Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Техніка безпеки при роботі в автоклаві

Читайте также:
  1. б) показники, які характеризують результати праці економіста по фінансовій роботі
  2. в діяльності служби безпеки
  3. Взаємозв’язок в роботі вихователя і логопеда спеціального дошкільного закладу
  4. Вимоги безпеки до автоматичних лінй.
  5. Вимоги щодо новобудов викладені в розділі 8.4 Правил пожежної безпеки в Україні, (наказом МНС України від 19.10.04р. №126).
  6. Галузеві програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.
  7. Джерела інформації та їх використання в науково-дослідній роботі
  8. Дихання при фізичній роботі.
  9. До проблеми безпеки і якості
  10. Дослідження по курсовій роботі

Автоклави – посудини, що працюють, в основному під тиском пари і при високій температурі.

Основна небезпека при обслуговуванні автоклавів полягає в маніпуляціях з кришками, що можуть закріплюватися різними способами: байонетним, напівкілъцевим затвором, клиновим або бугельним захватом. У конструкціях з швидкознімними кришками, як правило, не передбачені необхідні засоби для забезпечення безпеки обслуговування. Із-за цього бувають випадки відкривання кришки при наявності тиску в автоклаві, впуск пари в автоклав при незакритій або не повністю закритій кришці. Це може призвести до відриву кришки, аварії, травм обслуговуючого персоналу.

Фактори, що сприяють виникненню аварійних ситуацій при роботі з автоклавами

У більшості випадків причина таких аварійних ситуацій полягає в наступних технологічних і конструктивних похибках:

• впуск пари в автоклав при неповному закладанні зубів кришки у відповідні пази;

• несправність пристроїв блокування на початку чи на протязі протікання технологічного процесу;

• несправність контрольних приладів.

Техніка безпеки при роботі з дезрозчином

Всі роботи з приготування та застосування дезрозчинів способом зрошення слід проводити із використанням засобів захисту органів дихання, шкіри та очей - у захисному одязі (халат, шапочка, фартух із прогумованої тканини, гумові рукавички, гумове взуття), у захисних окулярах, респіраторі. Роботи із застосуванням методів протирання та занурення потрібно проводити, використовуючи засоби захисту шкіри та очей. До роботи із деззасобами не рекомендується допускати осіб з підвищеною чутливістю до хлорвмісних речовин та алергічними захворюваннями. При проведенні робіт з дезінфекції забороняється курити, вживати їжу; слід уникати потрапляння засобу на шкіру і в очі. Після роботи обличчя і рухи слід вимити водою з милом. Обробку поверхонь приміщень способом зрошення та протирання (починаючи з 0,15% концентрації за активним хлором) проводять за відсутності хворих. Після обробки необхідно провести вологе прибирання та провітрити приміщення до зникнення запаху хлору. Дезінфекцію виробів медичного призначення проводять у ємностях, щільно закритих кришками. Утилізація Відпрацьовані робочі розчини засобу зливають у каналізацію після розбавлення водою у співвідношенні 1:10. У випадку розливання засіб змивають великою кількістю води. Партії деззасобу з вичерпаним терміном придатності та некондиційні, внаслідок порушення умов зберігання, підлягають поверненню на підприємство-виробник для переробки. Отруєння. Заходи першої допомоги За умови недотримання застережних заходів можлива поява ознак подразнення слизових оболонок очей (різь, сльозотеча) та органів дихання (дряпання у горлі, кашель, часте дихання, виділення з носа), може виникнути головний біль. Органи дихання При появі ознак подразнення органів дихання необхідно припинити роботу із засобом, постраждалого негайно вивести на свіже повітря або в інше приміщення. Рот і носоглотку прополоскати водою, дати тепле питво (молоко, «Боржомі»), звернутись до лікаря. Очі При випадковому потраплянні засобу в очі необхідно терміново промити їх проточною водою протягом 10-15 хв., закапати в очі 30% розчин сульфацилу натрію та звернутись до лікаря. Шкіра При випадковому потраплянні засобу на шкіру потрібно ретельно промити уражену ділянку проточною водою, після цього змазати шкіру пом’якшувальним кремом. Шлунок При випадковому потраплянні засобу в шлунок необхідно дати випити активованого вугілля та звернутись до лікаря.




Дата добавления: 2015-04-12; просмотров: 38 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | <== 12 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав