Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

У ході організації інженерного забезпечення

Читайте также:
  1. IХ. МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КУРСУ
  2. VII. Забезпечення
  3. VІІ. Організації контролю застосування СУР
  4. АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ В СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ КРАЇНИ
  5. Аналіз загальних показників організації праці
  6. АНАЛІЗ ЗАРУБІЖНОГО ДОСВІДУ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ТА ЙОГО НОРМАТИВНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  7. Аналіз інформаційно – аналітичного забезпечення загального відділу у Надвірнянській райдержадміністрації
  8. Аналіз небезпечних і шкідливих факторів умов праці в організації
  9. АНАЛІТИЧНЕ ТА КОНСАЛТИНГОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  10. Безготівковий оборот грошей та роль банків у його організації. Платіжні системи.

За будь-яких умов обстановки забороняється застосовувати мінно-вибухові загородження проти цивільного населення і цивільних об'єктів.

Під час будь-якого встановлення мін, якщо можливе ураження цивільного населення, проводиться завчасне його оповіщення, за винятком випадків, коли цього не дозволяє зробити обстановка, що склалася.

Особливостями застосування протипіхотних мін відповідно до вимог норм міжнародного гуманітарного права є:

обмеження і проведення додаткових заходів, вказаних у Додатку 2 “Особливості і застосування протипіхотних мін”;

фіксація (реєстрація) у відповідних документах встановлених мінно-вибухових загороджень;

ліквідація мінно-вибухових загороджень після припинення активних воєнних дій.

Дозволяється застосовувати без позначення, огородження і будь-яких інших обмежень:

будь-які типи протипіхотних мін із неконтактним підривним пристроєм;

усі міни спрямованої дії із будь-якими типами підривників, якщо вони встановлюються на термін до 72 годин і забезпечується постійне спостереження за ними з метою недопущення до них цивільних осіб;

усі типи протипіхотних мін у керованому по проводах (радіо) варіанті, коли їх підривання відбувається за командою оператора;

усі типи протипіхотних мін із підривниками уповільненої дії.

Реєстрація місцезнаходження мін, що не є встановленими дистанційно, мінних полів, мінних районів, мін-пасток та інших пристроїв здійснюється у вста­новленому порядку за допомогою прив'язки до коорди­нат не менше ніж двох вихідних точок.

Мінні поля, на яких встановлені протипіхотні міни, що не відповідають встановленим вимогам, повинні позначатися і огороджуватися.

Позначення здійснюється знаками, зрозумілими і видимими будь-якій людині, яка наближається до меж мінного поля.

Якщо в наказі старшого командира (начальника) відсутні вказівки про установлення огородження, то рішення про це, на підставі вивчення і оцінки обстановки в районі дій підрозділу, приймає командир підрозділу, який здійснює мінування.

Огородження мінного поля може бути виконане колючим дротом або шляхом використання будь-яких інших засобів, що ускладнюють проникнення людини на мінне поле.

Після встановлення мін у такому позначеному та огородженому районі мінне поле повинно знаходитися під відповідним спостереженням.

Обов'язковому позначенню та огородженню підлягають усі загородження, які встановлюються із протипіхотних фугасних мін, осколкових мін фугасного ураження та інших мін із контактними механічними або електромеханічними підривниками.

У разі встановлення мінно-вибухових загороджень на передньому краї (на лінії зіткнення) вручну із використанням переносних комплектів мінування, якщо існує пряма загроза ураження особового складу під час виконання робіт щодо огородження мінно-вибухових загороджень, дозволяється не встановлювати огородження і позначення мінно-вибухових загороджень із протипіхотних фугасних, осколкових кругового ураження і протипіхотних касетних мін.

У ході воєнних дій мінно-вибухові загородження, що встановлені в промаркованому периметрі, передаються за встановленим порядком від одних військових частин іншим або знищуються (знімаються) перед залишенням району.

Після припинення воєнних дій, з метою захисту цивільних осіб від впливу протипіхотних мін, усі мінні поля, міни та міни-пастки розміновуються (знищуються) або залишаються в межах обгородженого і позначеного периметра, який знаходиться під відповідним спостереженням.

Під час організації та проведення заходів щодо маскування військових об'єктів, озброєння і військової техніки забороняється використовувати:

міжнародні розпізнавальні емблеми, знаки і сигнали;

прапори, військові емблеми і форму одягу противника, нейтральних держав, а також розпізнавальну емблему Організації Об'єднаних Націй;

присутність медичних формувань, санітарного транспорту, військовополонених і цивільних осіб з метою приховати визначені райони, воєнні об'єкти, озброєння і техніку від розвідки противника.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 33 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав