Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Експрес-аналіз фінансового стану підприємства

Читайте также:
  1. B) Я больше здесь не останусь.
  2. III.Перспективи розвитку фінансового ринку України.
  3. Алгоритм розрахунку показників фінансового стану підприємств
  4. Аналіз забезпеченості і повноти використання трудових ресурсів підприємства. Аналіз використання фонду робочого часу
  5. Аналіз зовнішньоекономічної діяльності підприємства
  6. Аналіз зовнішньої діяльності підприємства на основі системного підходу
  7. Аналіз кількісного та якісного складу персоналу підприємства
  8. АНАЛІЗ КРЕДИТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
  9. Аналіз маркетингової діяльності підприємства
  10. Аналіз небезпеки підприємства
Шлях струму Частота виникнення даного шляху струму, % Частка потерпілих, котрі втрачали свідомість протягом дії струму, % Значення струму, що проходить через серце, % від загального струму, що проходить через тіло
Рука — рука     3,3
Права рука — ноги     6,7
Ліва рука — ноги     3,7
Нога — нога     0,4
Голова — ноги     6,8
Голова — руки     7,0
Інші    

 

оцінити також за значенням струму, що проходить через серце: чим більший цей струм, тим небезпечніша петля. При найбільш поширених петлях в тілі людини через серце протікає 0,4—7% загального струму (четверта графа табл. 2.1).

Індивідуальні властивості людини. Відомо, що здорові та фізично міцні люди легше переносять електричні удари, ніж хворі та слабкі. Особливо сприйнятливими до електричного струму є особи, котрі нездужають на захворювання шкіри, серцево-судинної системи, органів внутрішньої секреції, легенів, мають нервові хвороби.

Важливе значення має психічна підготовленість до можливої небезпеки ураження струмом. В переважній більшості випадків несподіваний електричний удар навіть за низької напруги призводить до важких наслідків. Проте за умови, коли людина очікує удару, то ступінь ураження значно знижується. В цьому контексті великого значення набувають ступінь уваги, зосередженість людини на виконуваній роботі, втома. Кваліфікація людини також суттєво відбивається на наслідках впливу електричного струму. Досвід, вміння адекватно оцінити ситуацію щодо небезпеки, що виникла, а також застосувати раціональні способи звільнення від струму дозволяють уникнути важкого ураження. В зв'язку з цим правила техніки безпеки передбачають обов'язкову медичну перевірку персоналу, котрий обслуговує електроустановки при початку роботи та періодичні перевірки.

 


[1] Електротравма - травма, викликана дією електричного струму чи електричної дуги.

[2] Розрізняють такі чотири ступені опіків: I - почервоніння шкіри; II - утворенняґ пухирів; III - омертвіння всієї товщини шкіри і IV – обвуглення тканин

 

Таблиця 2.3

Банки, що обслуговують емітента

Найменування банку (філії, відділення банку), який обслуговує емітента за поточним рахунком у національній валюті ЖОД ПАТ «Райффайзен банк Аваль»
МФО банку  
Поточний рахунок  
Найменування банку (філії, відділення банку), який обслуговує емітента за поточним рахунком у іноземній валюті ЖОД ПАТ «Райффайзен банк Аваль»
МФО банку  
Поточний рахунок  

 

Таблиця 2.4

Основні види діяльності

15.51.0 Виробництво морозива
51.52.0 Перероблення молока, виробництво масла та сиру
51.33.0 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними і молюсками

 

Державне пiдприємство "Житомирський маслозавод" було створено в 1981 роцi. Поетапно з 1981 р. були введенi в дiю цехи по виробництву масла тваринного, сухого знежиреного молока, молока, морозива, продукцiя з незбираного молока. Згiдно з рiшенням ФДМУ України по Житомирськiй областi на базi зазначеного орендного пiдприємства засновано у 1995 роцi Вiдкрите акцiонерне товаристов "Житомирський маслозавод" (ВАТ "Житомирський маслозавод") шляхом його перетворення у ВАТ. ВАТ "Житомирський маслозавод" має Дочiрнi пiдприємства. Товариство реалiзує пролукцiю за торговою маркою "РУДЬ" (ТМ "РУДЬ"). З метою приведення дiяльностi акцiонерного товариства у вiдповiднiсть з вимогами Закону.

Органiзацiйна структура управлiння емiтента складається iз взаємозв'язку окремих пiдсистем пiдприємства. Створення такої структури спрямоване насамперед на розподiл мiж окремими пiдроздiлами пiдприємства повноважень i вiдповiдальностi. Органiзацiйна структура емiтента є лiнiйно-функцiонального типу. За такої структури управлiння всю повноту влади бере на себе лiнiйний керiвник, що очолює визначений колектив. Свої рiшення керiвники функцiональних пiдроздiлiв проводять у життя через головного керiвника або (в межах своїх повноважень) безпосередньо через вiдповiдних керiвникiв служб-виконавцiв. Переваги лiнiйно-функцiональної структури:

- краща пiдготовка рiшень i планiв, пов'язаних зi спецiалiзацiєю працiвникiв;

- звiльнення головного лiнiйного менеджера вiд детального аналiзу проблем;

- можливiсть залучення консультантiв i експертiв.

Недолiки лiнiйно-функцiональної структури:

- вiдсутнiсть тiсних взаємозв'язкiв i взаємодiї на горизонтальному рiвнi мiж виробничими вiддiленнями;

- недостатньо чiтка вiдповiдальнiсть, тому що той, хто приймає рiшення, як правило, в його реалiзацiї не участь бере;

- надмiрно розвинута система зв'язкiв по вертикалi, тобто тенденцiя до надмiрної централiзацiї.

В пiдпорядкуваннi генерального директора ПАТ "Житомирський маслозавод" (який лiнiйно пiдпорядковується Правлiнню, Головi Правлiння та Загальним зборам акцiонерiв Товариства) знаходяться комерцiйний директор, директор з матерiально-технiчного постачання, технiчний директор, фiнансовий директор, начальник виробництва, заступник генерального директора з питань iнвестицiй та розвитку, начальник виробничої лабораторiї. У складi пiдприємства є вiддiли, цехи, дiльницi, склади та iн. У звiтному перiодi вiдбулись змiни в органiзацiйнiй структурi, зокрема були лiквiдованi дочiрнi пiдприємства Товариства "Рудь - 3" (с. Мартинiвка, Червоноармiйського р-ну, Житомирської областi) i "Рудь - 4" (с. Паромiвка, Володар.-Волинського р-ну, Житомирської областi).

ПАТ "Житомирський маслозавод" є провiдним переробним пiдприємством областi. Основу дiяльностi товариства становить виробництво всього спектру молочних продуктiв. Продукцiя заводу користується широким попитом на ринку України, а також за її межами (Iзраїлi, Молдавiї, Голландiї, Болгарiї, Країнах Сходу та iн.). Заводом створено дiєву мережу торгiвельних представництв i дилерських мереж та постiйно проводиться робота по її розширенню. Значна увага також придiляється розширенню асортиментного ряду продукцiї та її подальшого просування на ринках збуту. Основна продукцiя заводу - морозиво, якого за добу виробляють бiльше 100 тон.

Крiм морозива, Житомирський маслозавод також виробляє високоякiсне вершкове масло, сухе знежирене молоко, вершки, сметану, пастеризоване i пряжене молоко, кефiр, ряжанку, фруктовi йогурти, глазурованi сирки пiд ТМ "Пустунчик" та ТМ "Єралаш", замороженi сумiшi, гриби, овочi та ягоди пiд ТМ "Шеф-Кухар".

В основу збуту продукцiю покладенi дистрибюторськi договори. Основними покупцями продукцiї Товариства, доля яких складає не менше 5% у загальному об'ємi продажів є:

- ТОВ "Айс Тiм" (9%)

- ТОВ ТФ "Рудь" (9%)

- ТОВ АТБ Маркет (8%)

- ФОП Дячун В.Г. (7%).

Предметом договорiв є молочна продукцiя та замороженi овочi.

Основними ризиками в дiяльностi Товариства є вагома залежнiсть вiд кредитiв банкiв, зменшення сировинної бази, неоднозначна якiсть сировини, досить висока собiвартiсть продукцiї. Для захисту своєї дiяльностi та нарощення виробничої потужностi та ринкiв збуту, менеджмент Товариства постiйно працює над розширенням виробництва, впровадженням iнновацiйних технологiй та видiв продукцiї, розширює ринки збуту продукцiї.

Пiдприємство здiйснює максимальний контроль якостi, як на стадiї заготiвлi молока, так i на виробництвi. Цiни на молочну продукцiю змiнюються посезонно. Найбiльший рiст цiн спостерiгається з 1 вересня по сiчень мiсяць. Починаючи з лютого-березня цiни на молочну продукцiю поступово зменшуються. Найнижчi цiни формуються в лiтнi мiсяцi - червень-серпень. Молочна промисловiсть належить до провiдних у харчовiй i переробнiй промисловостi та формує достатньо привабливий за обсягами ринок.

В Українi ринок морозива вже сформувався, проте продовжує активно розвиватися. Провiднi виробники знаходяться в постiйному пошуку нових привабливих нiш i виводять на ринок новi бренди. В цiлому ж, ринок морозива мiж собою роздiлила п'ятiрка найбiльших гравцiв i близько десяти локальних компанiй. Товариство є лiдером галузi - так, у 2010 роцi ринкова частка становила 21%, в 2011 - 23% українського ринку морозива, а сезон 2012 року пiдприємство завершило з показником - 25,5%. Ринкова доля основних конкурентiв Товариства у 2012 роцi становила: ТМ "Ласунка" (доля ринку 17,7%), ТМ "Лiмо" (10,1%), ТМ "Ласка" (10,1%), ТМ "Геркулес" (9,2%), ТМ "Ажур" (8,7%), ТМ "Хладик" (5,1%), ТМ "Три медведi" (3,8%).

Найбiльшими постачальниками Товариства є:

- Роганська картонна фабрика (упаковка);

- ТОВ "Карбо" (цукор);

- Есаром Юкрейн (iнгредiєнти);

- INTERFOOD (кокосове масло).

Товариство бере активну участь у розвитку соцiальної iнфраструктури та в численних благодiйних проектах, здiйсненнi соцiальних заходiв для дiтей та дорослих. В 2012 роцi в Українi було проведено 53 свята морозива, нацiлених на формування довгострокової лояльностi наших споживачiв. Слiд зазначити, що стратегiя компанiї охоплює просування всiх груп продукцiї в торгових мережах та закладах громадського харчування. В торгових мережах було здiйснено бiльше 500 акцiй, активно впроваджувались у життя програми по стимулюванню збуту в немережевих закладах торгiвлi, КаБаРе.

Для змiцнення ринкової позицiї i збереження статусу №1 на ринку, фахiвцi пiдприємства придiляють велику увагу iнновацiям. Iнновацiї Товариства стосуються самого продукту, процесу виробництва та його реалiзацiї. Так, постiйно вивчається досвiд успiшних виробникiв, проводяться дослiдження українського i закордонного ринкiв морозива, органiзовуються дегустацiї, експерименти, для того, щоб впровадити найкращi надбання та одночасно зберегти власнi традицiї, здiйснюється активна оптимiзацiя асортименту

Успiхи Товариства вiдзначено багатьма нагородами. В 2012 роцi Товариство було визнано лiдером у сферi дiяльностi Мiжнародним економiчним рейтингом «Лiга кращих», посiвши перше мiсце серед пiдприємств за профiлюючим КВЕД 15.52.0 «Виробництво морозива». Товариство отримало статус нагороду «Пiдприємство року 2012» з вiдповiдним сертифiкатом.20-22 березня в Києвi вiдбулася 10 Мiжнародна виставка «Свiт морозива та холоду» & «Молочна i м'ясна iндустрiя ХХI столiття», участь у якiй взяли понад 45 вiтчизняних виробникiв та 12 iноземних компанiй iз 8 країн, серед яких i ПАТ «Житомирський маслозавод».

Товариство, представивши морозиво, вершкове масло, кисломолочну продукцiю, замороженi фрукти та овочi, а також зразки власних упаковок для морозива, досягла абсолютно рекордного результату — отримала найвищi вiдзнаки за усi представленi категорiї товарiв. ПАТ «Житомирський маслозавод» здобув найбiльшу з усiх учасникiв виставки кiлькiсть золотих нагород та двi вiдзнаки гран-прi. Проведений аналiз перспектив подальшого розвитку українського ринку морозива дозволяє зробити висновок, що ця ринкова нiша, при впровадженнi адекватних стратегiчних заходiв, може стати однiєю з найбiльш перспективних у харчовiй та переробнiй галузях.

Провiдними країнами-iмпортерами морозива є: Молдова (41%), Росiя (30%), Iзраїль (16%), Грузiя (5%). ПАТ "Житомирський маслозавод" є виробником харчової продукцiї, призначеної для вживання широким верстами населеня. Пiдприємство несе повну вiдповiдальнiсть за якiсть та безпеку виробленої продукцiї, впливи на екологiю. Перспективнi плани розвитку емiтента полягають у збiльшеннi обсягiв виробництва, залученнi нових клiєнтiв, покращеннi якостi продукцiї. В поточному роцi не очiкується кардинальної змiни споживчих переваг, iншими словами, очiкується подальший розвиток тенденцiй, що склалися на ринку в попереднi роки.

Облiкова полiтика Товариства забезпечується згiдно вимог Закону України вiд 16.07.99 р. № 996-ХIУ "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" i вiдповiдно до мiжнародних стандартiв бухгалтерського облiку. Так, Наказом про облiкову полiтику пiдприємства №777 вiд 27.11.2011р., пiдписаним Головою Правлiння.

Проаналізувавши основні аналітичні показники господарської діяльності підприємства (таб.2.5) бачимо, що у порівнянні з 2012 роком в 2013 році виручка від реалізації збільшилася на 91 936,8 тис.грн. або на 8,27%, що призвело до збільшення чистого доходу на 76 614 тис.грн. (+8,27%), що означає позитивну тенденцію і покращення основної діяльності підприємства. На збільшення чистого доходу могли вплинути такі чинники, як зростання ціни продукції за одиницю та обсяги реалізації. Собівартість продукції зросла на 62 246 тис.грн. (9,10%), тобто середня ціна одиниці продукції зросла на 3,18грн. (+13,98%) та обсяг реалізації зменшився на

Таблиця 2.5

Основні аналітичні показники господарської діяльності підприємства ПАТ «ЖИТОМИРСЬКИЙ МАСЛОЗАВОД»

№ з/п Показники Од. вим. 2012рік 2013 рік Відхилення
Абсол. Віднос.,%
  Виручка від реалізації продукції тис.грн. 1 112 083 1 204 020 +91 936,8 +8,27
  Чистий дохід від реалізації продукції тис.грн. 926 736 1 003 350 +76 614 +8,27
  Собівартість реалізованої продукції тис.грн. 683 976 746 222 +62 246 +9,10
  Валовий прибуток тис.грн. 242 760 257 128 +14 368 +5,92
  Фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування тис.грн. 84 819 61 815 -23 004 -27,12
  Податок на прибуток тис.грн. 19 639 13 244 -6 395 -32,56
  Чистий прибуток тис.грн. 65 180 48 571 -16 609 -34,20
  Середня ціна одиниці продукції грн. 22,75 25,93 +3,18 +13,98
  Обсяг реалізації тис. грн. 40 728 38 690 -2 038 -5,00
  Середньоспискова чисельність працівників чол. 1 161 1 248 +87 +7,49
  Продуктивність праці тис. грн. 798,22 803,97 +5,75 +0,72
  Середньорічна вартість основних виробничих засобів тис. грн. 255 925 280 456 +24 531 +9,59
  Середньорічна вартість оборотних засобів тис. грн.     +13 482 8,20
  Фондовіддача - 3,62 3,58 -0,04 -1,10
  Фондомісткість - 0,27 0,28 +0,01 +3,70
  Фондоозброєність - 220,43 224,72 +4,29 +1,95
  Рентабельність продукції % 35,49 34,46 -1,03 -2,90
  Рентабельність продажу % 26,20 25,63 -0,57 -2,18
  Рентабельність виробництва (капіталу) % 15,51 10,60 -4,91 -31,66
  Коефіцієнт оборотності оборотних засобів - 5,636 5,640 +0,004 +0,07
  Тривалість одного обороту днів        

2 038тис. грн.(-5%). Фінансовий результат від реалізації продукції зменшився на 23 004тис.грн.(27,12%) це пов’язано із зменшенням обсягу реалізації продукції. Податок на прибуток зменшився на 6 395тис.грн.(32,56%), тобто відбулося збільшення виручки від реалізації. Чистий прибуток зменшився на 16 609 тис.грн.(34,20%).

Середньоспискова чисельність працівників збільшилася на 87 чол. (7,49%), тобто відбулося збільшення продуктивності праці на 0,72%. Середньорічна вартість основних засобів зросла на 9,59% тобто підприємство

закупило нові основні засоби для підвищення ефективності та якості виробництва. Середньорічна вартість оборотних активів зросла 8,20%, тобто надходження коштів на підприємство є більшими. Фондовіддача зменшилася 1,10%, це означає що відбулося неефективне використання основних засобів та збільшення чистого доходу. Фондомісткість збільшилася на 3,70%,на що чистий дохід став більшим при більшому використанні основних засобів, що є негативною тенденцією. Фондоозброєність збільшилася на 1,95%, що відбулося при збільшенні продуктивності праці та при зменшенні фондовіддачі, тобто це є позитивною тенденцією для підприємства. Рентабельність продажу зменшилася на 2,18%, це є негативно для підприємства. Тобто підприємство не реалізувало весь обсяг запланованої продукції. Рентабельність виробництва 10,60 зменшився на 31,66%, що є негативною тенденцією, тому що підприємство вкладає свої кошти і цим самим збільшує виробництво продукції для збільшення доходів. Коефіцієнт оборотності оборотних засобів збільшився на 0,07%, що є позитивною тенденцією для діяльності підприємства. Тривалість одного обороту залишився без зміни. Управлінському персоналу необхідно звернути увагу ефективне і прибуткове виробництво. Збільшення собівартості продукції є негативною тенденцією, так само як і зменшення обсягів реалізації продукції. Продуктивність праці зросла це позитивний процес використання трудових ресурсів.

Експрес-аналіз фінансового стану підприємства

 

Експрес- аналіз діяльності ПАТ «Житомирський маслозавод»:

1. Ознайомлення з діяльністю підприємства та перевірка фінансової звітності:

1.1. Логічна та арифметична перевірка фінансової звітності

1.2. Ознайомлення з висновками аудитора

1.3. Вивчення положень облікової політики

2. Ознайомлення з даними балансу

2.1 Загальне ознайомлення з даними балансу.

Аналітичний баланс ПАТ «Житомирський маслозавод»

    Показники На початок періоду На кінець періоду Відхилення
сума, тис. грн. питома вага, % сума, тис. грн. питома вага, % Абсо-лютне, тис. грн. Від-носне, % Пунктів струк-тури
Актив балансу  
Необоротні активи   63,39   63,34 -465 -0,15 -0,05
Оборотні активи   36,61   36,66 +137 +0,08 +0,05
Необоротні активи, утримані для продажу, та групи вибуття              
Баланс         -328 -0,07  
Пасив балансу
Власний капітал   72,08   82,13 +48571 +13,87 +10,05
Довгострокові зобов’язання і забезпечення   1,68   1,50 -837 -10,28 -0,018
Поточні зобов’язання і забезпечення   26,24   16,37 -48062 -37,70 -9,87
Зобов’язання, пов’язані з необоротними активами, утримуваними для продажу, та групами вибуття              
Чиста вартість активів недержавного пенсійного фонду              
Баланс         -328 -0,07  

 

2.2. Оцінка ознак «нормального» балансу:

1) валюта балансу в кінці звітного періоду зменшилася порівняно з початком на 328тис.грн.

2) темпи росту оборотних активів вищі, ніж темпи росту необоротних активів.

3) власний капітал підприємства перевищує залучений і темпи його зростання вищі ніж темпи зростання залученого капіталу.

4) темпи росту дебіторської і кредиторської заборгованості врівноважують один одного.

2.3. Виявлення явних або завуальованих недоліків у роботі підприємства:

1)

 

 

Етап 3. Ознайомлення з основними показниками діяльності підприємства

№ з/п Напрям аналізу Показники
  Оцінка майнового стану 1.1.Загальна сума засобів на початок періоду 264647 тис.грн., на кінець періоду 296264 тис.грн.
1.2.Величина ОЗ та їх частка в загальній сумі активів: на початок періоду 264647/485780*100%=54,48% на кінець періоду 296264/485452*100%=61,03%
1.3.Коефіцієнт зносу: Кзн=знос/первісна вартість Кзн на поч =108696/373343*100%=29,11% Кзн на кін =148662/444926*100%=33,41%
  Оцінка ліквідності та платоспроможності 2.1. Коефіцієнт покриття: Кп=ОбА/ПЗ Кп на поч.= 177841/127493=1,39 Кп на кін.= 177978/79431=2,24 2.2. Коефіцієнт абсолютної ліквідності: Кал=(ПФІ+ГК)/ПЗ Кал на поч.=(0+23007)/127493=0,18 Кал на кін.=(0+7782)/79431=0,1
  Оцінка фінансової стійкості 3.1. Коефіцієнт автономії: Ка=ВК/ВБ Ка на поч.=350147/485780=0,72 Ка на кін.=398718/485452=0,82
3.2.Коефіціент фінансової стійкості: Кфс=ВК/ЗК ЗК= довгострокові зобов’язання + поточні зобов’язання Кфс на поч.=350147/(8140+127493)=2,58 Кфс на кін.=398718/(7303+79431)=4,60
3.3. Частка довгострокових зобов’язань у загальній сумі пасивів: на початок періоду = 8140/485452*100%=1,68% на кінець періоду =7303/485780*100%=1,50%
  Оцінка ділової активності 4.1. Коефіцієнт оборотності активів: Коа = ЧД/СВА Коа на поч.= 915736/((415979+485780)/2)=915736/450880=0,70 Коа на кін.=1003350/((485780+485452)/2)=1003350/485616=2,07
4.2. Період погашення дебіторської заборгованості: Пд=360:Од; Од=Виручка/середня дебіторська заборгованість Од кін. =1204020/((69247+74981)/2)=16,70 Од поч.=1112083/((69247+56842)/2)=17,64 Пд поч.=360/17,64=20,41 Пд кін.=360/16,70=21,56
4.3. Тривалість операційного та фінансового циклу: ОЦ=Тз+Тдз; ФЦ=ОЦ-Ткз
  Оцінка ефективності діяльності 5.1. Обсяг реалізації в 2012 р. – 40728 фіз.од.вим., 2013 р. – 38690 фіз.од.вим.
5.2. Чистий прибуток в 2012 р. – 65180 тис.грн., 2013 р. – 48571 тис.грн.
5.3. Рентабельність підприємства: Рп= ЧП/СА*100% Рп 2012=65180/450880*100%=14,46% Рп 2013= 48571/485616*100%=10,00%
5.4. Рентабельність основної діяльності: Род= ФРодод*100% Род на поч.=96281/716906*100%=13,43% Род на кін.=80164/776775*100%=10,32%
5.5. Рентабельність залученого капіталу: Рзкдо оп/СЗК*100% Рзк на поч.=84819/128781*100%=65,86% Рзк на кін.=61815/111184*100%=55,60%
5.6.Рентабельність власного капіталу: РВКдо оп/СВК*100% РВК на поч.=84819/317557*100%=26,71% РВК на кін.=61815/374433*100%=16,51%

 

2.3 Оцінка рейтингу підприємства за основними фінансовими показниками

Матриця показників за 2012-2013рр.

Найменування бізнес-одиниць (j) Найменування показників (i)
Кзн Кпок Кавт Коб.об.ак. Рп-ції
2012 рік
  ПАТ «Житомирський маслозавод» 29,11 1,39 0,72 5,63 135,49
  ПАТ «Рахівський маслозавод» 51,52 0,12 0,94 0,00 0,00
  ПАТ «Вільнянський маслозавод» 14,70 1,21 0,01 4,99 108,35
  ПАТ «Рава-Руський маслозавод» 43,21 0,60 0,40 11,64 109,60
  ПАТ «Яготинський маслозавод» 22,35 1,60 0,30 3,99 130,69
Еталон 14,70 1,60 0,72 11,64 135,49
2013 рік
  ПАТ «Житомирський маслозавод» 33,41 2,24 0,82 5,64 134,46
  ПАТ «Рахівський маслозавод» 52,82 0,43 0,95 0,00 0,00
  ПАТ «Вільнянський маслозавод» 16,43 0,62 -0,16 3,7 97,35
  ПАТ «Рава-Руський маслозавод» 39,40 0,31 0,35 8,29 105,94
  ПАТ «Яготинський маслозавод» 28,34 1,54 0,29 4,81 127,02
Еталон 16,43 2,24 0,82 8,29 134,46

 

Матриця стандартизованих коефіцієнтів

Найменування бізнес-одиниць (j) Найменування показників (i)
Кзн Кпок Кавт Коб.об.ак. Рп-ції
2012 рік
  ПАТ «Житомирський маслозавод» 1,98 0,87   0,48  
  ПАТ «Рахівський маслозавод» 3,50 0,08 1,31    
  ПАТ «Вільнянський маслозавод»   0,76 0,01 0,43 0,80
  ПАТ «Рава-Руський маслозавод» 2,94 0,38 0,55   0,81
  ПАТ «Яготинський маслозавод» 1,5   0,42 0,34 0,96
2013 рік
  ПАТ «Житомирський маслозавод» 2,03     0,68  
  ПАТ «Рахівський маслозавод» 3,21 0,19 1,16    
  ПАТ «Вільнянський маслозавод»   0,28 -0,20 0,45 0,72
  ПАТ «Рава-Руський маслозавод» 2,40 0,14 0,43   0,79
  ПАТ «Яготинський маслозавод» 1,72 0,69 0,35 0,58 0,94

 

За 2012 рік:

R1=(1-1,98)+(1- 0,87)+(1-1)+(1-0,48)+(1- 1)=0,98+0,13+0,52=1,63=1,28

R2=(1-3,5)+(1- 0,08)+(1-1,31)+ (1- 0)+ (1-0)= -2,5+0,92-0,31+1+1=0,11=0,33

R3=(1-1)+(1-0,76)+(1-0,01)+(1-0,43)+(1-0,80)=0+0,24+0,99+0,57+0,20=2=1,41

R4=(1-2,94)+(1-0,38)+(1-0,55)+(1-1)+(1-0,81)= -1,94+0,62+0,045+0,19=0

R5=(1-1,5)+(1-1)+(1-0,42)+(1-0,34)+(1-0,96)= -0,5+0+0,58+0,66+0,04=0,78=0,88

R1=(1-2,03)+(1-1)+(1-1)+(1-0,68)+(1-1)= -1,03+0+0+0,32+0=0

R2=1-3,21 1-0,19 1-1,16 1-0 1-0

R3=

R4=

R5=


 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 217 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.017 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав