Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Білет №5

1. Організаційно правові форми структурних складових електроенергетичної галузі України

 

Законодавство України про підприємства оперує такими поняттями, як організаційні форми, види і категорії підприємств. Кожне з них вживається для класифікації підприємств за певними ознаками.

Організаційна (організаційно-правова) форма передбачає класифікацію підприємств залежно від форм власності, визначених Конституцією України і Законом України "Про власність", та способів розмежування у підприємствах окремих форм власності і управління майном. Юридичне значення цього полягає в урахуванні в законодавстві, тобто в Законі України "Про підприємства в Україні" і спеціальних законах, особливостей правового становища підприємств окремих видів.

Загалом організаційна форма і вид визначають суб'єкта, який має право присвоювати результати діяльності підприємства. З точки зору організаційної форми ст. 2 Закону України "Про підприємства в Україні" виділяє такі види підприємств: приватні, колективні, господарські товариства, підприємства, засновані на власності об'єднання громадян, комунальні, державні (в тому числі казенні).

Об'єкти електроенергетики можуть перебувати у різних формах власності. Перелік об'єктів електроенергетики, які не підлягають приватизації, затверджується Верховною Радою України за поданням Кабінету Міністрів України.

Приватизація об'єктів електроенергетики здійснюється відповідно до законодавства

України про приватизацію.

У разі приватизації об'єктів електроенергетики Кабінет Міністрів України за поданням Фонду державного майна України приймає рішення про закріплення у державній власності пакета акцій акціонерних товариств, створених на базі об'єктів електроенергетики.

Не підлягає приватизації майно, що забезпечує цілісність об'єднаної енергетичної системи України та централізоване диспетчерське (оперативно-технологічне) управління, магістральні і міждержавні електричні мережі, а також майно наукових установ загальнодержавного значення.

Суб'єкти підприємницької діяльності, об'єкти електроенергетики яких підключені до об'єднаної енергетичної системи України, зобов'язані подавати державному підприємству, що здійснює диспетчерське (оперативно-технологічне) управління, звіти та інформацію, передбачені нормативно-технічними документами.

 

2. Види та методи організації ремонту в електромережах.

 

Неплановий ремонт – ремонт, який здійснюється у відповідності з вимо­гами нормативно-технічної документації.

Позаплановий ремонт – ремонт виробів, який здійснюється без поперед­нього призначення

Поточний ремонт – ремонт, що виконується для забезпечення або відновлення працездатності виробу, і який полягає в заміні і (або) відновленні окремих частин

Середній ремонт – ремонт, що виконується для відновлення справ­ності і часткового відновлення ресурсу виробів із заміною або відновленням складових частин обме­женої номенклатури і контролем технічного стану складових частин, який виконується в обсязі, вста­новленому в нормативно-технічній документації. Примітка. Значення частково відновлюваного ре­сурсу встановлюється в нормативно-технічній доку­ментації

Капітальний ремонт – ремонт, що виконується для відновлення справ­ності і повного або близького до повного відновлен­ня ресурсу виробу із заміною чи відновленням будь-яких його частин, включаючи базові.

Агрегатний метод ремонту – знеособлений метод ремонту, при якому несправні агрегати замінюються новими або заздалегідь відре­монтованими.

Білет №6

1. Інструктажі, види, порядок проведення та оформлення.

 

За характером і часом проведення інструктажі з питань охорони праці поділяються на вступний, первинний, повторний, позаплановий та цільовий.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 17 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Молодежный (студенческий) фольклор | Білет №1 | Інструкція | Решта статей загальновиробничих витрат. | Ремонтне господарство. Інструментальне господарство. Транспортне господарство. Складське господарство. Соціальна інфраструктура підприємства. Капітальне будівництво. | Організаційні структури управління електричних мереж |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав