Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Шенгенська віза. Країни що входять. Віза. Види візи.Перелік документів для оформлення візи

Читайте также:
  1. IV. Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання
  2. XVII. Особливості прийому та навчання іноземців та осіб без громадянства у вищих навчальних закладах України
  3. А. Гетьман Правобережної України Павло Тетеря
  4. Аварійно - рятувальні служби України.
  5. АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ ТА ЙОГО ОРГАНІВ
  6. Банківська система України. Правовий статус Національного Банку України
  7. Банківське право України: поняття , предмет регулювання, джерела і система
  8. Боротьба за відродження державності України(1917-1920рр
  9. Бюлетень ВАК України, № 5, 2009
  10. В статті 55 Господарського кодексу України визначено поняття суб’єкта господарювання та їх класифікація

Шенгенська угода вперше була підписана 14 червня 1985 року в невеликому люксембурзькому містечку Шенген на кордоні між Німеччиною і Францією. Звідси й отримала таку назву. Відповідно до угоди, всі країни, що підписали її, поступово скасовували контроль на спільних кордонах, а також отримували право безвізового переміщення. Першими країнами, що підписали договір, стали Бельгія, Німеччина, Іспанія, Люксембург, Нідерланди, Португалія і Франція. У 2006 році до Шенгенської зони приєдналися Австрія, Греція, Данія, Ісландія, Італія, Норвегія, Швеція і Фінляндія. Всі країни, за винятком Норвегії та Ісландії, є членами Європейського Союзу, а два члени ЄС, Ірландія і Великобританія, не входять у Шенгенську зону. 21 грудня 2007 року до Шенгенської зони приєдналися ще 9 держав: Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія та Естонія. Також очікується, що протягом подальших трьох років до угоди приєднається ще й Швейцарія.

Віза — етикетка (відмітка чи позначка) в паспортному документі, що оформлена уповноваженими державними органами України та є дозволом на в'їзд особи на її територію на зазначений у ній строк або на транзитний проїзд через її територію протягом відповідного строку.

Види візи:

транзитна віза, звичайно видається на короткий (до 5 днів) термін, для проїзду територією країни, що видала візу, до третьої країни.

туристична віза, видається для обмеженої у часі подорожі, з туристичною метою. Саудівська Аравія запровадила туристичні візи лише у 2004, хоча вона видавала (і досі видає) паломницькі візи для прощан, що здійснюють хадж.

ділова віза, видається для бізнесменів і осіб, що відвідують країну для встановлення комерційних стосунків, ведення бізнесу, ділових зустрічей і угод.

робоча віза, її призначення – працевлаштування у відповідній країні. Зазвичай її складніше отримати, але термін дії такої візи може тривати довше, аніж інші види віз, наприклад візи H-1B і L-1 у Сполучених Штатах.

віза для возз’єднання родини, видається чоловіку/дружині (або партнеру) громадянина чи резидента країни, що видала візу.

студентська віза, видається особам, що приїздять до країни на навчання.

дипломатична віза, зазвичай надається власникам дипломатичних паспортів.

журналістська віза, що її вимагають деякі країни, для здійснення професійної діяльності. Видається Зімбабве, Іраном, Кубою, Північною Кореєю, Саудівською Аравією, США (I-visa).

віза для укладання шлюбу, видається за обмежений період до запланованого укладання шлюбу, видача обґрунтовується доказами стосунків з громадянином країни призначення, наприклад, так звана fiancée visa (K-1) у Сполучених Штатах, дійсна протягом чотирьох місяців з дня її видачі.

імміграційна віза, видається особам, що мають намір іммігрувати до країни, що видає таку візу. Зазвичай видається для одноразового в’їзду, бо особа-одержувач цієї візи згодом має отримати дозвіл на постійне прожиття, яке в свою чергу не має вже обмежень щодо кількості в’їздів-виїздів.

Електронна віза. Подання на цю візу здійснюється через інтернет, зберігається у спеціальній базі даних і прив’язується до номера паспорта.

Перелік основних документів для оформлення візи:

Закордонний паспорт оригінал

Дві фото

Анкета

Консульский збір

Ксерокопія Укр. Паспорта

Свідотство про одруження, розлучення

Довідка з роботи

Довідка з банку

50 Міжнародний туризм в Країнах Азії. Рекреац ресурси.

Туризм і відпочинок в країнах Азії надзвичайно різноманітний. Це, перш за все, екскурс в історію. Тут створювалися і рушилися царства, виникали і зникали етноси, перемішувалися мови і говір. Великі азіатські культури Індії, Китаю, Ірану, Близького Сходу багато в чому визначили хід світової історії. Подорож до Азії – це паломництва і дотик до витоків релігій. Тут виникли три світові релігії - буддизм, християнство, іслам. Туристичні поїздки до Азії своїми очима дадуть уявлення про національні особливості і традиції азіатських країн. Унікальні народні промисли, ремісниче виробництво, особливо в Індії, Індонезії, Ірані, Непалі до цих пір є одній з найважливіших галузей народного господарства. Подорож по великих азіатських річках - Янцзи, Хуанхе, Єнісеї, Олені, Амурі, Меконзі, Інді і Гангу, поїздка на озеро Байкал дадуть уявлення про велич і потужність континенту, його міста і країни, багату флору і фауну.

51 Претензійна робота в туризмі

Якщо громадянину була заподіяна будь-яка шкода, він може подати позов про її відшкодування безпосередньо винуватцю шкоди або в судові органи. Вимога про відшкодування спричиненої шкоди, усунення недоліків або виплату боргу тощо називається претензією. Турист звертається з претензією до туристичної фірми, яка повинна захищати його інтереси. З моменту подання туристом претензії у фірму вона вступає в претензійну роботу. Претензійну роботу в туризмі виконують по етапам:

1. Отримання претензії

 

2. Визначення винуватся шкоди

3. З’ясування характеру шкоди(договірна, не договірна, форс-мажор)

4. Встановлення відповідача і визначення терміну подачі йому претензії та форму чи суму відшкодування

 

52 Міжнародний туризм в Австралії. Турист Центри. Курорти

В Австралію щорічно приїжджають із туристичною метою 3,3 млн. Регіон приваблює можливостями відпочинку біля моря й у горах, унікальністю та екзотичністю природи. В Австралійських Альпах розміщені гірськокліматичні курорти і добре обладнані центри зимових видів спорту. Тут своєрідний рослинний (евкаліпти, деревоподібні папороті тощо), тваринний світ (сумчасті, коали, собаки Дінго, качкодзьоб тощо). Створено багато зоо-, дендро- та аквапарків. Більшість іноземців виявляє підвищений інтерес до побуту і мистецтва аборигенів. Припливу туристів до Австралії сприяють традиційні міжнародні ярмарки у Сіднеї, щорічний фестиваль мистецтв і гонки «Формули-1» в Аделаїді, кінні та водні змагання, відкритий чемпіонат Австралії з тенісу, який входить до серії «Великого шолома» у Мельбурні тощо. Основні курортні міста Австралії розташовані на східному узбережжі: Таунсвілль, Туеумба і найпопулярніший — Золотий Берег, відомий морським парком з акулами й дельфінами, казино, чудовими умовами для серфінгу.
До списку спадщини ЮНЕСКО занесено 17 культурних об'єктів:
— в Австралії (14) — національні парки Какаду, Ует-Тропікс, Хайфіш-Бей, о. Фрейзер, вологий ліс Квінсленда, архіпелаг Лорд-Гау, озерна округа Вілландра, незаймані ліси Тасманії, печери Наракурта, Улуру і Великий Бар'єрний риф, острови Херд, Макдональд та ін.;

53 Класифікація засобів розміщення за рівнем комфорту

Рівень комфорту - це комплексний критерій, складовими якого є певні параметри:

- стан номерного фонду: площа номерів (м2), частка одномісних (однокімнатних), багатокімнатних номерів, номерів-апартаментів, наявність комунальних зручностей і т. д.;
- стан меблів, інвентаря, предметів санітарно-гігієнічного призначення;
- наявність і стан підприємств харчування: ресторанів, кафе, барів;
- стан будинку, під'їзних колій, облаштованість прилягаючої до готелю території;
- інформаційне забезпечення і технічне оснащення, у тому числі наявність телефонного, супутникового зв'язку, телевізорів, холодильників, міні-барів, міні-сейфів і т. д.;
- забезпечення можливості надання ряду додаткових послуг. Ці параметри оцінюються практично в всіх наявних нині системах класифікації готелів. Крім того, ряд вимог пред'являється до персоналу та його підготовки: освіті, кваліфікації, віку, стану здоров'я, знання мови, зовнішньому вигляду і поводженню.

Установлення рівня комфорту в даний час лежить в основі більше ніж тридцяти систем класифікації, найбільш розповсюдженими серед яких такі:

- європейська, або, як часто її називають, система "зірок", що ґрунтується на Французькій національній системі класифікації, в основі якої лежить розподіл готелів на категорії від однієї до п'яти зірок. Така система застосовується у Франції, Австрії, Угорщині, Єгипті, Китаї, Україні і ряді інших країн;
- система букв (А, В, С, D), що використовується в Греції;
- система "корон", застосовується у Великій Британії;
- система розрядів (люкс, вищий А, вищий Б, перший, другий, третій, четвертий), використовувалася на території колишнього СРСР.

54 Дивитися №3

55 Правила користування готелями

готель - підприємство будь-якої організаційно-правової форми
та форми власності, що складається із шести і більше номерів та
надає готельні послуги з тимчасового проживання з обов'язковим
обслуговуванням. аналогічні засоби розміщення - підприємства будь-якої
організаційно-правової форми власності, що складаються з номерів і
надають обмежені готельні послуги, включно з щоденним заправлянням
ліжок, прибиранням кімнат та санвузлів; споживач - фізична особа, яка придбаває, замовляє,
використовує або має намір придбати чи замовити товари, роботи,
послуги для власних (побутових) потреб; замовник - фізична або юридична особа, в тому числі суб'єкт
туристичної діяльності, яка укладає відповідний договір на надання
готельних послуг від імені та на користь споживача та здійснює
оплату за цим договором (надає гарантії щодо оплати за цим
договором); готельна послуга - дії (операції) підприємства з розміщення
споживача шляхом надання номера (місця) для тимчасового проживання
в готелі, а також інша діяльність, пов'язана з розміщенням та
тимчасовим проживанням. Готельна послуга складається з основних та
додаткових послуг, що надаються споживачу відповідно до категорії
готелю; основні послуги - обсяг послуг готелю (проживання, харчування
тощо), що включається до ціни номера (місця) і надається споживачу
згідно з укладеним договором; додаткові послуги - обсяг послуг, що не належать до основних
послуг готелю, замовляються та сплачуються споживачем додатково за
окремим договором; місце (ліжко-місце) - частина площі номера з ліжком,
постільною білизною, рушниками та іншим інвентарем відповідно до
категорії готелю, призначена та придатна для проживання однієї
особи; номер - окреме вмебльоване приміщення, що складається з
однієї або декількох кімнат, обладнаних для тимчасового
проживання; штрафні санкції - штраф, який сплачується договірною стороною
у випадку порушення нею вимог, обумовлених договором або чинним
законодавством; бронювання - процес замовлення замовником готелю основних
і/або додаткових послуг у певному обсязі, з метою використання
послуг в обумовлені терміни конкретним споживачем або групою
споживачів; підтвердження заброньованих послуг - згода готелю щодо
виконання замовленого обумовленого переліку основних і додаткових
послуг згідно з заявкою; відмова в бронюванні послуг - відмова готелю в бронюванні
основних і додаткових послуг готелю у визначений договором термін; анулювання - відмова замовника від заброньованих послуг.
Анулювання поділяється на три види: своєчасне анулювання, пізнє
анулювання, неприбуття. В разі пізнього анулювання або неприбуття
готель стягує штраф з замовника згідно з умовами, викладеними в
договорі; своєчасне анулювання - відмова замовника від використання
заброньованих послуг не пізніше ніж за три доби до дати
запланованого заїзду або в обумовлені договором терміни; пізнє анулювання - анулювання у термін не пізніше, ніж за
одну добу до дати запланованого заїзду або в обумовлені договором
терміни; неприбуття - фактичне неприбуття споживача, групи споживачів
до готелю у день заїзду або ануляція заброньованих послуг менше
ніж за 24 години до вказаної дати поселення; дата заїзду - датаприбуття споживача до готелю; дата виїзду - дата виїзду споживача із готелю; ранній заїзд - заїзд споживача до готелю до розрахункової
години; пізній виїзд - виїзд споживача з готелю після розрахункової
години в день виїзду; розрахункова година - година, яка встановлена у готелі і при
настанні якої споживач повинен звільнити номер у день виїзду і
після якої здійснюється заселення у готель. 56 Дивитися №51 57 Технологія бронювання номерів та місць в готелі Бронювання - це попереднє замовлення місць і номерів у готелі. З цього процесу починається обслуговування гостей в готелі. Бронюванням номерів займаються менеджери відділу бронювання або служби прийому і розміщення. Саме до цих підрозділів надходять заявки на бронювання від клієнтів. Крім формального збору заявок, відділ бронювання має вивчати попит на готельні місця. Вивчаючи багаторічний досвід роботи готелю, з огляду на план заходів, що проходитимуть в даному регіоні, прогнозуючи попит на місця та аналізуючи завантаження номерів у минулі і поточний періоди, відділ бронювання разом зі службою маркетингу планує діяльність готелю. Є кілька способів забронювати номер або місце в готелі: письмовий, усний і через Інтернет. Поштою або за допомогою факсу клієнт надсилає до готелю лист-заявку. Таку саму заявку можна оформити й у готелі у відділі бронювання. Робота із заявками вимагає великої уваги.Кожна заявка на бронювання й ануляція замовлення повинні бути зареєстровані. У будь-якому випадку заявка повинна містити такі відомості:
- кількість і категорії номерів;
- терміни проживання в готелі;
- прізвища приїжджаючих;
- форма оплати (безготівковий або готівковий розрахунок, реквізити організації, що оплачує). 58 Послідовність проектування туристської послуги Основою для розробки туристичної послуги є її короткий опис. Це набір вимог, виявлених у результаті дослідження ринку, погоджених із замовником послуг і враховальних можливостей виконавця послуги.

Керівництво туристичної підприємства затверджує порядок і процедури розробки конкретної послуги, організації надання послуги і визначає відповідальність кожного учасника процесу проектування послуги.

Проектування туристичної послуги здійснюється в такій послідовності:

1) встановлення нормованих характеристик послуги;
2) встановлення технології процесу обслуговування туристів;
3) розробка технологічної документації;
4) визначення методів контролю якості;
5) аналіз проекту;
6) представлення проекту на затвердження.

Для кожної характеристики послуги повинні бути зазначені прийнятні для споживача і виконавця значення. Конкретні характеристики послуги повинні бути не нижчими від вимог державного стандарту на відповідний вид послуги.

Проект повинен містити конкретні вимоги щодо забезпечення безпеки, мінімізації ризиків для споживачів послуги та їхнього майна, обслуговуючого персоналу та навколишнього середовища. 59 Технологія розміщення громадян СНД України Частина операційного процесу — розселення — складається у свою чергу ззустрічі, реєстрації, вручення ключа і супроводу до номера. Можливі два види зустрічі: - в аеропорту або на вокзалі (на далеких підступах), - перед входом до готелю або у вестибулі (на ближніх підступах). Зустріч на далеких підступах дозволяє до прибуття в готельпознайомитися з гостем, скласти або скорегувати програму обслуговування,розповісти про готель і послуги, що надаються. Про таку зустрічдомовляються при бронюванні. У готелях високого класу гостей зустрічаєшвейцар, що вітає їх біля входу.У невеликих готелях гість підходить до стійки служби прийому ірозміщення, де його вітає адміністратор. Якщо клієнт приїжджає до готелю неперший раз, то бажано звернутися до нього по імені. Це справить на ньогопозитивне враження. Також у багатьох готелях адміністратор стоїть застійкою, а не сидить. Цим він підкреслює свою повагу до гостя.Процес реєстрації відрізняється в готелях різної категорії за часом іякістю обслуговування, але інформація про гостя скрізь однакова. У готелях,що мають автоматизовану систему, реєстрація проходить дуже швидко.Розрізняють два типи клієнтів, що прибувають для реєстрації. Одні зних заздалегідь забронювали місця в готелі, інші — ні.Поселення в готель клієнтів по броні в автоматизованих готелях займаєкілька хвилин.Запонвнення анкети відвідувача. Після того, як гість заповнив анкету, адміністратор звіряє дані анкетиі паспорти гостя, вписує в анкету номер кімнати, у якій буде жити гість,дату та час прибуття і підписує її. Далі адміністратор виписує дозвіл напоселення.Після оплати гість одержує 2-й екземпляр рахунку. При реєстраціїгостеві виписується рахунок за проживання. Він містить у собі тариф номера(або місця), помножений на число діб, оплату бронювання, оплату додатковихпослуг, що гість замовляє при реєстрації і різні готельні збори.Адміністратор заповнює візитну картку (картку гостя) — документ направо входу в готель і одержання ключа від номера. Картка гостя завждивиписується в одному екземплярі і повинна містити такі дані: прізвищегостя, номер кімнати і термін проживання. Візитна картка містить дані, куди підношувачі багажу повинні заноситиречі гостей. Для ідентифікації багажу зручно користуватися талонами, наяких записане прізвище власника, а після реєстрації вписується номеркімнати. Такий талон видає швейцар або підношувач багажу при вході гостя вготель. У такий спосіб спрощується робота підношувачів багажу. Якщо талонанемає, то гість вказує на свій багаж, показує дозвіл на поселення, дезаписаний номер кімнати, і підношувач відносить багаж до номера. У номерівін показує гостеві, як користуватися обладнанням і інформує про правилабезпеки. 60 Переваги та недоліки подорожування різними транспортними засобами Транспорт поділяється на повітряний, сухопутний, водний автомобільний. Залізничиний транспорт Переваги: Можливість перевезення великої кількості пасажирів, висока пропускна провізна спроможність, регулярність перевезень, ресурсо збереженість, невисока собівартість перевезень, високий рівень безпеки руху.Недоліки: Якість обслуговування, висока вартість споруд рухального складу, велика питома вага на постійні витрати. Автотранспорт Переваги: Можливість доставки пасажирів без пересадок, можливість використання в будь-яких видах сполучення, висока маневреність, більша швидкість перевезення, менші капіталовкладення, можливість зупинок у дорозі.Недоліки: Висока аварійність, велика забрудненість, невисокий рівень комфорту, велика собівартість перевезень. Морський транспорт Переваги: Можливість проведення пасажирських країзів, необмеженість пропускної спроможності, високий рівень комфорту, повноцінний відпочинок, комплекс життєзбереження, можливість реалізації різних видів туризму.Недоліки: Обмеженість обслуговування на території держави, великі капіталовкладення, синдром замкнутого простору, морська хвороба, залежність роботи від погоди, високі тарифи. Річковий транспорт Переваги: Висока проїздна спроможність глибоких рік, забезпечення масових перевезень під час навігаційного періоду, невеликі капіталовкладення.Недоліки: Нерегулярність роботи флоту, менша швидкість ніж у залізничного транспорту, затримання перевезень через шлюзування, залежність роботи флоту від географічного розміщення. Авіаційний транспорт Переваги: Висока швидкість, малі терміни перевезення, велика дальність польотів без пересадок.Недоліки: Висока собівартість, залежність від погоди. 61 Технологія розміщення іноземних громадян По прибуттю пункт призначення приїжджаючий зобов’язаний пред’явитисвій паспорт для реєстрації.Під час реєстрації в готелі адміністратор звертає увагу на строк дійвізи, розставляє в візі реєстраційний номер гостя, назву готелю і датуреєстрації.В деяких готелях іноземні громадяни не заповнюють анкету. Кожного дняготель здає звіт в паспортно – візову службу про кількість зареєстрованихіноземних громадян повідомленням про оплату державного мита.Всі іноземні громадяни, повинні одержати відмітку об реєстрації помісцю знаходження в країні. Реєстрація повинна бути проведена протягом 3діб з моменту перетину кордону, включаючи вихідні і святкові дні. У випадкуякщо реєстрації проводиться пізніше, ніж через 3 доби після перетинукордону, стягується штраф.Як правило, готель, в якому проживає турист, сама подає подібну візовупідтримку і подає документи на реєстрацію візи в паспортному - візовеуправління. Документи власнику повертаються на наступний ранок. У випадку,якщо маршрут проходження передбачає розміщення в різних готелях, у туристаповинні бути відмітки зі всіх готелів, в яких він зупинявся (печаткаготелю). Для реєстрації туристичної візи в отеленні необхідно пред'явити: - паспорт з діючою візою - міграційну карту, одержану під час перетину кордону. Якщо запрошення було оформлено приватно, реєстрація повинна бутипроведена запрошуючою особою у відділенні паспортний - візового управління. 62 Київ – туристичний центр України Київ, одне з найдавніших європейських міст, адміністративний, економічний, науковий і культурний центр України, зосереджує значний туристичний потенціал і володіє всіма необхідними ресурсами для розвитку ділового, куль- турно-пізнавального, релігійного туризму, а також туризму за інтересами (відвідання театрів, музеїв, фестивалів мистецтв, спортивних заходів).Перший з відомих культурних парків Києва був закладений у 1631 р. Петром Могилою в його митрополичому дворі у Голосієві; перша літописна згадка про нього як про володіння Києво-Печерської Лаври відноситься до 1541р. В 1957 р. на базі Голосіївського лісового масиву було закладено парк, названий ім'ям М. Рильського. Популярним місцем відпочинку киян є також територія Національного виставкового центру в межах Голосіївського лісопарку.Київ - кліматичний курорт, де діють 17 санаторіїв, 5 будинків відпочинку, численні бази відпочинку і дитячі табори. В місті розташовані Олімпійський стадіон і стадіон "Динамо".
До послуг туристів - іподром, численні казино, нічні клуби, бари, ресторани і т. ін. В Києві близько 50 банків, численні пункти обміну валюти. Київ має всі можливості для розвитку туристичної індустрії, інтеграції у світовий туристичний простір. Це великий туристичний центр країни, в якому зосереджені істерико-культурні пам'ятки не лише всеукраїнського, а й світового значення. У місті - 3850 пам'яток, дві з яких - Софійський і Києво-Печерський заповідники - занесені в реєстр пам'яток ЮНЕСКО.

63 Служби готелю та їх характеристика




Дата добавления: 2015-04-20; просмотров: 15 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | <== 3 ==> | 4 | 5 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав