Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Діяльність кооперативу

Читайте также:
  1. Видавнича діяльність Адольфа Маркса.
  2. Видавнича діяльність Бенджаміна Франкліна.
  3. Видавнича діяльність Маврикія Вольфа.
  4. Видавнича діяльність університетів Великобританії.
  5. Видавнича діяльність університетів США.
  6. Видавнича діяльність університетів Франції.
  7. Відповідальності за порушення законодавства про банківську діяльність
  8. Діяльність кооперативу
  9. Діяльність кооперативу, збут та закупівлі

 

Постачання матеріально-технічних ресурсів

В результаті понад 35-40% всього обороту кооперативу пов’язано з постачанням мінеральних добрив та хімікатів, що приносить учасникам додатковий прибуток у формі знижки закупівельній ціни у розмірі 30-40 грн. на тонну поставлених ресурсів. З цієї причини, заради можливості вести торгівлю матеріально-технічними ресурсами з своїми учасниками та зовнішніми покупцями, кооператив придбав спеціальну ліцензію, що коштувала приблизно 1000 грн. Проблема виникає тоді, коли деякі постачальники матеріально-технічних ресурсів виходять на окремих учасників кооперативу, зазвичай, на більш великих та більш платоспроможних із прямою пропозицією постачання ресурсів за зниженою ціною, такою самою що пропонується кооперативу.

 

Підтримка протягом збору врожаю зерна

Закупівля комбайнів на кошти окремих ферм – неможлива та не здійснювана справа. Таким чином, кооператив застосовував практику централізованого замовлення на оренду визначеної кількості збиральних машин, потім складав разом графіки їхньої роботи на кожній фермі-учасниці та домовлявся щодо орендної платні по всьому орендованому устаткуванню, що зрештою призводило до кращих умов та меншої орендної плати.

 

Збут зерна.

Це є дуже проблематичною справою для кооперативу через відсутність складських приміщень. Окрім цього, ринок є дуже монополізований, з невеликою кількістю закордонних та українських трейдерів, обробників зерна та державних елеваторів, які зазвичай не бажають давати гарну ціну, особливо для пшениці. На цей час, кооператив не задовільний існуючим положенням справ у цій галузі та намагається його змінити.

 

Збут помідорів.

Це, як кажуть, є однією із найвигідніших та найуспішніших послуг, які можуть пропонувати кооператив своїм учасникам. Кооператив зміг досягти успіху в укладанні тривалих договорів на постачання із великими компаніями, такими як «Чумак» та «Сандора» - двома головними гравцями на українському споживчому ринку харчової продукції (соки, томатна паста, мариновані овочі тощо). Ці гігантські споживачі овочів надають перевагу роботі із невеликою кількістю постачальників великих обсягів та якісної продукції, обмежуючи їхню кількість 5-6 постачальниками (у випадку «Сандори») з десятків та іноді сотень. Кооператив на сьогоднішній день постачає приблизно 5000 т. помідорів до «Сандори» та 2 - 3000 т. до «Чумака»

 

Збут кавунів.

Це, як кажуть, є ще однією успішною та перспективною послугою кооперативу, оскільки він щорічно виробляє до 10000 т. кавунів. Кооператив нещодавно знайшов покупця у Києві, крупного гуртового ринку, та постачає йому понад 4000 т. Ця угода призвела до зниження цін на кавуни у Києві у зв’язку з відсутністю посередників у ланцюгу постачання та зростанням цін на місцевому ринку, оскільки він був раніше монополізований етнічними азербайджанцями.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Профессор факультета журналистики Колумбийского университета в области профессиональной практики и международной журналистики | Принципи кооперативу | Необхідні умови для успішного розвитку кооперативів | Львівська область | Внутрішні процедури та труднощі | Діяльність кооперативу, збут та закупівлі | Організаційна структура | Діяльність кооперативу |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав