Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Принцип роботи суматора арифметичного пристрою

Читайте также:
  1. I Принцип работы клавиатур
  2. II. ОСНОВНЫЕ ПРИНЦИПЫ
  3. II. Принципы, требования и гарантии законности.
  4. II. УСТРОЙСТВО И ПРИНЦИП ДЕЙСТВИЯ НАИБОЛЕЕ
  5. II. Этические принципы
  6. III Принципы организации производственных процессов
  7. IV. Принципы конституционного судопроизводства
  8. VI. Общие принципы поведения должностных лиц
  9. X только принцип полного или частичного сложения наказания
  10. А) Общие принципы и подходы к изучению истории отечественного государства и права.

45.магнітні властивості речовин(1).Магнітні матеріали та їх застосування(2)

(1) По своїм магнітним властивостям усі речовини можна розділити на слабомагнітні і сильно магнітні. До слабомагнітних речовин відносять парамагнетики і діамагнетики, до сильно магнітних –феромагнетики, антиферомагнетики і феромагнетики.

Пара- і діа- магнетики, коли у відсутності зовнішнього магнітного поля вони не намагнічені, і характеризуються однозначною залежністю між вектором намагнічування і напруженістю статичного магнітного поля .

(2) Магнітні матеріали та їх застосування
При взаємодії з магнітним полем змінюються не тільки магнітні властивості речовин, а й інші — механічні, теплові, електричні, оптичні і навіть хімічні.
Одним із цікавих прикладів використання дії магнітного поля на речовину є «омагнічення» води. Пройшовши крізь магнітне поле, вода набуває нових властивостей. Така вода не утворює накипу в парових котлах, що дає змогу використовувати її без додаткового хімічного оброблення. Бетон, замішаний на «омагніченій» воді, міцніший, ніж звичайний.
Явище підсилення магнітного поля феромагнетиками використовується в різних електротехнічних приладах: електромагнітних кранах, реле, електродвигунах, трансформаторах. Для цього використовуються спеціальні сорти електротехнічної сталі.
Важко уявити сучасну радіоелектроніку без елементів із штучних феромагнетиків -феритів. З них виготовляються антени, осердя коливальних контурів та трансформаторів. Набули поширення феритові постійні магніти.
Без магнітних матеріалів не можна уявити сучасні методи запису інформації. Типовим прикладом пристрою для запису на магнітній плівці є магнітофон. У цьому апараті використовується спеціальна плівка, покрита тонким шаром феромагнітного матеріалу. Змінний електричний струм від підсилювача надходить у спеціальну записуючу головку, що має котушку з феромагнітним осердям, в якому е вузька щілина. При проходженні струму котушкою в щілині головки з'являється магнітне поле, магнітна індукція якого змінюється. Коли плівка проходить над головкою, на ній залишається низка намагнічених ділянок, відповідних змінному струму, який подається в головку.
Подібний фізичний процес відбувається під час запису інформації на диску вінчестера в сучасному комп'ютері.

46.магнітний запис інформації(1). Флеш-пам’ять (2)

(2) Флеш пам'ять — це один з типів пам'яті, яка може на довготривалий час зберігати певну інформацію, зовсім не використовуючи живлення. Крім цього, флеш-пам'ять має високу швидкість доступу до даних (хоча вона не настільки висока як у DRAM), кращий опір до зовнішніх впливів (кінетичний шок, вібрація, температура) та менше енергоспоживання, ніж у жорстких дисків. Ці характеристики пояснюють популярність флеш пам'яті для приладів, що залежать від батарейного живлення. Носії пам'яті, виконані з використанням флеш пам'яті (наприклад, карти пам'яті), набагато краще переносять зовнішні впливи та мають менший фізичний розмір, ніж інші носії даних (жорсткі диски, CD-ROM, DVD-ROM, магнітні стрічки). Флеш пам'ять зберігає інформацію в масиві «комірок», кожна з яких традиційно зберігає по одному біту інформації. Кожна комірка — це транзистор із плавним затвором. Новіші пристрої (інколи їх ще називають багатозарядними пристроями) можуть містити більше, ніж 1 біт в комірці, використовуючи два чи більше рівні електричних зарядів, розташованих при плаваючому затворі комірк

47. електродинамічний мікрофон
Розглянемо, як працює мікрофон, на найпростішому з мікрофонів — електородінаміческом. Його робота заснована на явищі електромагнітної індукції. Розглянемо пристрій електродинамічного мікрофона.

Діафрагма мікрофона (2) зроблена з полістиролу або алюмінієвої фольги. Вона жорстко пов’язана зі звуковою котушкою. Звукова котушка виготовляється з дуже тонкого дроту.

Котушку завадять в кільцевий зазор сильно постійного магніту. Лінії магнітної індукції будуть перпндікулярни виткам котушки.

Коли людина говорить, виникає звукова хвиля. Ця хвиля викликає коливання діафрагми, а отже і коливання звукової котушки. Котушка рухається в магнітному полі, в її витка індукується струм, і на кінцях котушки виникає мінлива ЕРС індукції.

Це змінну напругу викликає коливання струму в ланцюзі мікрофона. Дані коливання можуть бути подані на гучномовець. Електродинамічний мікрофон має дуже просту конструкцію.

Так само мікрофони цього типу мають невеликі габарити і надійні в експлуатації. При цьому спотворення преутворених коливань у звуковому діапазоні невеликі.




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 69 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав