ближній є приятелем чи недругом, добродієм чи напасником. Він бере під увагу тільки відмінності індивідуальних часток в Божій ласці, і відповідно з цим мірилом любить все у Бозі і для Бога.




Дата добавления: 2015-09-10; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Глава 5. РОЗМНОЖЕННЯ ЛЮДСТВА. ОЧІКУВАННЯ ВІДКУПИТЕЛЯ. СВЯТІ ЙОАКИМ І АННА | Глава 6. НЕПОРОЧНЕ ЗАЧАТТЯ | Глава 7. БЛАГОСЛОВЕННЕ НАРОДЖЕННЯ НЕПОРОЧНОЇ МАРІЇ. ЇЇ ІМ'Я | Глава 8. ЇЇ ДИТЯЧІ РОКИ | Слова Цариці | Глава 1. ВВЕДЕННЯ МАРІЇ В ЄРУСАЛИМСЬКИЙ ХРАМ | Слова Цариці | Глава 2. ПОВЧАННЯ ЦАРИЦІ ПРО ЧЕРНЕЧІ ОБІТИ. ЇЇ ПЕРШІ ЛІТА В ХРАМІ | Глава 3. ПРО ЧЕСНОТУ ВІРИ І ЯК ПРЕСВЯТА МАРІЯ ВПРАВЛЯЛАСЬ У НІЙ | Глава 4. ПРО ЧЕСНОТУ НАДІЇ, І ЯК ПРЕЧИСТА ДІВА ВПРАВЛЯЛАСЬ У НІЙ |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав