Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Інструкція

Читайте также:
  1. Інструкція
  2. Посадова інструкція секретаря керівника.

1. У верхній частині аркуша напишіть по центру назву і номер документа, з поясненням, про що буде вестися мова. В даному випадку про виконані роботи за договором підряду. Далі вкажіть місце складання документа і дату. Зафіксуйте точні реквізити сторін по порядку, спочатку для замовника, а далі для виконавця. Для юридичної особи це буде повне найменування, юридична та фактична адреса, ПІБ та посада особи, уповноваженої для підписання документа. Для фізичної вкажіть прізвище, ім'я, по батькові, а також паспортні дані та місце проживання.

2. У наступній частині акту здачі-приймання опишіть зміст, обсяг робіт і терміни їх виконання відповідно до укладеного раніше договором підряду. Опишіть критерії оцінки якості виконаних виконавцем робіт та їх фактичну відповідність пропонованим замовником вимогам.

3. Окремий пункт присвятіть результату огляду робіт в ході їх приймання і вкажіть виявлені недоліки. Розподіліть зону відповідальності за їх виправлення між сторонами. Обов'язковою до заповнення є і частина, яка містить відомості про фінансову складову договору. Тут запишіть суму, що відповідає обсягу виконаних робіт, з виділенням ПДВ окремим рядком для бухгалтерського обліку.

4. У висновку опишіть висновки про якість, обсяг, терміни виконаних робіт та їх відповідність договірним вимогам. Далі слідують підписи уповноважених осіб з боку замовника і виконавця. Документ скріплюється печатками.

Білет №9

1. Протиаварійні тренування. Призначення, порядок проведення та оформлення.

 

Протиаварійні тренування персоналу проводять згідно з вимогами ГКД 34.12.201 і поділяють на міжсистемні, диспетчерські, загальносистемні, загальностанційні, блочні, цехові, загальномережні, районні, дільничні і підстанційні.

За методом проведення тренування діляться на:

– тренування за схемами;

– тренування з умовними діями персоналу;

– тренування з впливами на арматуру і вимикачі двигунів на непрацюючому обладнанні (яке перебуває в ремонті або виведеному з резерву);

– тренування з використанням технічних засобів навчання персоналу;

– комбіновані тренування.

Періодичність проведення протиаварійних тренувань:

– міжсистемних, загальносистемних – один-два рази на рік;

– диспетчерських – три-чотири рази на рік;

– загальностанційних і блочних – один раз на рік;

– цехових – три рази на рік,

– електростанційних з безцеховою структурою – чотири рази на рік;

– загальномережних – один раз на рік;

– районних – три рази на рік;

– дільничних і підстанційних – три рази на рік.

Працівники з числа оперативного і оперативно-виробничого персоналу повинні проходити протиаварійні тренування не рідше ніж 1 раз на три місяці.

На діючих, а також на нововведених в експлуатацію енергетичних об'єктах, за рішенням керівника організації, кількість тренувань може бути збільшена залежно від рівня професійної підготовки та навиків персоналу по попередженню і ліквідації аварійних ситуацій.

Працівники підприємств електроенергетики, які за результатами проведення протиаварійних тренувань одержали незадовільні оцінки, протягом місяця проходять додаткове навчання і повторні протиаварійні тренування. У разі незадовільних результатів повторного протиаварійного тренування працівника відсторонюють від виконання оперативної роботи.

Результати проведення протиаварійних і протипожежних тренувань заносять у спеціальний журнал.

 

2. Організація експлуатації та ремонту будівель і споруд електромереж.

 

Система технічного обслуговування і ремонту виробничих будівель і споруд є сукупністю організаційно-технічних заходів із спостереження, нагляду І всіх видів ремон­тів, що здійснюються у встановленому плановому порядку.

Ця система передбачає виконання комплексу робіт, спрямованих на забезпечення справного стану будівель і споруд, надійної та економічної їх експлуатації при оптималь­них трудових і матеріальних витратах, а саме:

-технічне обслуговування будівель і споруд;

-ремонтне обслуговування будівель і споруд;

-вивчення досвіду експлуатації і встановлення оптимальної періодичності проведен­ня ремонтів;

-організаційно-технічну підготовку ремонтів;

-своєчасне забезпечення ремонтних робіт матеріально-технічними ресурсами;

-впровадження прогресивних форм організації і управління ремонтом;

-впровадження передових методів ремонту, комплексної механізації і передової тех­нології;

-впровадження спеціалізації ремонтних робіт;

-контроль якості виконуваних робіт і застосовуваних матеріалів в процесі технічного обслуговування та ремонту;

-аналіз параметрів технічного стану будівель I споруд до І після ремонту;

-систематичний облік техніко-економічних показників і розробка організаційно- технічних заходів для покращання цих показників.

Технічне обслуговування будівель І споруд передбачає-виконання комплексу заходів з інженерного нагляду І контролю за справним станом будівель і споруд, їх Інже­нерних систем і проммайданчика, своєчасного усунення окремих дефектів 1 виконання дрібних разових ремонтних робіт, в тому числі:

-систематичного контролю за дотриманням вимог ПТЕ, спрямованих на збереження будівельних конструкцій;

-забезпечення оглядів і обстежень виробничих будівель і споруд за затвердженими графіками із залученням в необхідних випадках компетентних організацій;

-спостереження за осіданням будівель і споруд;

-контролю за дотриманням режиму експлуатації, передбаченого проектом (вібрацій­ні навантажееренавантаження на покрівлі, перекриття;

-спостереження за розвитком деформацій, виявлення. дефектів будівельних конс­трукцій;

-спостереження за режимом ґрунтових вод, запобігання обводненню основ і фунда­ментів;

-підтримки в справному стані пристроїв для відведення атмосферних вод;

-очищення і промивання конструкцій від забруднення, санітарне утримання буді­вель І споруд;

-контролю за станом антикорозійного покриття металевих конструкцій і гідроізоля­ційного покриття залізобетонних конструкцій та виконання робіт з усунення окремих виявлених дефектів;

-виконання робіт з усунення окремих деформацій, дрібні разові роботи з усунення дефектів;

-виконання заходів з підготовки до зими, повені, проти обледеніння, протипожежні заходи, заходи з охорони навколишнього середовища;

-підтримання в належному стані вимоіцення навколо будівель і споруд, планування території, виконання робіт з усунення окремих дефектів;

-слідкування за щільністю прилягання покрівлі до стін, парапетів, труб, вишок, антенних пристроїв та інших конструкцій і виконання робіт з усунення окремих виявле­них дефектів;

-слідкування за справним станом внутрішніх мереж водопостачання, каналізації і теплопостачання та виконання робіт з усунення окремих виявлених дефектів;

-слідкування за нормальною роботою вентиляційних систем та виконання робіт з усунення окремих виявлених дефектів.

Крім наведених задач, метою технічних оглядів є розробка пропозицій щодо покращання технічної експлуатації будівель, а також якості проведення усіх видів ремон­тів.

Для кожної виробничої будівлі і споруди або для групи будівель і споруд необхідно скласти інструкцію з експлуатації міжповерхових покрить, площадок і підлоги із зазначенням граничних навантажень для окремих зон покриття, підлоги і відповідних майданчиків. На елементах будівель і споруд, які добре видно, необхідно виконати і постійно зберігати написи, що вказують величину граничних навантажень.

 

 

Білет №10

1. Протипожежні тренування. Призначення, порядок проведення та оформлення.

 

Протипожежні тренування персоналу потрібно проводити згідно з Інструкцією з організації протипожежних тренувань на підприємствах Міненерговугілля України.

Протипожежні тренування поділяють на цехові, об'єктові, спільні та індивідуальні.

Цехові і об'єктові протипожежні тренування допускається поєднувати з протиаварійними тренуваннями.

Кожний працівник із числа оперативного, оперативно-виробничого і виробничого персоналу має брати участь у планових протипожежних тренуваннях не менше ніж 3 рази на рік.

Диспетчерський персонал підприємств електроенергетики та їх структурних підрозділів повинен проходити одне протипожежне тренування на робочому місці та брати участь в проведенні одного тренування на об'єкті.

За рішенням керівника підприємства один раз на рік до згаданих тренувань можуть залучатись керівні працівники та працівники невиробничих підрозділів.

 

2. Порядок визначення вартості ремонтів та технічного обслуговування.

 

Галузевий нормативний документ «Порядок визначення вартості ремонту і технічного обслуговування електричних мереж (надалі Порядок) встановлює основні правила складання кошторисної документації та визначення вартості ремонту і технічного обслуговування (надалі ТО) електричних мереж на об'єктах підприємств електричних мереж, відповідно до нормативних актів Держбуду України.

На підставі нормативних документів, коригуючих коефіцієнтів до них і поточних цін на трудові та матеріально-технічні ресурси визначаються прямі витрати з проведення ремонту і ТО обладнання електричних мереж.

Решта витрат, які розраховуються у вартості ремонту і ТО електричних мереж, визначаються не за нормами, а розрахунково.

До таких належать витрати:

- на виконання робіт у зимовий період;

- на виконання робіт у літній період;

- на виконання робіт в умовах відмінних від звичайних;

- на доставку бригади до місця роботи і назад;

- на доставку спеціальних машин та механізмів до місця роботи і назад;

- загальновиробничі витрати;

- кошторисний прибуток;

- адміністративні витрати;

- податки, збори, обов'язкові платежі, встановлені чинним законодавством і не враховані складовими вартості ремонту.

На виконання робіт з ремонту і ТО електричних мереж складаються локальні кошториси.

Локальні кошториси є первинними кошторисними документами і складаються на роботи з ремонту і ТО на підставі проектно-технічної документації, робочих креслень, та обсягів робіт, що визначаються з відомостей дефектів, складених під час оглядів, на кожний електричний об'єкт, обладнання, що потребує ремонту та технічного обслуговування.

Кошторисна вартість ремонту і ТО електричних мереж, що визначається локальними кошторисами, містить у собі прямі і загальновиробничі витрати, адміністративні витрати, подорожчання робіт за умови їх виконання в зимовий період, в літній період, в умовах, відмінних від звичайних, кошторисний прибуток, податки, збори, обов'язкові платежі, встановлені чинним законодавством і не враховані складовими вартості ремонту

Для розрахунку витрат їхні статті групуються в 3 блоки:

* кошти на заробітну плату працівників,

* відрахування на соціальні заходи згідно із законодавством;




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Молодежный (студенческий) фольклор | Білет №1 | Білет №2 | Білет №5 | Ремонтне господарство. Інструментальне господарство. Транспортне господарство. Складське господарство. Соціальна інфраструктура підприємства. Капітальне будівництво. | Організаційні структури управління електричних мереж |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав