Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Динаміка роздрібного товарообороту підприємства за 200_ - 200_ роки

Читайте также:
  1. Resources (які використовуються підприємствами як запроваджені фактори виробництва) as inputs to produce goods and services (називаються) factors of production.
  2. Алгоритми розрахунку показників рентабельності підприємства
  3. Аналіз взаємозв’язку показників обсягу товарообороту, витрат і прибутків
  4. Аналіз динаміки та структури майна підприємства
  5. Аналіз доходів підприємства за загальним їх обсягом, видами, функціями, товарними групами
  6. Аналіз загального обсягу роздрібного товарообороту
  7. Аналіз ринкових можливостей і загроз, а також сильних і слабких сторін діяльності підприємства
  8. Аналіз структури власного капіталу підприємства
  9. Аналіз структури роздрібного товарообороту
  10. Визначення необхідного та можливого розмірів прибутку підприємства

 


Для проведенні аналізу ритмічності товарообороту за звітний період та в динаміці розраховують показники, що характеризують ритмічність реалізації товарів: середньоквадратичне відхилення від середнього обсягу товарообороту (δ) та коефіцієнти варіації (V) та ритмічності (Критм).

 

[3.1.]

де δ – середнє квадратичне відхилення; х – відсоток виконання прогнозованого обсягу товарообороту за кожний місяць; х – відсоток виконання прогнозованого обсягу товарообороту за рік; n – кількість місяців; V – коефіцієнт варіації (нерівномірності); Критм – коефіцієнт ритмічності.

 

Середньоквадратичне відхилення визначає діапазон коливання реалізації товарів, тобто мінімальний та максимальний обсяг товарообороту підприємства в середньому за період дослідження. Коефіцієнт варіації оцінює рівномірність реалізації товарів протягом періоду, що досліджується, тобто відносний (у відсотках) розмір відхилення обсягу товарообороту від середнього розміру.

Дослідження названих показників дає змогу встановити ступінь рівномірності продажу товарів по місяцях та кварталах, виявити особливості торгівлі та попиту на товари, що реалізує підприємство. Чим вище значення мають показники, тим неритмічнішим є процес реалізації товарів на даному підприємстві.

Для аналізу ритмічності товарообороту підприємства може бути використана таблиця наступної форми:

Таблиця 3.3




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Модуль І. організація і методика аналізу показників діяльності торговельного підприємтсва | Тема 9. Аналіз оборотності оборотних активів | Перелік питань | Загальні підходи до організації економічного аналізу | Поняття та сутність інформації | Види інформаційних ресурсів та їх характеристика | Структура, призначення та аналітичні можливості фінансової звітності | Перелік основних форм статистичної звітності, яка використовуються при проведенні економічного аналізу та їх характеристика | Значення, завдання та послідовність аналізу роздрібного товарообороту | Інформаційна база аналізу роздрібного товарообороту |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав