Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Електричний удар.

Читайте также:
  1. Електричний опір тіла людини
  2. ЗМІННИЙ ЕЛЕКТРИЧНИЙ СТРУМ
  3. Метровый удар.
  4. Нападающий удар. Боковой и с переводом
  5. Уравнение Бернулли. Формула Торичелли. Гидравлический удар.

Під електричним ударом слід розуміти збудження живих тканин організму електричним струмом, який протікає через нього, що виявляється в мимовільних судомних скорочення різних м’язів тіла.

Електричний удар є наслідком протікання струму через чоло людину, При цьому під загрозою ураження стає весь організм через порушення нормальної роботи різних його органів і систем, в тому числі серця, легенів, центральної нервової системи і т.ін.

Ступінь негативного впливу на організм електричних ударів різна. Найслабший електричний удар викликає ледь відчутне скорочення м'язів поблизу місця входу або виходу струму; у гіршому випадку він призводить до порушення і навіть повного припинення діяльності легень і серця, тобто до загибелі організму. При цьому зовнішніх місцевих пошкоджень людина може і не мати.

Залежно від результату враження електричні удари можна умовно розділити на наступні п’ять ступенів:

I - судомне ледь відчутне скорочення м'язів,

II - судомне скорочення м'язів, що супроводжується сильними, ледь терпними болями, без втрати свідомості,

III - судомне скорочення м'язів з втратою свідомості, але зі збереженими диханням і роботою серця,

IV - втрата свідомості і порушення серцевої діяльності або дихання (або того й іншого разом),

V - клінічна смерч ь, тобто відсутність дихання і кровообігу.

Результат дії електричного струму на організм людини залежить від багатьох факторів, у тому числі від величини і тривалості проходження струму через його тіло, типу і частоти струму, а також від індивідуальних властивостей людини. Опір тіла людини і прикладена до нього напруга також впливають на результат поразки, остільки, оскільки вони визначають значення струму, який проходить через людину.

Електричний удар, навіть якщо він не приводить до смерті, може викликати серйозні розлади в організмі, які проявляються відразу після дії струму або через кілька годин, днів і навіть місяців.

Електричним ударам піддається зазвичай більше 80% постраждалих від струму з числа фіксованих випадків ураження струмом (тобто з утратою працездатності більше 3 днів). При цьому більша їх частина (55%) супроводжується місцевими електротравмами, в першу чергу опіками. Біля 25% випадків ураження струмом - це удари без місцевих травм, хоча на тілі потерпілих можна виявити місця входу і виходу струму - вельми незначні ділянки пошкодженої шкіри, які через їх малість травмами не вважаються.

Електричні удари є грізною небезпекою для життя потерпілого, вони викликають 85 - 87% смертельних уражень (приймаючи за 100% всі випадки з летальними випадками від дії струму). Правда, велика частина смертельних випадків (60-62%) є результатом змішаних уражень, тобто одночасної дії електричних ударів і місцевих електротравм (опіків), проте і в цих випадках смертельний результат є, як правило, наслідком електричного удару).




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 61 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав