Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

РОЗДІЛ VІ ПРАВОВИЙ ТА СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ, ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ

Читайте также:
  1. VІІ. МАТЕРІАЛИ МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  2. Адміністративна і дисциплінарна відповідальність медичних працівників
  3. Адміністративно-правове забезпечення управління у сфері транспорту і зв’язку
  4. Банкрутство як правовий механізм регулювання підприємницької діяльності.
  5. Безоплатне забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням
  6. Будова Національної системи соціально-психологічної служби України
  7. Вид заходу забезпечення кримінального провадження, дату і строк його застосування.
  8. Видатки бюджетів на соціальний захист
  9. Види інструктажів працівників
  10. Визначення можливих небезпечних й шкідливих виробничих факторів, що можуть впливати на працівників

Стаття 55. Правові та соціальні гарантії осіб рядового і начальницького складу Національної поліції

Особи рядового і начальницького складу Національної поліції, пенсіонери органів внутрішніх справ користуються правовими і соціальними гарантіями відповідно до цього закону та Законів України “Про державну службу” “Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів”, ”Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, цього Закону та інших нормативних актів.

Стаття 56. Правовий захист осіб рядового і начальницького складу Національної поліції

1. Захист життя, здоров'я, честі, гідності, ділової репутації та майна осіб рядового і начальницького складу органів поліції, членів їх сімей, пенсіонерів органів внутрішніх справ від злочинних посягань, інших протиправних дій здійснюється відповідно до чинного законодавства та забезпечується мірами відповідальності, передбаченими Кримінальним кодексом України, Кодексом України про адміністративні правопорушення, Цивільним кодексом України.
2. На осіб рядового і начальницького складу поширюються дія Закону України "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів".
3. У разі затримання особи рядового і начальницького складу органів поліції за підозрою у вчиненні злочину або обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, його тримають у призначених для цього установах окремо від інших осіб.
4. Для захисту своїх законних професійних, соціально-економічних прав та інтересів особи рядового і начальницького складу органів поліції можуть створювати професійні спілки, які діють з урахуванням передбачених діючими нормативно-правовими актами особливостей функціонування правоохоронних органів.

Стаття 57. Охорона здоров’я осіб рядового і начальницького складу Національної поліції

1. Особовому складу органів поліції, членам їх сімей, які проживають разом з ними, пенсіонерам органів внутрішніх справ гарантується безоплатне медичне забезпечення (в тому числі безкоштовне забезпечення ліками під час стаціонарного лікування), яке здійснюється в лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих, санаторно-курортних закладах системи МВС.
2. Особи рядового і начальницького складу поліції зобов'язані щорічно проходити комплексний медичний огляд (диспансеризацію), а при необхідності - цільові медичні огляди, психофізіологічні обстеження і тестування.
3. Медична допомога членам сім'ї осіб рядового і начальницького складу органів Національної поліції України надається в медичних закладах системи МВС на загальних підставах безкоштовно.
4. У разі відсутності за місцем служби чи проживання осіб рядового і начальницького складу органів поліції медичних закладів системи Міністерства внутрішніх справ України, медична допомога надається їм безперешкодно та безкоштовно в державних та комунальних закладах охорони здоров'я незалежно від їх відомчої належності.
5. При обслуговуванні, у разі необхідності за медичними показаннями, в лікувальних закладах, які працюють на засадах госпрозрахунку, витрати на лікування особового складу органів поліції та членів їх сімей (дружини, чоловіка, дітей віком до 18 років, а у разі їх навчання в закладах освіти - до 23 років), осіб, які перебувають на їх утриманні або під їх опікою, провадяться за рахунок Міністерства внутрішніх справ України.
6. Особовий склад органів поліції та члени їх сімей мають право на пільгове санаторно-курортне лікування та відпочинок в санаторіях, будинках відпочинку, медико-реабілітаційних центрах, пансіонатах, на туристських базах МВС України. Працівники Національної поліції, які зазнали фізичних та психологічних травм під час перебування у екстремальних ситуаціях професійної діяльності, мають право на позачергове направлення на медико-психологічну реабілітацію в медико-профілактичних закладах МВС.
7. За особами рядового і начальницького складу органів поліції, звільненими зі служби за віком, через хворобу або за вислугою років, зберігається право на обслуговування цими ж закладами.
8. Зміна підпорядкування закладів охорони здоров'я, у тому числі санаторно-курортних, підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ України, не допускається.

Стаття 58. Забезпечення осіб рядового і начальницького складу Національної поліції житлом

1. Особам рядового і начальницького складу поліції, пенсіонерам органів внутрішніх справ, які згідно чинного законодавства визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов та соціального захисту, житлова площа надається в першочерговому порядку місцевими державними адміністраціями, відповідними міністерствами та відомствами.
2. Особи рядового і начальницького складу, які згідно чинного законодавства визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, мають право на одержання за місцем проживання або роботи пільгового кредиту на індивідуальне або кооперативне житлове будівництво та обзаведення домашнім господарством на строк до 30 років з відсотковою ставкою у розмірі трьох відсотків річних.
3. Сума кредиту обчислюється виходячи з норми 21 кв. метру загальної площі на одного члена сім’ї особи рядового і начальницького складу Національної поліції та додатково 10 кв. метрів на сім’ю, а вартість будівництва одного квадратного метра загальної площі житла не повинна перевищувати визначену середньостатистичну його ціну у населеному пункті або регіону, де будується житло.
4. Вартість будівництва додаткової площі житла та додаткову вартість будівництва одного квадратного метра у разі перевищення зазначених норм особа рядового і начальницького складу сплачує за власний рахунок.
5. Особам рядового і начальницького складу, які перебувають на службі в Національної поліції понад 5 років кредит надається безпроцентний, понад 10 років – крім того 25 відсотків одержаної позики погашається за рахунок бюджетних коштів, понад 15 років – 50 відсотків, понад 20 – 75 відсотків.
6. При звільненні з Національної поліції за службовою невідповідністю; за порушення дисципліни; за скоєння вчинків, несумісних з вимогами, що пред’являються до особистих та моральних якостей працівника Національної поліції; в зв’язку з обвинувальним вироком, що набрав законної сили; за власним бажанням – кредит підлягає поверненню в повному обсязі з нарахуванням процентів за час користування.
7. Порядок і умови надання довгострокових державних кредитів особам рядового і начальницького складу Національної поліції на будівництво житла встановлюється Кабінетом Міністрів України.
8. Особам рядового і начальницького складу та членам їх сімей надається 30-ти процентна знижка по оплаті житлової площі, комунальних послуг, а також палива.
9. Особи рядового і начальницького складу Національної поліції, які живуть і працюють у сільській місцевості та в селищах міського типу, і члени їх сімей забезпечуються безоплатно житлом з опаленням і освітленням за встановленими нормами.
До членів сім’ї осіб рядового і начальницького складу Національної поліції відносяться подружжя, неповнолітні діти, батьки та інші особи, які постійно з ними проживають і пов’язані спільним побутом.
10. Особам рядового і начальницького складу Національної поліції для постійного проживання можуть надаватися службові жилі приміщення в порядку і на умовах, передбачених Положенням про порядок надання службових жилих приміщень та Переліку категорій працівників, яким можуть надаватися службові жилі приміщення, затверджених Кабінетом Міністрів України.
11. За особами рядового і начальницького складу Національної поліції, які направлені для проходження служби за кордон бронюється жиле приміщення на весь час проходження служби за кордоном.

Стаття 59. Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), встановлення інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності осіб рядового і начальницького складу органів Національної поліції України

1. Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), встановлення інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності особи рядового і начальницького складу (далі - одноразова грошова допомога) є соціальною виплатою - гарантованою допомогою з боку держави, яка призначається і виплачується особам, які за цим Законом мають право на її отримання.
2. Одноразова грошова допомога призначається і виплачується у разі:
загибелі (смерті) особи рядового і начальницького складу, що настала при виконанні нею службових обов'язків по охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю, або її смерті унаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого ним при виконанні службових обов'язків по охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю, або захворювання, пов'язаного з виконанням нею службових обов'язків по охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю, чи унаслідок причин, зазначених у цьому пункті, протягом одного року з дня звільнення його з органів Національної поліції України;
загибелі (смерті) особи рядового і начальницького складу, що настала при виконанні нею службових обов'язків, або її смерті унаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого нею при виконанні службових обов'язків, або захворювання, пов'язаного з виконанням нею службових обов'язків, чи унаслідок причин, зазначених у цьому пункті, протягом одного року з дня звільнення його з органів поліції;
смерті особи рядового і начальницького складу, що настала унаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням нею служби в органах поліції, або унаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням нею попередньої військової служби, служби в органах і підрозділах цивільного захисту, державній пожежній охороні, податковій поліції, Державній спеціальній службі транспорту, Державній пенітенціарній службі, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, або протягом одного року з дня звільнення її зі служби унаслідок причин, зазначених у цьому пункті;
встановлення особі рядового і начальницького складу інвалідності, що настала унаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого при виконанні нею службових обов'язків по охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю, або захворювання, пов'язаного з виконанням нею службових обов'язків по охороні громадського порядку та боротьбі із злочинністю, чи встановлення їй інвалідності протягом одного року після звільнення її з органів поліції унаслідок причин, зазначених у цьому пункті;
встановлення особі рядового і начальницького складу інвалідності, що настала унаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого при виконанні нею службових обов'язків, або захворювання, пов'язаного з виконанням нею службових обов'язків, або унаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням нею службових обов'язків під час попередньої військової служби, служби в органах і підрозділах цивільного захисту, державній пожежній охороні, податковій поліції, Державній спеціальній службі транспорту, Державній пенітенціарній службі, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, чи встановлення їй інвалідності протягом одного року після звільнення її з органів поліції унаслідок причин, зазначених у цьому пункті;
встановлення особі рядового і начальницького складу інвалідності унаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням нею служби в органах поліції, або унаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням нею попередньої військової служби, служби в органах і підрозділах цивільного захисту, державній пожежній охороні, податковій поліції, Державній спеціальній службі транспорту, Державній пенітенціарній службі, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, або встановлення їй інвалідності протягом одного року після звільнення її з органів поліції унаслідок причин, зазначених у цьому пункті;
отримання особою рядового і начальницького складу поранення (контузії, травми або каліцтва) при виконанні нею службових обов'язків по охороні громадського порядку та боротьбі зі злочинністю, наслідком якого є часткова втрата працездатності без встановлення їй інвалідності;
отримання особою рядового і начальницького складу поранення (контузії, травми або каліцтва) при виконанні нею службових обов'язків, наслідком якого є часткова втрата працездатності без встановлення їй інвалідності.
3. Порядок визначення причинного зв'язку загибелі (смерті), захворювань, поранень (контузій, травм або каліцтв), отриманих особами рядового і начальницького складу під час проходження ними служби в органах поліції, а також під час їхньої попередньої військової служби, служби в органах і підрозділах цивільного захисту, державній пожежній охороні, податковій поліції, Державній спеціальній службі транспорту, Державній пенітенціарній службі, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України встановлюється Міністерством внутрішніх справ України.

Стаття 60. Одноразова грошова допомога особам рядового і начальницького складу Національної поліції при переводі на нове місце проходження служби

При переводі до нового місця проходження служби в іншу місцевість особам рядового і начальницького складу Національної поліції та членам їх сімей забезпечується безоплатний проїзд і перевезення багажу залізничним, повітряним, водним і автомобільним транспортом і сплачується грошова допомога у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів.

Стаття 61. Особи, які мають право на призначення та отримання одноразової грошової допомоги

1. У разі наявності у загиблої (померлої) особи рядового і начальницького складу сім'ї, право на призначення та отримання одноразової грошової допомоги мають такі особи:
дружина (чоловік), яка (який) на день загибелі (смерті) перебувала (перебував) із загиблим (померлим) в зареєстрованому шлюбі;
діти загиблого (померлого), які не досягай 18 років, або діти, старші за цей вік, якщо вони стали інвалідами до досягнення 18 років, у тому числі діти - інваліди з дитинства (незалежно від їх віку), а також діти, які навчаються в освітніх закладах незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності, до закінчення навчання або до досягнення ними 23 років.
2. У разі відсутності у загиблої (померлої) особи рядового і начальницького складу сім'ї, право на призначення та отримання одноразової грошової допомоги мають:
батьки (усиновителі);
дід, баба чи опікун (піклувальник), за відсутності батьків (усиновителів), якщо вони утримували загиблого (померлого) до досягнення повноліття, але не менше трьох років;
вітчим (мачуха), якщо він (вона) проживав (проживала) разом?із загиблим (померлим) та утримував (утримувала) його до досягнення повноліття, але не менше п'яти років;
брати, сестри, онуки, пасинки, падчерки, якщо вони мають право на пенсію в разі втрати годувальника відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Стаття 62. Розміри одноразової грошової допомоги

1. Розміри одноразової грошової допомоги особам рядового і начальницького складу, а у разі їх загибелі (смерті) особам, які за цим Законом мають право на її отримання, визначаються виходячи з їх посадових окладів, окладів за спеціальним званням та надбавки за вислугу років (далі - окладів).
2. Для обчислення розміру одноразової грошової допомоги враховуються оклади за останньою посадою, встановлені законодавством на день загибелі (смерті) особи рядового і начальницького складу, встановлення їй інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, а для особи, звільненої з органів поліції, - на день її звільнення.
3. Для обчислення розміру одноразової грошової допомоги особам рядового і начальницького складу, які були відряджені до державних органів, установ, організацій або вищих навчальних закладів, які виконують роботи в інтересах держави та її безпеки, із залишенням їх на службі в органах поліції, враховуються посадові оклади, встановлені законодавством за останньою посадою, яку вони обіймали до відрядження, а також оклади за спеціальним званням та надбавка за вислугу років - на день їхньої загибелі (смерті), встановлення інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, а для осіб, звільнених з органів внутрішніх справ, - на день їхнього звільнення.
4. Одноразова грошова допомога призначається і виплачується у таких розмірах:
загибелі (смерті) особи рядового і начальницького складу (пункт 1) -120 окладів;
загибелі (смерті) особи рядового і начальницького складу (пункт 2) -80 окладів;
смерті особи рядового і начальницького складу (пункт 3) - 70 окладів;
встановлення особі рядового і начальницького складу унаслідок
причин, зазначених у пункті 4, інвалідності:
а) І групи - 60 окладів;
б) II групи - 54 оклади;
в) III групи - 48 окладів;
встановлення особі рядового і начальницького складу унаслідок
причин, зазначених у пункті 5, інвалідності:
а) І групи - 48 окладів;
б) II групи - 36 окладів;
в) III групи - 24 оклади;
встановлення особі рядового і начальницького складу унаслідок
причин, зазначених у пункті 6, інвалідності:
а) І групи - 24 оклади;
б) II групи - 18 окладів;
в) III групи - 12 окладів;
отримання особою рядового і начальницького складу поранення (контузії, травми або каліцтва) унаслідок причин, зазначених у пункті 7, -залежно від ступеня втрати працездатності у відповідних відсотках від 24 окладів;
отримання особою рядового і начальницького складу поранення (контузії, травми або каліцтва) унаслідок причин, зазначених у пункті 7, -залежно від ступеня втрати працездатності у відповідних відсотках від 18 окладів.
5. У всіх випадках розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) особи рядового і начальницького складу не може бути меншим 100-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на час виплати цих сум.

Стаття 63. Призначення і виплата одноразової грошової допомоги

1. Одноразова грошова допомога призначається і виплачується рівними частками всім особам, які мають право на її отримання. У разі відмови якоїсь з осіб, зазначених у частинах першій та другій статті 7 цього Закону, від отримання одноразової грошової допомоги, її частка розподіляється між іншими особами, які мають право на її отримання.
2. Одноразова грошова допомога призначається і виплачується особам рядового і начальницького складу, які проходять службу в органах Національної поліції України.
3. Встановлення інвалідності або ступеня часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності особам рядового і начальницького складу здійснюється в індивідуальному порядку державними закладами охорони здоров'я відповідно до законодавства.
4. Якщо протягом двох років особі рядового і начальницького складу після первинного встановлення інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності закладами медико-соціальної експертизи під час повторного огляду буде встановлено більший відсоток втрати працездатності або вищу групу інвалідності, що дає їй право на отримання одноразової грошової допомоги в більшому розмірі, чи змінено причинний зв'язок його захворювання, поранення (контузії, травми або каліцтва), виплата провадиться з урахуванням раніше виплаченої суми.
5. У разі встановлення, що смерть особи рядового і начальницького складу, а також особи, звільненої з органів поліції, пов'язана з обставинами, зазначеними у пунктах 4-8 частини другої статті 65 цього Закону, і отримання раніше померлим одноразової грошової допомоги згідно із зазначеними пунктами, виплата одноразової грошової допомоги особам, які мають право на її отримання, зазначеним у статті 7 цього Закону, здійснюється з урахуванням суми допомоги, отриманої померлим.
6. У разі встановлення інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності особі рядового і начальницького складу, особі, звільненій зі служби в органах поліції, яка на день отримання інвалідності, встановлення відсотка часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності або на день її звільнення з органів внутрішніх справ обіймала посаду в державному органі, установі, організації або у вищому навчальному закладі, які виконують роботу в інтересах держави та її безпеки, із залишенням на службі в органах поліції, виплата одноразової грошової допомоги здійснюється за рахунок коштів тих державних органів, з яких вони були відряджені.
7. У такому ж самому порядку здійснюється виплата одноразової грошової допомоги особам, які мають право на її отримання у разі загибелі (смерті) особи рядового і начальницького складу, якщо вона на день загибелі (смерті) обіймала посаду в державному органі, установі, організації або у вищому навчальному закладі, які виконують роботи в інтересах держави та її безпеки із залишенням її на службі в органах поліції.
8. Одноразова грошова допомога призначається і виплачується за останнім місцем служби Міністерством внутрішніх справ України.
9. Якщо особа одночасно має право на отримання одноразової грошової допомоги з підстав, передбачених цим Законом, та одноразової грошової допомоги або компенсаційної виплати, встановлених з різних підстав іншими законами та нормативно-правовими актами, виплата грошових сум здійснюється за однією з підстав за її вибором.
10. Особи, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги, передбаченої цим Законом, можуть реалізувати його протягом трьох років з дня виникнення у них такого права.
11. Порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги визначаються Кабінетом Міністрів України.

Стаття 64. Підстави, за якими призначення і виплата одноразової грошової допомоги не здійснюються

1. Призначення і виплата одноразової грошової допомоги не здійснюються, якщо загибель (смерть), поранення (контузія, травма або каліцтво), інвалідність, часткова втрата працездатності без встановлення інвалідності особи рядового і начальницького складу є наслідком:
вчинення діяння, яке є злочином або адміністративним правопорушенням;
вчинення дій у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп'яніння;
навмисного спричинення собі тілесного ушкодження, іншої шкоди своєму здоров'ю або самогубства (крім випадку доведення особи до самогубства, який доведений судом);
подання особою свідомо неправдивих відомостей про призначення і виплату одноразової грошової допомоги.

Стаття 65. Соціальні гарантії прав членів сімей осіб рядового і начальницького складу Національної поліції

1. Дружинам (чоловікам) осіб рядового і начальницького складу Національної поліції виплачується за місцем роботи грошова допомога в розмірі середнього місячного заробітку при розірванні ними трудового договору в зв’язку з переведенням чоловіка (дружини) на службу в іншу місцевість.
2. Дружинам (чоловікам) осіб рядового і начальницького складу Національної поліції за їх бажанням щорічна відпустка надається одночасно з відпусткою чоловіка (дружини).
3. За особами рядового і начальницького складу Національної поліції, звільненими зі служби за віком, хворобою або вислугою років зберігаються права та соціальні гарантії, передбачені цим Законом.
4. У разі загибелі особи рядового і начальницького складу Національної поліції у зв’язку з виконанням нею службових обов’язків за сім’єю зберігається право на одержання житлової площі на тих самих умовах і підставах, які мали місце на момент загибелі особи рядового і начальницького складу Національної поліції.
5. Діти загиблих під час виконання службових обов’язків працівників Національної поліції мають право до вступу до навчальних закладів МВС поза конкурсом.
6. Вдова (вдівець) загиблої або померлої особи рядового чи начальницького складу Національної поліції України, а також дружина (чоловік) особи рядового і начальницького складу Національної поліції який пропав без вісті під час проходження служби в органах Національної поліції, в разі, коли вони не вступили в новий шлюб та її (його) неповнолітні діти мають право на пільги, передбачені цим Законом.
7. Кабінетом Міністрів України, обласними та місцевими державними адміністраціями, підприємствами, установами, організаціями можуть встановлюватися й інші пільги та гарантії соціального захисту осіб рядового і начальницького складу Національної поліції та членів їх сімей.

Стаття 66. Пенсійне забезпечення осіб рядового і начальницького складу Національної поліції та вихідна допомоги при звільненні

1. Пенсійне забезпечення осіб рядового і начальницького складу Національної поліції України здійснюється відповідно до умов і порядку, встановлених Законом України “Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу Національної поліції та органів внутрішніх справ та деяких інших осіб”.
2. При звільненні зі служби особам рядового і начальницького складу сплачується одноразова грошова допомога.
3. При звільненні зі служби:
а) за віком;
б) станом здоров’ям;
в) за вислугою років;
г) за обмеженим станом здоров’я;
д) в зв’язку із скороченням штатів - у разі неможливості використання на службі,-
розмір допомоги складає 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.
4. При звільненні зі служби:
а) через сімейні обставини
б) інші поважні причини,-
розмір допомоги складає 25 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.
5. При звільненні зі служби:
а) за власним бажанням (без наявності поважних причин);
б) за службовою невідповідністю;
в) у зв’язку з обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили,-
грошова допомога не виплачується.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 176 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав