Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ДО НАПИСАННЯ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ

Читайте также:
  1. Вихідні дані для проектування
  2. Выбор темы дипломной работы, выдача дипломного задания и назначение руководителя дипломной работы
  3. Демонстрационные материалы к защите дипломного проекта (работы)
  4. Денежные потоки по инвестиционному проекту. Финансовый итог
  5. Джерела і механізми фінансування інноваційного проекту
  6. До проекту Закону України Про внесення змін до Закону України
  7. Завдання на проектування;
  8. Зміст проектів. Стадії проектування
  9. Зміст цього завдання повинен відповідати основній темі дипломного проекту і бути його складовою частиною.

для студентів спеціальності

"Перукарське мистецтво і декоративна косметика"

кваліфікації “Молодший спеціаліст”

спеціалізації “Модельєр-перукар”

 

 

Розробила:

 

 

Обговорено і затверджено

на засіданні кафедри ПДК

 

 

_КИЇВ_

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Комплексним кваліфікацій іспит завершує процес підготовки молодшого спеціаліста за спеціалізацією «Модельєр-перукар». Це випускна самостійна робота студента, отже прийнятою до подальшого практичного застосування.

В період роботи над комплексним кваліфікацій іспит студенти систематизують, закріплюють, застосовують на практиці набуті під час навчання знання і навички з предметів: “Моделювання та художнє оформлення зачіски”, “Техніка і технологія перукарської справи”, “Історія костюму, зачіски та матеріальної культури”, “Постиж”, “Спецмалюнок”, “Візаж” та інші, а також виявляють та реалізують творчі здібності.

Розробляючи нові моделі зачісок і стрижок, студенти повинні використовувати досвід роботи передових підприємств перукарського господарства, прогресивні методи і технологічні прийоми виконання різних видів перукарських робіт, трендові напрямки моди останнього сезону.

Розроблені зачіски і стрижки, передбачені тематикою комплексного кваліфікаційного іспиту, повинні відповідати сучасному напрямку моди, індивідуальним даним особливостям людини, призначенню.

Теми пов’язані з різноплановою діяльністю модельєрів-перукарів, що мають кваліфікацію молодшого спеціаліста.

Теми поділяються між студентами перед переддипломною практикою з урахуванням творчих і практичних здібностей студента, а в деяких випадках окремих студентів слід націлювати на певну тему роботи заздалегідь (розробка перспективних моделей зачісок і стрижок).

В процесі роботи над комплексним кваліфікаційним іспитом необхідно використовувати матеріали про перспективи розвитку і шляхи вдосконалення побутового обслуговування населення в Україні, а також навчальну і інформаційно-методичну літературу з перукарської справи.

Обов'язкове відвідування консультації у назначеного деканатом наукового керівника згідно графіку, який затверджується деканатом.

На захист комплексного кваліфікаційного іспиту кожний студент повинен подати пояснювальну записку в обсязі 10-15 друкованих аркушів, ОБОВ’ЯЗКОВО ЗДАТИ ПОСТИЖНИЙ ВИРІБ, технологічну карту розробленої стрижки або зачіски формату А-1, один малюнок розробленої зачіски або стрижки, а також виконати розроблену зачіску (стрижку) безпосередньо на моделі, перетбачити фарбування волосся, сучасний макіяж та одяг відповідно заданому стилю, та темі роботи. Обов’язково виконання калажу відповідно теми на форматі А-4, малюнок розробленої зачіски (стрижки) на форматі А-3 (заламіновані), технологічні карти з фарбування (колорування) на форматі А-4, та виконання зачіски (стрижки) на форматі А-4 та А-1.

Основними показаннями якості роботи є гармонійність розробленої моделі зачіски, її сучасність, технологічність, якість та зміст пояснювальної записки, графічної та практичної частин, відвідування консультацій, своєчасність надання матеріалів на перевірку та рубіжній контроль.

Якість практичного виконання моделі, відповідність її вимогам завдання розробці, значно впливають на загальну оцінку виконання комплексного кваліфікаційного іспиту.

ЗМІСТ, ОФОРМЛЕННЯ І ОБСЯГ ПОЯСНЮВАЛЬНОЇ ЗАПИСКИ КОМПЛЕКСНОГО КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ІСПИТУ

В методичних вказівках приведено приблизний розподіл обсягу пояснювальної записки і найменування розділів.

В зв’язку з тим, що тематика комплексного кваліфікаційного іспиту щорічно поновлюються і доповнюються з урахуванням нових досягнень в перукарській галузі, з урахуванням вимог сучасної моди, припускаються відхилення від приблизної розбивки обсягу розділів пояснювальної записки, від найменувань розділів у середині основних частин.

Пояснювальна записка повинна складатися із 10-15 стандартних аркушів друкованого тексту на одній стороні аркуша (формат А-4), містити в собі вступну, творчу та технологічну частини і ілюстровані малюнками та схемами, розміщеними в додатках за наскрізною нумерацією. Необхідно додержання встановлених полів і основних написів на комп’ютері (шрифт: 14 кегель, полуторний інтервал).

Перед пояснювальною запискою розміщується титульний аркуш з темою (аркуш 1, але нумерація на ньому не ставиться), аркуш із змістом комплексного кваліфікаційного іспиту.

Кожна частина письмової роботи повинна розпочинатись з нового аркуша і мати порядковий номер, позначений арабською цифрою з крапкою (Наприклад: Вступ., 1. Творча частина., 2. Технологічна частина., Висновок.).

Підрозділи в середині кожної частини також повинні мати порядковий номер в межах частини, позначений арабськими цифрами з крапками (1.1, 1.2., 1.3. і т.д.), але не починаються з нового аркуша, а продовжуються на поточному аркуші. Винятком може бути те, що залишається знизу аркуша дуже мало місця і крім назви підрозділу текст не вміщується. В цьому випадку знизу залишається трохи вільного місця, а назва розділу переноситься на наступний аркуш.

В тексті пояснювальної записки необхідно показати літературу, що використали для тезисів. Наприклад, “________________” [літ. 3. стор. 5-6].

В кінці пояснювальної записки, після висновку та додатків, розміщуються аркуш “ЛІТЕРАТУРА”, де наводиться перелік використаної літератури, нормативних довідників, експрес-інформації (не менше ніж 5 джерел).

Малюнки та колажі, що входять до складу пояснювальної записки, підписуються автором роботи і консультантом графічної частини. Зверху справа вказується: ДОДАТОК 1, 2... Знизу посередині малюнок і колаж нумерується: МАЛЮНОК – 1, 2,... і т.д. Технологічна карта з позиціями підписується: Рисунок 1а, 1б,... і т.д. В тексті повинні бути посилання на малюнки та позиції технології виконання розробленої зачіски.

Другий аркуш роботи вміщує зміст пояснювальної записки. Оформлення “Змісту” виконується згідно ДСТУ оформлення роботи: справа необхідно вказувати арабською цифрою номер сторінки до кожного розділу ПЗ, висновку, додатків, літератури. У змісті мають бути порядкові номери і назви розділів, а при необхідності, пунктів. Номери пишуться на рівні абзацу. Перша цифра номеру підрозділу пишеться під цифрою номеру розділу. Друга цифра (номер підрозділу) пишеться в строку після крапки першої цифри. Підкреслювати назви не дозволяється.

 

Приклад складання змісту

ЗМІСТ

Вступ…………………………………………………………………………………………….3

1. Творча частина

1.1. Характеристика сучасних і перспективних напрямів

моди в зачісках (стрижках)………………………………………………………………...5

1.2.Розробка моделі зачіски (стрижки) відповідно темі.........................................................9

2. Технологічна частина

2.1. Розробка технологічної послідовності виконання фарбування (колорування), зачіски (стрижки)....................................................................................................................................12

Висновок.....................................................................................................................................15

Додатки.......................................................................................................................................17

Література...................................................................................................................................21

-НУМЕРАЦІЯ СТОРІНОК В ПРИКЛАДІ - УМОВНА

Описова частина пояснювальної записки ілюструється малюнками, рисунками. Всі малюнки виконуються в кольоровому зображенні, техніка виконання малюнків обирається студентами самостійно. Калаж відповідно темі на форматі А-4, малюнок розробленої зачіски (стрижки) на форматі А-3 (заламіновані), технологічні карти з фарбування (колорування) на форматі А-4, та виконання зачіски (стрижки) на форматі А-4 та А-1.

До розділу 1.1. (додаток 1)

– 1 калаж

До розділу 1.2. (додаток 2)1 малюнки розробленої моделі (в виграшному ракурсі)

1 малюнок розробленої моделі зачіски (дублюється на аркуші формату А3);

До розділу 2.1. (додаток 3)

– технологічна карта виконання фарбування (колорування) (не менше ніж 2-3 позицій)

– технологічна карта виконання розробленої зачіски (стрижки) (не менше ніж 5-6 позицій) виконана на одному аркуші, дублюється на форматі А1. В цьому розділі технологічні позиції визначають таким чином: рисунок 1-а, рисунок 1-б і т.д. Позиції т/к виконуються послідовно виконанню зачіски або стрижки.

ЗМІСТ ЧАСТИН І РОЗДІЛІВ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ

ВСТУП.

Вступ повинен бути невеликим, відбивати значення зачіски (стрижки) в загальному образі людини, відображати напрямки подальшого розвитку перукарського мистецтва, висвітлювати питання впровадження нових технологій, роль конкурсів в моделюванні зачісок, та розвитку сучасної моди. У розділі «Вступ» необхідно обґрунтувати цілі та завдання дипломного проекту (1,5 – 2 аркуші).




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 53 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав