Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Аналіз модних тенденцій

Читайте также:
  1. E. Руховий аналізатор.
  2. V. ЕТАП САМОАНАЛІЗУ, ГРУПОВОЇ РЕФЛЕКСІЇ ТА САМОРОЗВИТКУ
  3. Аналіз активно-пасивних операцій ломбардів.
  4. АНАЛІЗ ВАЛЮТНОГО РИНКУ ТА ОПЕРАЦІЙ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ
  5. Аналіз виконання договірних зобов’язань
  6. Аналіз виконання договірних зобов’язань
  7. Аналіз виконання договірних зобов’язань
  8. Аналіз виробництва культури
  9. Аналіз витрат і собівартості продукції рослинництва
  10. Аналіз витрат на виробництво продукції

В наш час індустрія краси прогресує з особливою швидкістю та інтенсивністю. Сучасний ринок одягу, косметики і послуг пропонує надзвичайно насичений різноманітний та багатий вибір продукції.

В останні роки мода набула дуже нестабільного характеру, адже з кожним сезоном силуети, форми та кольори змінюються і майже неможливо вгадати, що буде актуальним в недалекому майбутньому.

Нинішня мода, як ніколи, дає можливість для самовираження, адже нині не існує конкретних правил і стабільних стереотипів щодо створення індивідуального образу. Що найприємніше на даному етапі розвитку індустрії моди немає конкретних обмежень у носінні одягу, зачісок та макіяжу для різних вікових груп. Наприклад для жінки, вік якої складає за 35 років і більше, не обов`язково обирати прості силуетні лінії, форми та ненасичені кольори, а для чоловіків лише простий по крою, стриманий в кольорі і силуетних лініях одяг. Нинішня мода надає можливість експериментувати й відкривати для себе новий стиль та можливості.

Зараз мода передбачає появу багатьох нових стилів, їх комбінування та повернення до минулого. Особливої популярності набули 60-ті роки.

Яскравим представником стилю ретро була радянська молодіжна субкультура другої половини 1940-х - початку 1960-х рр.., Що мала як еталон західний (переважно, американський) спосіб життя.Стиляг виділяла з натовпу яскравий, часто безглуздий, одяг, певна манера розмови (особливий сленг). Їм був властивий підвищений інтерес до західної музики і танців. Субкультура стиляг з'явилася своєрідним стихійним протестом проти нав'язуваних стереотипів поведінки, а також проти одноманітності в одязі, в музиці і в стилі життя. Макіяж в стилі стиляг виділяється виразністю погляду і блиском соковитих і пишних губ. Широкі, вигнуті стрілки над віками, за допомогою яких зручно додати очам витончену, мигдалеподібну форму - роблять погляд особливо кокетливим і досить привабливим. Додаткові, накладні вії просто приковують увагу до красивого і колоритного жіночого вигляду. Зачіска: начос, окремі пасма, зібрані в пучок, коротке волосся, зі стильно стирчащими на всі боки вихрями або довгі закручені локони... Зачіска також прикрашається аксесуарами - широкими резинками, шпильками з квітами, яскравими обідками в колір з прикрасами на костюмі. Нижня білизна - згідно стилю 50-х років - корсет, стягуючий талію і однотонні панчохи. Піком моди вважалися вузькі спідниці, максимально обтягуючі стегна. Проте популярністю користувалися також спідниця-сонце. Кроїлися вони так, щоб під них одягалися сильно накрохмалені нижні спідниці. Зараз вибір нижніх спідниць і кринолінів величезний, і вони можуть складатися з декількох шарів фатину, органзи та мережив. Кофтинки: максимальна довжина рукава, щільно облягає руку - ¾, похила лінія плеча. Забарвлення матеріалу: великі смужки, горох, клітина. Модні були також світлі однотонні костюми, що доповнюються яскравими поясами і хустками. Протягом десятиліть мода на взуття змінювалася. Якщо на початку стиляжного руху модними були туфлі на стійкому каблуці зі злегка заокругленим носом і декором у вигляді пряжок, ремінців, камінчиків, то після 50-х років в моду ввійшла висока шпилька і подовжені носи. Сьогодні туфлі неодмінно відповідають за кольором одній деталі гардероба і не зливаються зі спідницею або панчохами. Аксесуари: тут для дівчат представляється свято їх фантазії. Головне - в наряді не повинно бути присутнім більше 3-х прикрас. Поєднуються - широкий пояс, рукавички, великі намиста або яскрава хустка, браслет і великі сережки.

Авангард це завжди стильно і перспективно. Поява футуризму припадає на 60-70-ті роки. Футуризм, як явище, розповсюджується не тільки на живопис і моду, а й на літературу, фотографію, кінематограф та архітектуру. Це мода на всі науково-фантастичне, космічне і інопланетне. Крім того, футуризм - це авангард і прогрес. Футуристичний стиль в одязі має свої відмінні риси: оригінальний підхід, зламані геометричні або обтічні аеродинамічні форми, переважання ефекту «рідкого металу», блискучих аксесуарів. Цілісність образу (до футуристичного поряд зазвичай додається «інопланетний» макіяж і зачіска). Обличчя фарбуємо блискучою пудрою сіруватого відтінку, робимо акцент на очах або губах і геть зафарбовуємо брови. Можна додати трохи блиску - для цього використовуй тіні, блиск для губ і мерехтливу пудру. Зачіска - чим незвичніше вона буде, тим краще. Зигзагоподібні проділи, косички, високі кінські хвости і начісування, використовуй оригінальні аксесуари для волосся. Колір вибрати краще чорний, сірий, темно-сірий, сталевий, золотий або платиновий, кобальтовий. Аксесуари геометричних форм з металевим блиском і неймовірним об'ємом - ланцюги, масивні намиста, браслети, схожі на шматочки метеоритів, широкі пояси. Прикраси з каучуку, пластмаси, золота, платини і срібла; з квітковими, анімалістичні та вінтажними елементами. Взуття краще надягти здивуюче. Висока платформа і блискучі матеріали підійдуть ідеально. Одяг стилю футуризм вітає все обтічне або строго геометричне. Одяг з оригінальних матеріалів з блискучою фактурою і металевим відтінком. В основі футуристичного стилю лежать все ті ж класичні моделі приталенної жіночої сукні, брючного костюма, шкіряних штанів і курток, з легким натяком на космічну тематику. Бренди працюючі в даному напрямку: грузинський модельєр Давид Кома, Alexander McQueen, дизайнер Ніколя Геськьер, П'єр Карден, Джанні Версаче, Пако Рабанн, Dsquared2, Fendi, Michael Kors, Prada, Sonia Rykiel, Altuzarra, Jeremy Scott, Moncler.

Спорт завжди актуальний, та ми відмітимо не чистий спортивний стиль, а його похідні. Hip Hop - це ціла своєрідна культура, представлена модою, музикою, малюнками графіті, особливим сленгом і кіно.Hip Hop - це один із способів виразити свою індивідуальність і відчуття навколишнього світу, знайти себе і створити свій не схожий на інших імідж. В одязі Hip Hop переважають речі вільного крою: брюки з великою кількістю кишень, футболки, толстовки, кофти з капюшоном і кофти "кенгуру". Кольорова гамма представлена синім, зеленим, білим, чорним і бежевим кольором. У тканинах переважають джерсі, велюр, фліс і нейлон. В якості невід'ємного атрибуту стилю хіп-хоп виступають масивні прикраси: ланцюги, медальйони, брелоки, але носіння прикрас більшою мірою відноситься до афроамериканців. Взуття в стилі Hip Hop - це кросівки і кеди, також з'явилася взуття, зроблене на зразок робочих черевиків і чобіт. Бренди відповідні Hip Hop стилю: Adidas, New Era, Clinch, Sean John, Tribal, Nike, Ecko, Puma, Phat Farm, Marithe & Francois Girbaud і Akademiks.

Мілітарі - головною особливістю є одяг військового стилю. Мілітарі стиль представлений декількома напрямками: молодіжний імідж, в якому використовується одяг військового покрою; формалістичний military - напрям запозичивший лише плямисте забарвлення - поєднання непомітних кольорів: зеленого, коричневого; дизайнерські речі з військовими нотками (high-military). Тут немає ні чітких форм, ні однозначної розмальовки, а присутні лише окремі елементи.

Шанувальники стилю мілітарі - чоловіки і жінки, які віддають перевагу сильному одязі; одяг для сильних і впевнених людей, які не бояться підвищеної уваги. Кольори - чорний, сірий, синій, оливковий або навіть темно-червоний, коричневий, рудий і сіро-зелений. Силуети - прямий крій, мінімалізм. Аксесуари - прямокутна сумка, ремінь, окуляри, годинники.
Взуття - військові черевики на тракторній підошві. Актуальні широкі штани з накладними кишенями; майки повинні бути довгими, всілякі відстрочки, кишеньки і вирізи; спідниці - міні, облягаючі; куртки дають більше простору для фантазії. У них вітаються відстрочки, «блискавки», великі металеві застібки, нашивки, накладні кишені. Бренди відповідні стилю мілітарі - Christian Dior, Armani, Marc Jacobs, Ralph Lauren, Givenchy, Luella, Chloé

Морський стиль - молодість, золота засмага, легкість у всьому тілі, шум морського прибою, романтика! Шанувальники морського стилю - люди, що люблять відпочинок, море, сонце, пальми і пісок!!! Кольори - білий, синій, червоний. Силуети - простий, вільний, напівприлягаючий крій. Тканини - трикотаж, бавовна. Аксесуари у вигляді якорів, штурвалів і човників, сумки, капітанські кашкети, матроські шапочки і шарфи мають золоті ланцюжки, смугасті вставки і нашивки у вигляді якорів. Взуття - босоніжки на рівній підошві, на шпильці і білі балетки. Оригінальні тільняшки з капюшонами, топи, майки та футболки з аплікаціями та вишивкою у вигляді якорів, сукні в горизонтальну смужку, розкльошені брюки, як у матросів, вдало виглядають з трикотажними топами, плісировані спідниці, тонкі фуфайки і укорочені кардигани, що застібаються на перловий ґудзичок. Бренди відповідні морському стилю: Jean Paul Gautlier,Tommy Hilfiger, Donna Karan, Gianfranco Ferre, Kenzo, Chanel, Celine, Versace, Burberry London, Marc Jacobs, Maison Martin Margiela, D `Squared2, Derek Lam, Carolina Herrera, Missoni, Ralph Lauren.

Романтичний стиль ніколи не залишиться без уваги провідних дизайнерів та кутюр’є. Іспанський стиль як ніякий інший стиль додає одягу та зовнішності жінки особливу виразність і самобутність. Іспанський стиль дозволить жінці виглядати яскраво, експресивно і не загубитися в загальному натовпі. Іспанки - гарячі жінки, пристрасні, темпераментні і з сильним характером. Квіткові принти, яскраві кольори. Тканини - бавовна, шовк, вовна, трикотаж. Аксесуари - штучні квіти-шпильки. Велика квітка, приколота до піджака, шпилька для волосся у формі квітки, маленька квітка, приколота до коміра блузки, штучна квітка на поясі плаття. І, звичайно ж, шаль. Взуття на невеликому каблучку або без каблука. Біла блузка, обов'язкова наявність мережив на блузці. Це може бути широке мереживне жабо, невеликі мереживні манжети. Спідниця не повинна бути облягати, розширена від середини стегна, з вишивкою або набивними візерунками на спідниці. Розкльошені брюки чи спідниця-штани. Це можуть бути однотонні брюки, а також кань в подовжню смужку, клітку та інші малюнки. Чорний корсет з щільної тканини, надітий на білу блузку, виконує роль жилета. Яскравий корсет з блискучої тканини - частина вечірнього вбрання. Топ, нагадує корсет зі шнурівкою, яка може перебувати спереду, ззаду і збоку корсета. Силует і крій можуть бути вигадливими і навіть злегка божевільними. Тканини - легкі, летять або ковзні, доречна багатошаровість. Сарафани з квітковим принтом. Квіти обов'язково повинні бути яскравими і крупнимі. Чим світліше тканина вашого сарафана, чим яскравіше малюнок, тим краще. Болеро з оксамиту або вовни. Бренди відповідні іспанському стилю: Zara, Mango, Stradivarius, Bershka, Caramelo.Іспанські будинку Моди: Armand Basi, Antonio Garcia, Loewe, Cristobal Balenciaga.

Стиль Ампір прийшов до нас із Франції. Звідси і його назва: ампір - від франц слова «імперія». Вважається, що законодавицею моди в стилі Ампір була Жозефіна - перша дружина Наполеона.

У ті часи стиль Ампір диктував свої канони краси: ніжна біла шкіра, округлі плечі, високі груди, природна краса обличчя.

Силуети - прилеглий, А-подібний.

Форма ампір в довгих сукнях візуально витягує фігуру, тому для невисоких жінок це дуже хороший вибір. А ось короткі розкльошені сукні в стилі «бебі дол», навпаки, візуально роблять фігуру коротше.Тканини - шовкова або прозора тонка, під яку шилася підкладка з щільного шовку, шифон, атлас.

Аксесуари - головні убори: різноманітні за формою капелюхи - і берети, і циліндри, і тюрбани, і шляпи. Перли, персні, кольє і намиста, які обертали навколо шиї кілька разів, безліч браслетів (і на ногах, і на руках), діадеми і сережки з підвісками. Взуття на підборах або на низькому ходу.

Основними рисами суконь у стилі ампір були глибокі вирізи ліфа, завищена лінія талії, довгий поділ зі складками, який переходив в шлейф, рукав-ліхтарик з широкою манжетою. Трохи пізніше в костюмі з'явився корсет, рюші, мережива, вишивка, оборки. Спідницю стали прикрашати фестонами, мереживом і оборками. Лінія плеча поступово ставала ширше, довжина спідниць - коротше, лінія талії повернулася на природне місце, а лінія грудей залишилася завищеною.

Топи і блузи в стилі ампір будуть виглядати зі спідницями-олівцями або з прямими вузькими міні-спідницями. Також такі топи варто поєднувати з вузькими брюками-дудочки. Укорочені топи в стилі ампір будуть добре виглядати з широкими брюками.

Бренди відповідні стилю Ампір: одяг в стилі Ампір можна зустріти в колекціях: Celine, Anna Molinary, Balenciaga, Valentino, Michael Kors, Tom Ford для Gucci.

Класика вічна. Звичайно з роками вона змінюється, і стилізується але не міняє своєї сутності. Мінімалізм - помірний шик. Шанувальники мінімалізму - вибирають непомітне, але невимовно стильне. Однотонні кольори, не помітні, чорний, білий, синій, сірий, коричневий. Силуети - прямий, прилеглий або напівприлягаючий. Матеріали дорогі, високої якості, натуральні. Аксесуар у вигляді квітки, брошка, елегантна підвіска на шиї, присутність тільки одного аксесуара. Взуття - класична, відсутність декоративних елементів, відсутність аксесуарів, які служать прикрасою. Варіант гардероба: маленька сукня, сукня-футляр, біла сорочка і спідниця-олівець, а також базовий комплект з джинсів і білого топа в стилі casual, сукні, блузи, полувери, піджаки, брюки, спідниці, тренчкоти. Бренди відповідні мінімалізму: Helmut Lang, Calvin Klein, DKNY, Celine, Chloe, Sonia Rykel, Narciso Rodrigues, Valentino, Світлана Бевза, Лілія Пустовіт, Ксенія Марченко.

Стиль Casual - в перекладі з англійського «casual» (кежл) означає повсякденний, міський. Основний принцип цього стилю - елегантна недбалість. В основі стилю - демократизм, розкутість і свобода.
Шанувальники Casual - індивідуальності, у кожного свій спосіб життя, стиль життя. Стиль і моду диктують і формують вони самі собі, виходячи зі своїх світоглядів, світовідчуття. Casual style - це мода без правил.
Кольори - стилю Casual мають на увазі будь-яку кольорову гаму, починаючи від білого і закінчуючи строкатими, іскристими і насиченими. Силуети - вільні, ненав'язливі, головне комфортні.Тканини - м'які і приємні на дотик.
Аксесуари - окуляри (окуляри-маска, окуляри-авіатори, окуляри-крапельки); браслети; атласні ремінці; гудзики; різні шпильки, прикрашені підвісками і великими намистинами, кільця та прикраси на шию (великі кольорові намиста в стилі 60-х); сережки.

Для чоловіків головним аксесуаром є краватка. Краватка може поєднуватися зі всіма відтінками. Вибираємо в сорочці чи костюмі один колір, і підбирємо до нього краватку. Зручне взуття, на легкому ходу (балетки, кросівки, черевички), або на стійкому каблуці.

Варіант гардеробу: джинси і пуловери, брюки та сорочки, футболки і толстовки, химерні спідниці і сукні, хитромудрі футболки - з короткими або довгими рукавами, куртками-пілотами, джинсами і брюками більш актуальних моделей. Відмінний ансамбль вийде краватка в комплекті з джинсами і піджаком або з "неодягненим" піджаком. Не забуваємо, комбінезон носимо тільки з високими підборами і прикрасами. Легінси можна комбінувати з об'ємним светром, шортами, сукнею-сорочкою, тунікою.
Бренди відповідні стилю "Casual" - дизайнери: Natasha Glazkova, Лена Ланне
Марки: Alain Manoukian, izeta, Marmalade, S. Oliver, Ярослав Іонов (український дизайнер).

Фольклорний стиль - припускає собою одяг з використанням елементів національного костюма. Шанувальники фольклорного стилю - патріоти своєї країни, обрядів, традицій, стилю. Натуральні кольори. Силуети - прямий, трапецевідний, напівприлеглий. Натуральні тканини (льон, шовк, шерсть, х / б). Аксесуари - вишивка, мережка, мереживо, рюші, шнурівка, плетіння. Шапки, косинки. Прикраси з природним напівдорогоцінним камінням, дерев'яні, шкіряні прикраси. Взуття - будь-яке, від тапочок до чобітків, черевики на шнурівці і без, туфлі.

Варіант гардероба: фольк-спідниця (довжина до п'ят), брюки з тканини, що тягнеться в поєднанні з жакетом, блузи з орнаментом, принтом, вишиванки, плаття до самого полу, накидки, капюшони, безрукавки, вільні теплі кофти, стеганки, дублянки, сбірні спідниці, багатошарові комплекти.
Бренди відповідні фольклорному стилю: Yves Saint Laurent, Kenzo, Jean Paul Gaultier, Etro, Anna Sui.

Етнічний стиль - з'явився завдяки течії "Хіппі". Люди, які виражають себе за допомогою одягу, проявляючи свої переваги свободу і незалежність.
Шанувальники етно стилю - творчі особистості, які не дотримуються загальноприйнятих правил. Кольори етнічного стилю - яскраві кольори, всілякі принти. Силуети - плавні хвилясті обриси з етнічними мотивами.
Тканини - переважання штучних і синтетичних тканин, льон, бавовна, шовк, шерсть.

Аксесуари етно стилю - теплі шалі, барвисті хустки, накидки, капюшони, картаті пончо, маленькі кисети і великі сумки-мішки, білі бавовняні панчохи та гольфи. Прикраси етно стилю: дрібні намиста на довгій нитці, великі дерев'яні сережки, дерев'яні та металеві браслети, нитяні фенечки. Головні убори: солом'яні капелюшки, прикрашені барвистими стрічками, в'язані гачком шапочки, берети. Взуття в етно стилі - плетені сандалі, дерев'яні сабо, прості туфлі на низькому каблуці.

Варіант гардероба в етнічному стилі: напівпрозорі сукні та блузки, "повітряні" туніки, жилети, сорочки навипуск, сарі, кімоно, довгі циганські спідниці, вільні теплі кофти, штани-кльош у поєднанні з широкими пов`язками на стегнах із замші або шкіри, блузки, кофточки, розшиті бісером, мереживом або орнаментом, безрукавки, вільні сукні та сарафани, спідниці-брюки.Бренди відповідні етно стилю: Yves Saint Laurent, Kenzo, Jean Paul Gaultier.

В наш час мода багато чого бере з дитячого одягу. Можемо це проглянути у сучасному молодіжному одязі, що запозичив яскраві кольри, графічні зображення, зображення мультиплікаційних героїв, аксесуари у формі квіток, сердечок, зірок, різних фруктів і т.д. В той же час залишаючи в дитячому одязі дещо «дорослі» лінії силуети та кольори.

Мода дуже непередбачувана і її тенденції майже кардинально змінюються з кожним сезоном. Тому не існує єдиного модного еталону з характерними для нього ознаками. В наші дні кожна людина обирає свій пріоритетний стль і дотримується його, адже мода надає величезний вибір варіантів для створення свого власного образу.

Але все ж таки дещо можна спрогнозувати. Так у зв’язку з прагненням людства до здорового способу життя, натуральності, спробами покращити нинішню екологію. Особливу популярність набуває тренд навіяний потягом до природності, бути ближчими до неї. Його основні ознаки – плавність ліній, свіжа кольорова палітра, мінімальність в аксесуарах, натуральний макіяж, квіткові та акварельні принти, натуральні тканини. Це довгі сарафани, комбінезони з мереживом, легкі тканини, довгі вільні сорочки.

Інший тренд полягає у прагненні до націоналізму, народності, відтворення традицій. Він передбачає яскраву кольорову гамму, вишивку, тасьму, рюши. Аксесуари –«hand made», масивні браслети, буси, сережки з пір`я, шкіри, вовни.

Стиль літа, відпочинку, легкості і ненав’язливості – морський. Його актуалізацію ми пов`язуємо з приходом найтеплішого сезону, сезону поїздок на моря. Піджаки, жилети з виворотом, горизонтальна смуга, тематичний малюнок, приталені та напівприталені силуети.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 101 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав