Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Висновок. Можливо, зараз, коли відстань між різними етапами розвитку скорочується блискавично, говорити про прогнозування моди стає все складніше

Читайте также:
  1. ВИСНОВОК
  2. Висновок
  3. Висновок
  4. ВИСНОВОК
  5. ВИСНОВОК
  6. ВИСНОВОК
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. Висновок
  10. Висновок

Можливо, зараз, коли відстань між різними етапами розвитку скорочується блискавично, говорити про прогнозування моди стає все складніше. До того ж, при такій величезній кількості дизайнерів, яка існує зараз і збільшується з кожним новим сезоном, і при тому, що споживачі все більше віддають перевагу власному стилю, а не мінливим віянням моди, саме тому все складніше виводити загальні тенденції та тренди майбутніх сезонів. Песимісти стверджують про те, що сьогодні мода вмирає. Ця думка грунтується на ностальгічних враження від зовнішніх ефектів моди. Ну а ми будемо оптимістами і постараємося зберегти один з найбільш загадкових міфів сучасності.

Дипломний проект став для мене не аби якою практикою. Дав можливість проявити свої уміння, у сфері стилістики та візажу, досягнуті за роки навчання в Київській Академії перукарського мистецтва.

Перша частина заключалась у підборі образів на замовника. Де були підібрані п’ять образів, враховуючи всі зовнішні дані (типаж фігури, форму обличчя, колорит) і внутрішні (характер, темперамент, хобі). Також враховувався стиль життя, робота, сім`я. Нашою задачою було зробити дівчину більш жіночною, сміливішою, відкритою адже ми знаємо, що зовнішність дає не аби яку впевненіст в собі. Чого ми і добились в ході виконаної роботи.

Друга частина несла в собі здобуття знань і навичок в модному прогнозуванні. В послідовному виконанні цієї роботи я ознайомилась з модними тенденціями, з думками відомих дизайнерів, способами прогнозування. Взявши до уваги цю інформацію, на перспективу було підібрано декілька стилів, зокрема, морський, етнічний та фольклорний. Актуальність цих напрямків не визнає жодніх сумнівів.

Так, морський стиль з кожним сезоном набуває все більшої популярності на всесвітніх подіумах. Причиною тому є вдала гамма кольорів, легкий силует та текстура тканини. Цей стиль асоціюється з відпочинком та теплим сезоном, при цьому він достатньо універсальний для повсякденніх образів. Ці речі напрочуд вдало підходять, як для робочого процесу, так і для прогулянок та відпочинку.

В наш час суспільство все більше підтримує тематику націоналізму. Багато хто із українських дизайнерів пропонують нам образи з елементами символіки Україні, а особливо – вишивкою. З кожним роком ця тенденція набирає все більших обертів, що пояснюється цікавістю суспільства до свого коріння. Такі країні, як Японія,Індія, Турція, Англія та ін.., активно презентують світові свої характерні особливості та свій неповторний стиль, тому дуже радує, що наша нація починає активно брати з них приклад і це лише початок виведення в масси бренду «Україна».

Висока динаміка зросту етнічного стилю пояснюється тим, що останнім часом, людство починає зближуватися з природою. Це проявляється як в зміні образу життя, соціального статусу, так і в одязі. Етнічний стиль найбільш зближений з навколишнім природнім середовищем, адже втілює в собі натуральні тканини, вільні силуєти та легкий покрій. Доповненням слугують аксесуари з натуральних матеріалів таких, як дерево, каміння, мушлі, сухоцвіти, пір’я та ін… Нажаль цей стиль актуальний не по причині своїх переваг і плюсів, а в зв’язку з екологічною кризою, яка спричинена вирубкою лісів, забрудненням повітря і водойм.

Активісти всього світу ведуть боротьбу за майбутнє Землі і однім із способів донести свої слова до людства, є етнічний стиль, який по суті своїй і втілює в собі дружбу людини з природою.

Третя частина найбільш творча, її завданням було втілити всю свою фантазію і креативність в одному образі. Основою до арт-образу послугувала древньогрецька міфологія, адже міфи цієї древньої країни дуже насичені цікавими міфічними створіннями і героями.

В данному випадку, образ створювався на подобі богині пітьми Гекати. Ця героїня втілює в собі містику і в кожному елементі повинна бути присутня суворість і агресивність, при цьому підкреслюючи її жіночність. Все це вдалося втілити в одному образі за допомогою шкіряного одягу, аксесуарами до якого були грубі ремені. Основною особливістю і прекрасою став сміливий елемент костюму створеній у вігляді хребта. Гармонійно довершив образ фантазійній макіяж, який передбачив в собі чіткі лінії, контраст темних тонів з яскравими кольорами.

В завершенні хочеться підкреслити вагомість і важливість дипломного проекту в цілому. Це неповторна можливість донести свою креативність до глядача за допомогою образів створенних своїми руками і фантазіею. Велика практика у підборі стиля замовнику, можливість продемонструвати набуті навики і довершити свої. А також відмітити досягнення в прогнозуванні перспективного образа та вміння передбачити таку нестабільну моду.

 

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

(А. Б.Гофман. Мода і люди. Нова теорія моди і модної поведінки, М,. 2000)

(І.Н. Савельєва, Л.Н.Серая. До питання прогнозування властивостей одягу на основі вивчення динаміки попиту / / Мода і дизайн: Історичний досвід - нові технології. Тези Міжнар. Наук. Конф. Спб., 2002)

(А.Л.Свенціцкій. Примітка редактора до статті Д.Канемана і А.Тверскі«Про психології прогнозування»/ / Пайнс Е., Маслач К. Практикум з соціальної психології. Спб.: Питер, 2000)

(Канеман Д., Тверскі А. Про психології прогнозування» / / Пайнс Е., Маслач К. Практикум з соціальної психології. Спб.: Пітер, 2000)

 

1. Борщ І.П. Комп’ютерне моделювання зачіски та макіяжу // Локон.. - 2008. - №1.

2. Галин А.Л. Особистість і творчість – Новосибірськ, 1989.

3. Данильчук Л. А. Основи іміджу та етикету: навч. посібник / Л. А. Данільчук. - К.: Кондор, 2009. -234 с.

4. Дейвіс Ф. Ваш абсолютний імідж / Ф. Дейвіс - М.: МАЇК; Наука,

1997. - 285 с.

5. Кіра Джолліф, Гід по стилю: АТС, 2010

6. Панфілова А.П. Імідж ділової людини: навч. посібник/ А.П. Панфілова. - Спб.: ІВЗСЗП, Знання, 2007. -490 С.

7. Рачіцька, Є.І. Моделювання та художнє оформлення одягу. [Текст]: навчальний посібник / Є.І. Рачіцька, В.І Сидоренко.- Ростов н / Д: Фенікс, 2002, 608 с.

8. Черемних, А.І. Основи художнього конструювання жіночого одягу. [Текст] / А. І Черемних. - М.: Легка промисловість, 1983, 470с.

9. Сайт: http://www.amberandhilary.com

10. Сайт: http://bodyarttime.com.ua

11. Сайт: http://cmc-cat.com.ua

12. Сайт: http://carolinesmode.com

13. Сайт: http://www.elle.ru

14. Сайт: http://www.eventenergy.ru

15. Сайт: http://fantom2.org.ua

16. Сайт: http://fashionly.ru

17. Сайт: http://harpersbazaar.tumblr.com

18. Сайт: http://www.instyle.com

19. Сайт: http://www.jlady.ru

20. Сайт: http://kapi.com.ua

21. Сайт: http://kita.com.ua

22. Сайт: http://modna.com.ua

23. Сайт: http://www.po6iv.ru

24. Сайт: http://www.stylebubble.co.uk

25. Сайт: http://sharmwoman.ru

26. Сайт: http://signorina.ru

27. Сайт: http://www.vogue.com

 

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав