Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Решта статей загальновиробничих витрат.

Читайте также:
  1. А) если расходы на ведение дела закладываются в разрезе статей
  2. В. Просмотр книжной и пристатейной библиографии
  3. Вимоги до оформлення статей для публікації
  4. Номенклатура і склад статей витрат
  5. Сборник статей под редакцией В.Б.Авдеева и А.Н.Савельева продолжает разработку русской расовой теории, начатую в Выпуске 1.

 

Білет №11

1. Що таке технічне обслуговування, поточний, капітальний ремонт, реконструкція та модернізація.

Технічне обслуговування – комплекс операцій або операція для підтримки справного стану чи працездатності об'єкта при ви­користанні його за призначенням під час простою, зберігання і транспортування.

Поточний ремонт – ремонт, що виконується для забезпечення або відновлення працездатності виробу, і який полягає в заміні і (або) відновленні окремих частин

Капітальний ремонт – ремонт, що виконується для відновлення справ­ності і повного або близького до повного відновлен­ня ресурсу виробу із заміною чи відновленням будь-яких його частин, включаючи базові.

Модернізація – зміна конструкції діючого обладнання, яка забез­печує покращання його показників призначення, підвищення надійності, зниження енергетичних, матеріальних витрат і трудових ресурсів при екс­плуатації, технічному обслуговуванні та ремонті, а також з метою можливості застосування при екс­плуатації дешевших (недефіцитних) видів палива, сировини, матеріалів.

Реконструкція ­– комплекс заходів для покращання функціонуван­ня обладнання або для використання його за новим призначенням шляхом значних змін, котрі торка­ються принципової сутності конструкції, компо­новки і технологічної схеми.

 

2. Звітність з ремонту та технічного обслуговування.

 

Керівники робіт підприємств і організацій, які беруть участь в ремонті, подають приймальній комісії необхідну документацію, складену в процесі ремонту, а саме:

-акт дефектів;

-відомість виконаного обсягу робіт;

-протокол технічного рішення з виявлених, але неусунених дефектів;

-протоколи випробувань, карти вимірювань;

- результати вхідного контролю, сертифікати на використані в процесі ремонту мате­ріали і запасні частини;

-протоколи випробування окремих видів обладнання, якё входить в установку;

-акти на приховані роботи;

-інші документи за погодженням з електростанцією і підприємством-виконавцем ремонту. До акта приймання-здавання обладнання, що входить в установку, повинні бути додані протоколи, довідки, відомості та інші документи, складені виконавцем ремонту разом із Замовником, в тому числі:

-перелік робіт, виконаних понад заплановані обсяги;

-перелік невиконаних робіт, передбачених погодженою відомістю обсягу робіт, і причини їх невиконання;

-перелік директивних документів Мінпаливенерго України і заводів-виробників, вимоги яких виконані в процесі ремонту;

-документація на виконані роботи з модернізації обладнання;

-перелік робіт, виконаних з відхиленнями від встановлених вимог, причини відхи­лень тощо;

-ТУ, ремонтні креслення на ремонт.

Акт приймання-здавання обладнання є основним звітним документом виконавця Ремонту про виконаний ним обсяг ремонтних робіт обладнання установки.

 

Білет №12

1. Річні плани ремонтів устаткування. Порядок складання.

 

Планування ремонту обладнання базується на вивченні і аналізі ресурсу роботи деталей і вузлів зі встановленими технічно і економічно обгрунтованими нормами та нормативами.

Річний графік ремонту основного обладнання встановлює календарний час виведення в ремонт кожної установки (енергоблоку), тривалість ремонту, не враховуючи недільні і святкові дні, і планований обсяг робіт виконавців.

Річний графік розробляється на плановий рік у відповідності із затвердженим пер­спективним графіком з урахуванням технічного стану обладнання. При цьому в річний графік можуть бути внесені обгрунтовані зміни перспективного графіка як за видами ремонту, так і за їх тривалістю.

Перспективний графік ремонту з великим обсягом робіт розробляє енерго­компанія на основі матеріалів, що подаються електростанціями за 15 місяців до початку запланованого періоду.

Узгоджений з виконавцями перспективний графік ремонтів, енергокомпанія подає на затвердження в Мінпаливенерго України за 12 місяців до початку запланованого пері­оду.

Мінпаливенерго України розглядає і затверджує перспективний графік ремонтів- за 10 місяців до початку планового періоду.

Електростанції розробляють і подають в енергокомпанії попередні річні графіки ремонту обладнання в такому обсязі: графіки капітального ремонту основного обладнання, графіки середнього і поточного ремонтів енергоблоків, сумарні дні простою в середньому і поточному ремонтах кожного турбоагрегату ТЕС з поперечними зв'язками I турбоагрегату ГЕС.

Енергокомпанії узагальнюють одержані матеріали і скеровують на узгодження НДЦ; I Мінпаливенерго України зведений попередній річний графік ремонту обладнання.

НДЦ і Мінпаливенерго України на основі розрахунків балансів потужності в об'єд­наній енергосистемі узгоджують попередні графіки ремонтів направляють їх в енергоком- Енергокомпанії (електростанції) узгоджують з Мінпаливенерго України відхилення від нормативів періодичності і тривалості ремонту енергоблоків, з підрядними організаціями - графіки ремонтів обладнання.

Енергокомпанії подають на затвердження Мінпаливенерго України уточнені річні графіки ремонту основного обладнання в наступному обсязі: графіки капітального ремон­ту основного обладнання з великими обсягами робіт, графіки середнього і поточного ремонтів енергоблоків, графіки середнього і поточного ремонтів основного обладнання ТЕС з поперечними зв'язками, якщо ремонт цього обладнання впливає на зменшення потужності.

Мінпаливенерго України разом з НДЦ України розглядає і узгоджує уточнені графіки ремонтів основного обладнання енершкомпаній, після чого Мінпаливенерго Ук­раїни оформляє ці матеріали у вигляді проекту щорічного ремонтного наказу і подає на затвердження керівництву Міністерства.

Річні графіки ремонту загальностанційного і допоміжного обладнання узгод­жують з графіком ремонту основного обладнання, погоджують за один місяць до плано­вого року (до 1 грудня) з підрядними організаціями, що залучаються до виконання, та подають на затвердження головному інженеру електростанції.

У випадку, коли ремонт цього обладнання впливає на обмеження потужності, перелік ремонту затверджує енергокомпанія.

Після видання наказу Мінпаливенерго України про зміни в річний графік ремонту енергоблоків зміни планової ремонтованої потужності можуть бути внесені лише з дозволу керівництва Мінпаливенерго України на основі подання енергокомпанії.

Зміни у річний графік ремонту обладнання ТЕС з поперечними зв'язками і ГЕС без зміни планової ремонтованої потужності вносяться енергокомпаніями. У випад­ках, коли ремонт цього обладнання пов'язаний з обмеженням потужності, терміни ремон­ту затверджує енергокомпанія.

Всі зміни графіка ремонту обладнання повинні бути доведені до відома ремонтних підприємств і організацій, що залучаються до ремонту.

 

2. Допоміжні підрозділи підприємств електромереж. Місце у структурі підприємства. Функції. Порядок визначення чисельності.

 

Результативність роботи підприємства залежить не тільки від рівня організації основного виробничого процесу, а й від господарств і служб, які створюють умови для ефективного функціонування основного виробництва. 3а умови постійного вдосконалення техніко-технологічної бази підприємства, збільшення інтенсивності робочого навантаження на його основні фонди дедалі більшого значення набувають проблеми раціональної організації допоміжних і обслуговуючих процесів, тобто розвитку інфраструктури підприємства.




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Молодежный (студенческий) фольклор | Білет №1 | Білет №2 | Білет №5 | Білет №8 | Організаційні структури управління електричних мереж |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав