Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Порядок оформлення проїзних і перевізних документів

Читайте также:
  1. E. Порядок защиты курсовой работы.
  2. Gl] Тема 9.Законность и правопорядок. Мировой правопорядок
  3. II. Порядок выполнения
  4. II. Порядок выполнения и оформления контрольной работы
  5. II. Порядок выполнения курсовой работы
  6. II. Порядок выполнения, рецензирования и защиты курсовой работы
  7. III. Организация и порядок прохождения практики
  8. III. Порядок и условия проведения олимпиады
  9. III. ПОРЯДОК ОРГАНИЗАЦИИ И ПРОВЕДЕНИЯ ОБЩЕГО СОБРАНИЯ СОБСТВЕННИКОВ ПОМЕЩЕНИЙ МКД
  10. III. Порядок производства и решения дел

Оформлення проїзних/перевізних документів для перевезення пасажирів, вантажів, багажу, вантажобагажу на бланках установленої у розділі 2 форми дозволяється здійснювати:

1. з використанням автоматизованих систем керування (далі - АСК) типу "Експрес";

2. з використанням стаціонарного та мобільного зв'язку, Інтернету;

3. з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування;

4. з використанням РРО, включених до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій;

5. ручним способом у пунктах продажу проїзних документів;

6. ручним способом безпосередньо у поїздах;

7. ручним способом при оформленні перевезення вантажів на станції.

Технологія оформлення, погашення, повернення та переоформлення проїзних/перевізних документів з використанням АСК типу "Експрес" визначається нормативними документами Державної адміністрації залізничного транспорту України.

Програмно-технічні засоби захисту інформації та засоби цифрового підпису в АСК типу "Експрес" мають бути сертифіковані в порядку, установленому чинним законодавством України.

Програмно-технічні засоби АСК типу "Експрес", що використовуються для оформлення проїзних/перевізних документів, мають відповідати вимогам, які встановлюються Державною комісією з питань впровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом, або технічним умовам, погодженим Державною податковою адміністрацією України (у частині обліку та звітності) та затвердженим Державною адміністрацією залізничного транспорту України.

Дозвіл на використання таких програмно-технічних засобів для здійснення продажу проїзних/перевізних документів надає зазначена Державна комісія, якщо інше не встановлено чинним законодавством.

При оформленні проїзних/перевізних документів з використанням АСК "Експрес" інформація на лицьовий бік проїзного документа у зону друку вдруковується системою автоматично відповідно до введених касиром з клавіатури даних замовлення пасажира.

Електронний проїзний документ містить таку обов'язкову інформацію в електронній базі:

1. позначення типу документа;

2. 16-значний номер документа;

3. номер поїзда;

4. станції відправлення та призначення;

5. дата та час відправлення поїзда;

6. номер і категорія вагона, клас вагона;

7. тариф (квиток і плацкарта);

8. категорія поїзда (пасажирський, швидкий, швидкісний, прискорений);

9. номер місця у вагоні;

10. власник вагона;

11. службова інформація;

12. ІПН (ідентифікаційний податковий номер) залізниці оформлення;

13. вид розрахунку (Е), загальна вартість перевезення та її складові;

14. інформація щодо оплати вартості користування постільними речами;

15. дата та час прибуття поїзда;

16. відомості про страхову компанію.

Електронний проїзний документ може мати іншу додаткову інформацію щодо умов перевезення.

У разі здійснення продажу електронних проїзних документів через Інтернет місцезнаходженням надавача послуг (пунктом продажу) - місцем оформлення проїзного документа вважається залізниця відправлення пасажира.

Інформація про кожний електронний проїзний (перевізний) документ знаходиться у базі даних автоматизованої системи керування пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці (далі - АСК ПП УЗ), має відповідний показник стану (статусу), що дозволяє перевізнику отримувати інформацію від часу оформлення до закінчення поїздки.

Електронний проїзний (перевізний) документ повинен використовуватись одночасно з чеком, що роздруковується з використанням електронного контрольно-касового реєстратора, який внесено до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. Електронний контрольно-касовий реєстратор повинен бути складовою спеціального мобільного терміналу АСК ПП УЗ для контролю відповідності умовам поїздки та перевірки справжності електронного проїзного документа.

Оформлення електронних проїзних документів квитковим касиром залізниці можливо тільки при переведенні АСК ПП УЗ у фіскальний режим роботи (включення АСК ПП УЗ в цілому до реєстру реєстраторів розрахункових операцій).

Електронні проїзні документи мають такі статуси:

1. придатний для здійснення поїздки;

2. зареєстрований у вагоні;

3. замінений на бланку суворого обліку;

4. повернений.

У разі заміни електронного проїзного документа на паперовий оформляється проїзний (перевізний) документ зразка, встановленого для відповідного виду сполучення.

При оформленні проїзних/перевізних документів ручним способом інформація заноситься касиром у бланки встановленої форми відповідно до нанесених друкарським способом реквізитів розбірливо, без скорочення слів. Дозволяється застосування штемпелів з текстом. Якщо бланк проїзного/перевізного документа містить контрольний талон і корінець, то останній повинен заповнюватися у першу чергу. Підчищення або виправлення на проїзних/перевізних документах заборонені.

Бланки проїзних/перевізних документів, які зберігаються в касі, повинні використовуватися для оформлення проїзду або перевезення багажу (вантажобагажу) послідовно, без пропуску номерів, у порядку їх зростання (розміщення в пачці). У разі збою нумерації касир повинен діяти згідно з порядком, установленим Державною адміністрацією залізничного транспорту України.

Якщо в процесі заповнення бланк проїзного/перевізного документа було зіпсовано, то касир повинен двічі перекреслити цей документ по діагоналі, указати причину псування, поставити свій підпис, дату, місяць, рік і завірити його в начальника станції (старшого касира), дані щодо зіпсованого бланка занести до книги ОРО та опису зіпсованих бланків проїзних документів.У кінці дня звіт касира АСК "Експрес" або опис форми разом із зіпсованими документами (усіма їх частинами) має бути переданий для перевірки та обліку до ЦОП або ТехПД.

Зіпсованим уважається проїзний/перевізний документ з нечітко або помилково внесеними в нього даними, з нечітко або помилково нанесеним компостером чи з неправильно розрізаною тарифною сіткою.

У проїзних/перевізних документах обов'язково повинні бути зазначені загальна вартість перевезення та окремі складові цієї вартості (тариф, ПДВ, страховий збір, комісійний збір, вартість додаткових послуг). Тарифи на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом установлюються відповідно до вимог чинного законодавства.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 50 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав