Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

З якого моменту вважається закінченим злочин «Втягнення неповнолітніх у злочинну чи іншу антигромадську діяльність»?

Читайте также:
  1. Административной ответственности подлежит лицо, достигшее к моменту совершения административного правонарушения возраста 16 лет.
  2. В яких відповідях названі показники (характеристики) злочинності?
  3. В якій відповіді названа законодавча ознака злочину?
  4. В якій відповіді названа ознака злочину?
  5. Виконання спеціального завдання з попередження чи розкритя злочинної діяльності організованої групи чи злочинної організації.
  6. Відмінність злочину від інших правопорушень
  7. Время, выраженное в глагольных формах по отношению к моменту речи, называется абсолютным временем.
  8. Гарантії охорони праці жінок та неповнолітніх.
  9. Для неповнолітніх у віці від 16 до 18 років встановлений робочий день − … годин.
  10. До якого елементу системи відносять таке: імідж, соціальна відповідальність, готова продукція, надані послуги?

З моменту здійснення дорослою особою дій, спрямованих на втягнення неповнолітнього у злочинну або іншу антигромадську діяльність, незалежно від того чи вчинив неповнолітній злочин або інші антигромадські дії

Вставте пропущене: «При втягненні у вчинення злочину неповнолітнього, котрий досяг віку, з якого відповідно до ст. 22 КК може наставати кримінальна відповідальність, дії дорослого учасника злочину мають кваліфікуватисяза статтями КК, якими передбачено відповідальність за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність і за вчинений разом із ним злочин».

Вставте пропущене: «Коли неповнолітній добровільно відмовився від вчинення злочину або не закінчив його (вчинив готування чи замах),дорослий несе відповідальність за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність і співучасть у незакінченому злочині».

Вставте пропущене: «Якщо неповнолітній взагалі не робив спроби вчинити злочин і не готувався до цього, дорослий за наявності до того підставпритягається до відповідальності за втягнення його у злочинну діяльність і за готування до злочину, у вчинення якого намагався втягнути неповнолітнього».

Яку правову оцінку має одержати поодинокий випадок доведення неповнолітнього до стану сп’яніння?

Злочин «втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність»

Міліцейський патруль помітив, що в розважальному комплексі компанія в складі Івана, Петра та Степана чіплялася до дівчат. Коли дівчата обурилися, Іван вдарив одну з них рукою по обличчю. Дівчата звернулися за допомогою до патрульних. Міліціонери вимагали припинити безчинства, але ці особи напали на них, побили, після чого сіли в машину і поїхали. Як треба кваліфікувати дії Івана, Петра та Степана?

Хуліганство, вчинене групою осіб

 

Річна Ірина та її 70-річна бабуся Стефанія протягом двох років жорстоко убивали котів та собак. За 2 роки закатували понад 100 котів. Вони кидали папірці з валеріанкою, приманювали тварин, а потім знущалися з них. Як треба кваліфікувати такі діяння?

Стефанія: жорстоке поводження з тваринами, вчинене у присутності малолітнього та втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність; а Ірина не підлягає кримінальній відповідальності

 

Старший вихователь дитячого табору Гнат знімав порнографічне відео з малолітніми дітьми на приховані камери, встановлені у туалетах та спальнях табору, а потім викладав знімки охочим за плату в Інтернеті. Дайте оцінку діям Гната.

Виготовлення з метою збуту та розповсюдження предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію

 

Близько шостої вечора двоє чоловіків – Семен та Климентій - на автомобілі заїхали на територію кладовища. Охоронця дуже зацікавило, що привело їх сюди в такий час, тим більше, що вони не місцеві. Не помічаючи охоронця, Семен та Климентій зібрали живі квіти з могил і, склавши в автомобіль, поїхали. Слідство встановило, що чоловіки мали на меті продати викрадене майно. Дайте правову оцінку діям Семена та Климентія.

Наруга над могилою, іншим місцем поховання, вчинена группою осіб

 

Двоє шестикласників – Олег (12 років) та Остап (13-років) - пошкодили могили на сільському цвинтарі. Загалом хлопці зруйнували сім мармурових надгробних пам'ятників та два дерев'яних хрести. Дайте правову оцінку діям Олега та Остапа.

У діях Олега та Остапа немає складу злочину

 

Іван (15 років) та Микола (13 років) з хуліганських мотивів знущались над маленьким кошеням. Почувши на вулиці жалібне нявчання напівживого котика, місцева жителька підібрала тварину. За словами жінки, половина тулуба у кошеняти обгоріла, на шкірі спостерігалися численні розриви, а частина хвоста була ампутована. Дайте правову оцінку діям Івана та Миколи.

У діях Івана та Миколи немає складу злочину

Дмитро шляхом підкупу та обіцянками безтурботного життя переконав 13-річну Ірину займатися проституцією. Однак, про цей факт стало відомо правоохоронним органам, які затримали Дмитра. Дайте правову оцінку діям Дмитра.

Втягнення малолітньої особи в заняття проституцією

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 57 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав