Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Державний вищий навчальний заклад

Читайте также:
  1. Акт про нещасний випадок з учнем, студентом навчально-вихов­ного закладу
  2. Б) с передачей во владение залогодержателя (заклад).
  3. ВИВЧЕННЯ ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ
  4. Вимоги до закладів розміщення
  5. Вимоги до розміщення та складу приміщень закладів фармації
  6. Вимоги охорони праці до організації та проведення масових заходів в навчальних закладах.
  7. Декларацiя про державний суверенітет України та Акт проголошення незалежності України, їх основні положення та сучасні оцінки.
  8. Декларація про державний суверенітет України(1990 року) та Акт проголошення незалежності України (1991 року) як етапи коснтитуційної реформи в Україні
  9. ДЕРЖАВНИЙ БОРГ ТА УПРАВЛІННЯ НИМ
  10. Державний бюджет

«Київський коледж легкої промисловості»

ПОСІБНИК

з дисципліни «Охорона праці»

для підготовки студентів ІІІ курсу

спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік»

Розглянуто та рекомендовано до Розробив викладач

затвердження на засіданні циклової

комісії __________ М. С. Шеверун

Протокол № ___

від «___» __________ 20____ р.

 

Голова ЦК __________

 


1. Охрона праці в Україні

За даними Міжнародної охорони праці (МОП) в світі на виробництві трапляється приблизно 259 мільйонів нещасних випадків, кожної секунди травмується 4 людини, кожні 3 хвилини гине 1 людина.

В Україні на виробництві щоденно травмується близько 140 осіб, гине 3-4 людини, а 20 лишаються інвалідами. Статистика свідчить, щ нині в Україні кожні три з чотирьох виробничих травм сталися під час виконання робіт, через ігнорування та нехтування працюючими елементарних правил.

Основними законами, та підзаконними актами, які регулюють правові відносини у сфері охорони праці в умовах виробництва і загалом в суспільстві є:

1. Конституція України: Основний Закон держави забезпечує рівність прав чоловіків і жінок, гарантує право на працю, на належні і безпечні умови праці, на заробітну плату, на відпочинок, соціальний захист, на охорону здоров'я.

2. Кодекс законів про працю (КЗпП). Регулює правові відносини всіх працівників, підвищенню ефективності суспільного виробництва. У КЗпП зафіксовано питання трудового законодавства, шляхи створення здорових і безпечних умов праці, приділяємо значну увагу охороні праці жінок та молоді, розглянуто питання нагляду та контролю за дотриманням законодавства про прцю, відповідальність за порушення законодавства про працю та інші.

3. Закони: "Про охорону праці", "Про охорону здоров'я", "Про пожежну безпеку", "Про забезпечення санітарного та епілемілогічного благополуччя населення".

Для реалізації принципів державної політики в галузі охорони праці при Кабінеті Міністрів створено Національну раду з питань безпечної життєдіяльності, Фонд соціального страхування від нещасних випадків та інші структури.

 

2. Вплив науково-технічного прогресу (НТП) на охорону праці.

Впровадження досягнень НТП вносить суттєві зміни у сферу матеріального виробництва, впливає на безпеку праці. Застосування нових технологій та матеріалів, автоматизованого обладнання значно зменшує фізичне навантаження на працюючого, підвищує продуктивність праці та значно поліпшує якість продукції. Застосування досягнень електроніки та кібернетики дозволяє вивести із шкідливих та небезпечних зон працівника та суттєва зменшити ризик виникнення виробничого травматизму та професійних захворювань.

Разом з тим, у зв'язку з ускладненням нових технологій, обладнання виникають нові потенційно небезпечні фактори: іонізуючого випромінювання, хімічно небезпечі речовини, додаткові шумові, вібраційні навантаження, електромагнітні поля тощо. Суттєво зростає роль праціника, позаякпомилки його в роботі значно ускладнює наслідки від аварій і призводить до більш значної кількості потерпілих та більш негативних екологічних наслідків.

Впровадження досягнень НТП вимагає більш суворого дотримання правил техніки безпеки та охорони праці заради збереження здоров'я та життя працюючих.

 

 

3. Державний нагляд і громадський контроль з охорони праці.

Згідно з чинним законодавством держава бере на себе зобов'язання щодо управління охороною праці, дбає про забезпечення здорових та безпечних умов праці. Державне управління охороною праці здійснює Кабінет Міністрів України через спеціально уповноважений нейтральний орган виконавчої влади з нагляду за охороною праці (Держнаглядохоронпраці), міністерства та інші центральні органи виконавчої влади:

- Держнаглядохоронпраці контролює дотримання правил техніки безпеки та охорони праці, безпечної експлуатації всіх видів обладнання, безпечного ведення технологічних процесів тощо;

- Держсаннагляд контролює дотримання правил виробничої гігієни та санітарії на виробництві та створення здорових умов праці;

- Держпожежнагляд контролює дотримання правил пожежної безпеки та виконання заходів, спрямованих на попередження пожеж;

Державний інспектор має право безперешкодного входу на територію підприємства (організації) за яким він закріплений, може зупинити роботу підприємства, цеху чи дільниці до усунення недоліків, кщо ці недоліки загрожують здоров'ю чи життю працюючих, може видавати пропис на усунення недоліків, може накладати адміністративні стягнення.

Державний контроль можуть здійснювати органи прокуратури, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування.

Громадський контроль, як правило, у межах своєї компетентності здійснюють професійні спілки через технічну та правову інспекції, комісією з охорони праці та громадських уповноважених з охорони праці.

 

 

4.Основні положення законодавства України про охорону праці.

Конституція України гарантує:

- право на процю, яку людина вільно обирає, або на яку вільно погоджується;

- право на відпочинок. Кожен, хто працює, забезпечується, забезчуванється наданням днів щотижневого відпочинку, щорічної оплачуваної відпустки, встановленням щоденного робочого дня для певних категорій працюючих;

- право на соціальний захист (в разі втрати працездатності годувальника, інших випадках передбачених законодавством, старості);

- право на достатній життєвий рівень, на охорону здоров'я, медичну допомогу та послуги страхування;

Кодекс законів про працю (КЗпП) фіксує:

- право на працю;

- основні трудові права та обов'язки працівників;

- умови договорів про працю;

- тривалість робочого часу та його корочення;

- неповний робочий час та обмежування понадурочних робіт та інше;

Закон "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення" гарантує:

- право громадян на своєчасну і достовірну інформацію про стан їхнього здоров'я;

- право на інформацію та про наявність можливих ризиків для їх здоров'я та їх ступінь;

- право вільного доступу до інформації про стан довкілля, якість хорчових продуктів і предметів побуту;

Закон регулює та встановлює:

- спеціальні відносини у сфері санітарного та епідемілогічного благополуччя;

- відповідні права та обов'язки державних органів та громадян;

Закон про охорону праці:

визначає шляхи реалізації державної політики у сфері захисту людини, організації умов праці на виробництві і спрямовааний на створення належних, безпечних і здорових умов праці, запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням.

 

 

5. Види відповідальності за порушення правил з охорони праці.

За недотримання або порушення вимог законодавства з охорони праці винні працівники притягуються до відповідальності:

- дисциплінарної - Кодекс законів про працю встановлює йому види стягнення як догана і звільнення з роботи;

- адміністративної - Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає такі адміністативні стягнення як попередження або штраф, позбавлення соціального права (керування транспортом), виправні роботи або адміністративний арешт;

- матеріальної - Роботодавець несе матеріальну відповідальність перед працівниками, здоров'ю яких завдано шкодивнаслідок недотримання відповідних умов праці та нормативних актів. Таку ж відповідальність несуть працівники перед роботодавцем за шкоду заподіяну підприємству внаслідок невиконання покладених на них трудових обов'язків.

Матеріальна відповідальність буває повна і частковаа, індивідуальна і колективна;

- кримінальної - відповідно до Кримінального Кодексу до винних осіб можуть застосовуватись такі основні покарання як позбавлення волі, виправні роботи, позбавлення права займати певні посади, штраф.

 

 

6. Планування та фінансування заходів з охорони праці.

На кожному підприємстві чи адміністрації заключається колективний договір між адміністрацією та колективом працівників.

До нього окремим додатко розробляється план по покращенню умов охорони праці і санітарно-оздоровчих заходів:

- організаційні заходи: організація навчання та підвищення кваліфікації з охорони праці,придбання плакатів, літератури, тощо;

- технічні заходи: встановлення запобіжних та захисних обладнань, раціональне розміщення обладнання, реконстркція освітлення, вентиляції, кондиціонування та інше;

- санітарно-оздоровчі заходи: організація додаткового та лікувального харчування, медичних оглядів, санаторно-курортного лікування, реконструкція та переобладнання душових та інше;

Фінансування заходів з охорони праці здійснюється за рахунок прибутку підприємств. У деяких випадках можуть залучатись кошти місцевого та державного бюджетів. Грошові кошти та матеріальні ресурси, що призначені для виконання компромісних заходів з охорони праці, не дозволяється використовувати на інші цілі. Зекономити кошти за погодженням з профспілковим комітетом можуть бути використані на проведення додаткових заходів з охорони праці.

 

 

7. Інструктаж та навчання з охорони праці.

За характером та часом проведення інструктажі з охорони праці поділяються на вступний, первинний, повторний, позаплановий та цільовий.

- Вступний інструктаж проводить спеціаліст з охорони праці за спеціальною програмою з особами, що вступають на роботу незалежно від їх освіти, кваліфікації, стажу роботи, віку та інше. Працівник знайомиться з правилами внутрішнього трудового розпорядку, основними небезпечними та шкідливими факторами виробництва, порядком надання першої допомоги потерпілому та порядком виклику аварійних та рятувальних служб. Інструктаж можна проводити індивідуально або групою. Записи пропроведення вступного інструктажу роблятьс в спеціальному журналі та в документах про прийом на роботу;

- Первинний інструктаж на робочому місці проводить виконавець робіт з кожним вступаючим на роботу суворо індивідуально. Працівника знайомлять з технікою безпеки на конкретному робочому місці та обов'язково практично показують безпечні прийоми роботи. Реєструється в журналі первинного інструктажу.

- Повторний інструктаж проводиться виконавцем робітьодин раз на 6 місяців, а на роботах з підвищеною небезпекою - один раз на 3 місяцію Проводиться за програмою первинного інструктажу.

- позаплановий інструктаж проводиться виконавцем робіт після конкретного нещасного випадку, зміні технологічного процесу, устаткування та інших чинників, що впливають на охорону праці, також перерві в роботі більше 2-х місяців (1 місяць для робіт з підвищеною небезпекою).

повторний та позаплановий інструктаж проводиться індивідуально або групою працівників, що виконують однотипні роботи і реєструються в журналі первинного інструктажу.

- Цільовий інструктаж проводиться з працівниками при виконанні робіт, що не пов'язані з безпосередніми роботами за фахом, та перед початком робіт з підвищеною небезпекою. Оформлюється в наряді-допуску.

 

 

8. Організація трьохступневого контролю за охороною праці.

Трьохступневий контроль за охороною праці на підприємстві дозволяє постійно аналізувати інформацію про стан охорони праці на всіх робочих місцях для поліпшення і підтримання його на певному рівні відповідно до законодавства та нормативних актів.

Першу ступінь контролю щоденно перед початком робіт здійснює виконавець робіт(Майстер), разом з громадським інспектором з охорони праці. Перед початком змін він перевіряє справність обладнання. захисних та огороджувальних засобів, доповідає вищому керівнику результати, та записує до журналу першого ступіню контролю. Якщо виявлені недоліки загрожують здоров'ю чи життю працюючих, то робота не розпочинається до їх усунення.

Другу ступінь контролю не менш як раз на 10 днів здійснює комісія, яку очолює начальник цеху до складу якої входять спеціалісти цеху(механік, електрик...), спеціаліст з охорони праці, закріплений за цехом. Результат превірки записується до журналу другого ступеню контролю, обговорюється на раді у начальника цеху та намічаються заходи по усуненню недоліків.

Третю ступінь контролю здійснює один раз на місяць комісія, яку спціально очолить головний інженер(техн.директор) та голова профспілкового комітету. До складу комісії входять начальники відділів та служб, голова комісії з охорони праці профспілкового комітету. Комісія за резульатами перевірки складає акт, в триденний термін обговорює їх на раді у головного інженера, складає план заходів по усуненню недоліків, а в необхідних випадках видається наказ.

 

 

9.Небезпечні та шкідливі виробничі фактор

Небезпечним називається виробничий фактор, дія якого на працюючого призводить до травм або іншого раптового погіршення здоров'я. До них належать електричний спірум, рухомі машини, незапущені рухомі елементи обладнання, заготовки, гострі краї інструментів, тощо.

Шкідливим називається виробничий фактор, дія якого на працюючого призводить до захворювання чи зниження рівня працездатності. Наприклад пил, шум, вібрація, іонізуюче випромінювання, високі температури, відносна вологість та інше.

Слід зауважити, що інколи важко провести межу між небезпечними і шкідливими виробничими факторами.

 

 

10.Розслідування та облік нещсних випадків на виробництві.

Положення про порядок, розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджене постановою Кабінетом Міністрів України, встановлює порядок проведення розслідування.

Розслідування підлягають нещасні випадки які сталися:

- на території підприємства, якщо потерпілий виконував обрту за дорученням роботодавця;

- поза територією підприємства, якщо потерпілий виконував завдання за дорученням роботодавця;

- по дорозі на роботу чи з роботи в транспорті, наданому роботодавцем.

Про нещасний випадок, свідок, який його виявив, або сам потерпілий, повинні негайно повідомити керівника робіт і вжити заходів щодо надання необхідної допомоги.

Роботодавець утворює комісію, яка протягом 3-х діб з′ясовує причини і обставини нещасного випадку, складає акт розслідування нещасного випадку за формою Н-1 або НТ (невиробничий травматизм) у шести примірниках і передає роботодавцю.

Якщо потерпілий не згоден з висновками комісії, то він звертається з відповідною заявою до профспілкового комітету, або потім – до суду.

 

 

11. Методи аналізу причин травматизму.

Відомо чимало методів аналізу причин травматизму, а найбільш поширені п’ять: статистичний, монографічний, груповий, топографічний і економічний.

Статистичний метод офіційно застосовується для вивчення та обліку виробничого травматизму і професійних захворювань. За цим методом визначають коефіцієнт частоти (Кч), важкості (Кв) нещасних випадків та коефіцієнт непрацездатності (Кн).

Коефіцієнт частоти (Кч) характеризує кількість нещасних випадків, що припадає на кожну 1000 працюючих за певний період і визначається за формулою:

Кч = *1000, де

n – загальна кількість травм за певний період (по закритим лікарняних листах).

Рсп – середня кількість працюючих за той самий період.

Коефіцієнт важкості травматизму (Кв) характеризує загальну тяжкість травм. Показує, скільки днів непрацездатності припадає на одну травму і визначається за формулою:

Кв = , де

Т – сумарна кількість днів непрацездатності по всіх нещасних випадках за звітний період.

Коефіцієнт непрацездатності (Кн) визначає загальний рівень виробничого травматизму, враховує кількість днів непрацездатності на 1000 працюючих за звітний період.

Кн = Кч * Кв = *1000

Монографічний метод є найбільш точним і дає змогу найповніше виявити причини травматизму. Він враховує стан окремого об’єкту,режим роботи, робоче місце, небезпечні та шкідливі виробничі фактори тощо. Він є найбільш дійовий стосовно попередження травматизму і професійних захворювань.

Груповий метод аналізує нещасні випадки схожі за часом, місцем виникнення та важкість травм. Це дозволяє визначити небезпеку, притаманну даному об′єкту і на підставі цього розробити вичерпні заходи, що запобігають нещасним випадкам, скласти правила та норми техніки безпеки.

Топографічний метод полягає в тому, що на плані підприємства, цеху чи дільниці умовними позначками відмічають місця, де трапились нещасні випадки. Це свідчить про не благополучність зазначених місць. Перевагою цього методу є його простота, зручність та наочність.

Економічний метод аналізує матеріальні втрати від конкретного нещасного випадку.

 

12. Дія електроструму на організм людини.

В залежності від характеру враження організму людини розділяють внутрішню (електричний удар) і зовнішню (електротравма) дія електричного струму.

До електротравм відносяться:

- Механічні пошкодження, отримані від довільних судомних скорочень мускулів під дією електроструму (розриви сухожиль, шкіри, судин, вивихи суглобів, переломи кісток);

- Електрознаки (відмітка струму) – результат теплової дії струму при контакті шкіри з провідником;

- Металізація шкіри – проникнення в шкіру найдрібніших частинок розплавленого металу (металевих контактів чи провідників, розплавлених електродугою);

- Електроніки внаслідок теплової дії струму;

- Електроудар, враження нервової системи, системи дихання та кровообігу. Найбільш вірогідно призводить до тяжких, аж до смертельних, наслідків.

Людина починає відчувати струм силою в 1 мА, невідпускаюча сила струму для чоловіків складає 10 – 12 мА, для жінок – 6 – 8 мА. Безумовно небезпечною є сила струму 100 мА, дія якого призводить до фібріляції (неперіодичне скорочення) і паралічу серця.

Час дії струму в 0,01 с вважається безпечним навіть для струмів в декілька ампер.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 33 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.016 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав