Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ОХОРОНА ПРАЦІ

Читайте также:
  1. Аварією першої категорії, що розслідується у порядку, встановленому законодавством про охорону праці, є аварія, внаслідок якої загинуло _________ і більше осіб.
  2. Автоматизований вибір заходів (АВЗ) з профілактики виробничого травматизму з охорони праці
  3. Адміністративна і дисциплінарна відповідальність медичних працівників
  4. Актуальні проблеми охорони праці в наукових дослідженнях.
  5. Аналіз і оцінка стану охорони праці
  6. Аналіз і оцінка стану охорони праці
  7. Аналіз розумів праці на обраному робочому місці
  8. Аналіз стану охорони праці в господарстві
  9. Аналіз стану охорони праці. Загальна характеристика.
  10. Аналіз стану умов праці

Всі роботи, що ведуться в процесі спорудження конструкції необхідно виконувати виключно згідно існуючих відповідних норм і правил охорони праці та техніки безпеки. В Україні охорона праці забезпечується Конституцією України, Законом України "Про охорону праці" а також Кодексом законів про охорону праці, тому вона вимагає суворого дотримання встановлених норм та правил і в разі їх порушення притягає до відповідальності відповідної форми.

Закон про охорону праці визначає основні положення щодо реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров'я у процесі трудової діяльності, на належні, безпечні і здорові умови праці, регулює за участю відповідних органів державної влади відносини між роботодавцем і працівником з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища і встановлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні.

Охорона праці- це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров'я і працездатності людини у процесі трудової діяльності,

Законодавство про охорону праці складається з Закону про охорону праці, Кодексу законів про працю України, Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" та прийнятих відповідно до них нормативне - правових актів. Якщо міжнародним договором, згода на обов язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші норми, ніж ті, що передбачені законодавством України про охорону праці, застосовуються норми міжнародного договору.

Відділ охорони праці є самостійним структурним підрозділом підприємства і підкоряється безпосередньо керівнику або головному інженеру підприємства.

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ДП.ТЗ -15.00.00.000.ПЗ  
Відділ несе відповідальність за підготовку організації роботи на підприємстві із створення здорових і безпечних умов праці працюючих, попередженню нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань.

Відділ проводить свою роботу спільно з іншими підрозділами підприємства і у взаємодії з комітетом профспілки, технічною інспекцією праці і місцевими органами державного нагляду за планом, затвердженому керівником або головним інженером підприємства.

Основними задачами відділу охорони праці є: постійне вдосконалення організації роботи на підприємстві із створення здорових і безпечних умов праці працюючих, попередження виробничого травматизму і професійних захворювань; упровадження передового досвіду і наукових розробок по охороні праці; контроль за станом охорони праці на виробництві.

Відомості про травматизм на зварювальному майданчику підприємства «63 Котельнозварювальний завод» приведені в таблиці 7.1. Відомості про випадки травматизму на протязі 2007- 2011 років за видами [12].

Таблиця 5.1- Відомості про травматизм та професійну захворюваність на протязі 2007- 2011 років

Спеціалізація підприємства Період, Роки Чисельність, чол. Кількість нещасних випадків Професійна захворюва­ність Кількість днів працездат­ності
            Всього 3 летальним наслідком        
        - -  
63 Котельно зварювальний завод ккккаааавармифврламифв котлів таферм         - -  
Зварювальний з         -    
завод         - -  
          - -  

Статистичний метод дає можливість кількісно оцінювати рівень травматизму загальноприйнятими показниками: коефіцієнта частоти Кч, коефіцієнта важкості Кв.

Коефіцієнт частоти травматизму визначається за формулою (7.1.):


КЧ=1000-Т/ С (7.1.)


де, Т - кількість травмованих за звітний період;

 

С - середньоспискова чисельність працівників на даному підприємстві за звітний період.

Коефіцієнт важкості травматизму визначається за формулою (7.2,):


КВ=В/Т (7.2.)


де, ^ - кількість днів непрацездатності, по причині нещасного випадку, або професійного захворювання, за звітний період.

Коефіцієнти травматизму на протязі 2007 — 2011 років приведемо в таблиці

7.2.

Таблиця 7.2 - Коефіцієнти травматизму

 

Коефіцієнти травматизму Роки
         
Коефіцієнт частоти 3,94 4,23 8,06 3,97 3,92
Коефіцієнт важкості          

Відповідно приведених даних можна зробити висновок, що охороні праці та техніці безпеки в 2008 та 2009 роках приділяли малу увагу, оскільки коефіцієнти частоти та важкою травматизму є найбільші за останні п'ять проаналізованих років і дві із трав виникли з вини підприємства. Найменший рівень травматизму за останні п'ять років, спостерігається в 2011 році, так як коефіцієнти травматизму є найнижчий.

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ДП.ТЗ -15.00.00.00.000.ПЗ  
При проведенні робіт заплановано асигнувати на охорону праці 10,5 тис грн. і на охорону навколишнього середовища 3,6 тис. грн., фактично виплачено було на охорону праці 8,6 тис грн. і на охорону навколишнього середовища 2,3 тис. грн.

Умови праці значно впливають на продуктивність праці. При сприятливих умовах праці працездатність людини збільшується, так як відсутня необхідність в затраті сил на захист організму від дії небезпечних і шкідливих факторів.

 

Крім цього, збільшується ефективність використання робочого часу за рахунок зменшення втрат робочих днів, які викликані тимчасовою непрацездатністю робітників [14].

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав