Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Загальні відомості про пропускну і провізну спроможність

Читайте также:
  1. II. Загальні положення
  2. Вимоги пожежної безпеки до інженерного обладнання. Загальні положення
  3. Додаткові відомості
  4. Загальні вимоги
  5. Загальні вимоги
  6. Загальні вимоги безпеки
  7. Загальні вимоги до оформлення письмової екзаменаційної (дипломної) роботи
  8. Загальні відомості
  9. Загальні відомості
  10. Загальні відомості

Пропускна спроможність залізничних ліній - найбільший розмір руху поїздів (поїздів чи вагонів), що можуть бути виконані на даній лінії протягом певного періоду (доби чи години), в залежності від існуючих постійних пристроїв, типу і потужності тягових засобів, роду вагонів та способу організації руху. Пропускна спроможність залізничних ліній визначається для одноколійних ділянок у парах поїздів, а для двоколійних - числом поїздів для кожного напрямку руху за добу.

Провізна спроможність залізничних ліній - найбільша величина вантажопотоку у мільйонах тон на рік, що може бути виконана на даній лінії.

Пропускну спроможність розраховують виходячи з повного використання всіх технічних засобів, з урахуванням надійності їх роботи і часу, необхідного на поточне їх утримання.

Розрізняються пропускні спроможності:

- наявну – при існуючому технічному обладнані лінії і прийнятому способі організації руху;

- очікувану – при проектуємому технічному обладнані і відповідному способі організації руху;

- потрібну, що забезпечує пропуск по даній лінії плануємої на перспективу кількості поїздів різних категорій з урахуванням необхідного резерву.

Пропускна спроможність визначається як в цілому для залізничної лінії, так і для окремих елементів і обладнання (перегонів, станцій, локомотивних депо, пристроїв електропостачання). Провізну спроможність визначають тільки в цілому для залізничної лінії.

Основними елементами технічних засобів, що визначають пропускну спроможність, є:

- по перегонам – кількість головних колій, довжина перегонів, профіль колії, засоби СЦБ, колійний розвиток проміжних роздільних пунктів, тип локомотива, маса поїзда, рід вагона, пристрої електропостачання на перегонах;

- по станціям – кількість приймально-відправних колій і конструкція стрілочних горловин;

- по деповському господарству – стійла для первинного огляду і ремонту електровозів і тепловозів, пристрої для екіпірування локомотивів і ходові колії;

- по пристроям електропостачання – тягові агрегати, силові трансформатори тягових підстанцій і контактна мережа.

Пропускна спроможність кожного елементу визначається в залежності від його залізничної потужності (за добу чи годину) і потужності, що витрачається на обслуговування одного поїзда чи пари. Найменша з пропускних спроможностей ділянки – по перегонах, станціях, деповському господарству і пристроям електропостачання – визначає про пропускну спроможність всього комплексу технічних засобів ділянки чи лінії і називається результативною пропускною спроможністю.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 63 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав