Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Історія кооперативу

Читайте также:
  1. Max Factor історія людини і бренду
  2. Горський В. С. Історія української філософії: Курс лекцій. – 3-тє видання. - К.: Наукова думка, 1997. - 286 с.
  3. Джерела, що можуть використовуватись при вивченні курсу «Історія філософської думки» в цілому
  4. Дидактичний тест: визначення, вимоги, історія розвитку, дизайн
  5. Діяльність кооперативу
  6. Діяльність кооперативу
  7. Діяльність кооперативу, збут та закупівлі
  8. ІІІ розділ. Історія філософії у викладі першоджерел
  9. Історія

Кооператив був заснований у 2001 році. Формальним стимулом для його створення була навчальна поїздка до Польці, організована Проектом з розвитку агробізнесу в Україні Міжнародної фінансової корпорації. Цій події передували відвідання численних зустрічей та семінарів за участю експертів із США, які описували модель кооперативу в Америці. Однак, цього було не достатньо, щоб повністю захопитися ідеєю через різницю між реаліями США та України наприкінці 90-х років, а також через новітність самої ідеї.

 

Тільки перебуваючи у Польщі та відвідуючи кооператив з виробництва та збуту огірків, Сергій Рибалко, ініціатор та постійний прихильник Кооперативу «Південний Союз», визначив головні вигоди кооперативу та цілі його діяльності – мінімізація витрат учасників кооперативу та надання додаткових переваг та цінності їхній господарській діяльності.

 

Таким чином, Кооператив «Південний Союз» відокремив дві головні послуги, які постійно надаються учасникам, за що учасники цінують участь кооперативу у розвитку їхніх приватних господарств:

● закупівля матеріально-технічних ресурсів (насамперед мінеральних добрив та хімікатів) на пільгових умовах (знижки);

● отримання більш вигідних цін через переговори із замовниками.

 

Засновниками кооперативу стали шість приватних ферм та ще одна, яка приєдналась пізніше. На сьогоднішній день він має у своєму складі 19 учасників, при цьому тільки 7-8 залишаються активними, беручи участь у програмах кооперативу на регулярній основі. Інші або є дуже невеликими, або дуже різнотипними і не в змозі йти врівень зі своїми більш спеціалізованими та крупнішими колегами.

 

Розпочавши із загальної площі у 2000 га оброблюваної землі, учасники кооперативу тепер обробляють понад 13000 га. Це є результатом або зростання окремих учасників кооперативу, або залучення нових учасників. Деякі з учасників кооперативу, наприклад, ферма «Аделаїда» (приватне господарство Сергія Рибалка), зросло у цьому році з 1500 до 2400 га, інші зробили крок вперед з 150 до 750 га. Здебільшого це сталося завдяки участі у діяльності кооперативу.

 

Постійні контакти та обмін інформацією є однією з найголовніших переваг кооперативу і високо цінується кожним учасником та стало майже життєвою необхідністю для них. Щовівторка проводяться збори, на яких учасники кооперативу обговорюють свої проблеми, представляють задачі, обмінюються придбаними навичками та знаннями. На цих зборах також вирішуються питання діяльності кооперативу, наявність угод з продажу та постачання, розподіл обов’язків серед учасників кооперативу з метою виконання умов цих угод.

 

БУТИ КРЕДИТОСПРОМОЖНИМ – ключовий фактор успіху та передумова успішної діяльності кооперативу. Всі його учасники завжди мають чистий прибуток у вигляді частки або боргу. Якщо угоди укладені, немає шляху назад до обговорювання їхніх умов чи положень, що містяться у тій чи іншій угоді. Таким чином, для невеликих або слабких фермерів участь у кооперативі не є привабливою.

 

Окрім цього, більшість учасників кооперативу стали справжніми громадськими лідерами у своїх громадах. Вони створюють робочі місця (150 в кооперативі Аделаїда) та підтримують різні ініціативи з розвитку громади, та всі вони є політично активними. Пан Рибалко є членом Херсонської обласної ради від блоку Юлії Тимошенко, 6 інших фермерів є членами районних рад у своїх відповідних місцевостях.

 

Голова кооперативу змінюється щороку і вибирається з-поміж ферм-засновників кооперативу. Це є, мабуть, ефективною та безпроблемною практикою, коли голова кооперативу не має часу, щоб нудьгувати чи зневажати діяльність кооперативу або займатись порушеннями та ін.

 

Трудовий колектив кооперативу (наймані робітники) складається із виконавчого директора, який працює повний день і отримає щомісячну платню у розмірі 1200 грн. та премію наприкінці звітного періоду, а також бухгалтер, що працює неповний день (50% щомісячної зарплати) із зарплатою у 400 грн. та премією наприкінці звітного періоду. Премія нараховується з 30% прибутку, заробленого кооперативом на кінець періоду, що складає 1% загального обороту кооперативу, який оплачується членами кооперативу відповідно до їхньої дольової участі. Інші 60% виділяються на компенсацію внесків учасників. Слід відзначити, що 1% обороту не є фіксованою ставкою прибутку та може варіювати залежно від кошторису витрат, які зводяться на початку кожних звітних періодів. Кошторис витрат – це насамперед адміністративні витати та заробітна платня найманих робітників.

 

Кооператив зареєстрований як прибуткове підприємство (так само як і кооператив «Агродвір» у Львівській області), що сплачує всі податки, покладені на юридичні особи відповідно до Закону України «Про оподаткування підприємств» (25% податок на прибуток, податки та відрахування із заробітної плати тощо). Якщо б він був зареєстрований як неприбуткове підприємство, він не зміг би отримати сертифікат платника ПДВ від податкової адміністрації, без якого жодне підприємство не має право займатися будь-якою господарською діяльністю, торгівлею в випадку якщо загальні обороти не перевищили 300,000 гривень в попередніх 12 місяцях. Річні обороти більшості сільськогосподарських кооперативів в Україні значно більші.

 

Кооператив уникає подвійного оподаткування з ПДВ через те, що не бере зі своїх учасників додаткової плати за надані ним послуги. У випадку організації закупівлі матеріально-технічних ресурсів або продажу продукції, кооператив стягує з своїх членів таку саму суму, що зазначена в первісних рахунках постачальників та покупців. Однак, пільгові умови, досягнуті внаслідок переговорів, – у вигляді більш вигідної ціни продажу чи закупівлі або менших витрат – зібрані у підсумкових таблицях, що показують пільги та переваги учасника кооперативу наприкінці звітного періоду. Іншими словами, кожен фермер знає та усвідомлює скільки конкретно він заощадив чи додатково отримав за допомогою кооперативу на кінець звітного періоду. Загальна сума прибутку є основою для платежів до кооперативу, що проводяться як «платежі в статутний фонд» у платіжному дорученні, розділ «призначення платежу». Звичайно, такі платежі сплачуються на вимогу керівництва кооперативу, однак не рідше одного разу на 6 місяців. Частка коштів, що сплачуються кооперативу, надходить готівкою, оскільки деякі кооперативні витрати не враховуються українським податковим законодавством як оперативні витрати. Єдині податки, які сплачує кооператив, є податки з заробітної плати, а єдиний доход, який отримує кооператив, надходить з двох джерел – внескові платежі за участь у кооперативі та прибуток від продажу не учасникам кооперативу. В останньому випадку кооператив змушений звітувати весь отриманий прибуток від таких операцій (головним чином, продаж матеріально-технічних ресурсів не учасникам кооперативу за більшою ціною).

 

Наприклад, ціна за тонну добрива складає 1000 грн., однак, кооператив отримує її за 970 грн. Рахунок надходить до кооперативу на суму 970 грн., та кооператив стягує ті ж самі 970 грн. з кожного з своїх зацікавлених учасників. Однак, кожен учасник усвідомлює, що він заощадив 30 грн. на цій операції, що додається до спеціальної таблиці пільгових прибутків. Таким саме чином, ціна помідорів для компанії «Сандора» складає 0,45 грн./кг, тоді як постійний постачальник отримуватиме тільки 0,39 грн/кг. Цінова премія у розмірі 0,06 грн./кг, досягнута кооперативом через переговори, також підраховується кожним фермером та підсумовується наприкінці звітного періоду. Інші пільгові прибутки складають знижки за послуги транспортування через об’єднання продукції у великі поставки (на сьогоднішній день це 200 грн. за тонну поставленої продукції).

 

Права учасника кооперативу:

● Брати участь у всіх заходах кооперативу відповідно до цього нормативного положення та внутрішніх правил, отримувати повну інформацію про господарську та фінансову діяльність кооперативу, користуватися послугами кооперативу на підставі порядку, розробленого керівними органами кооперативу.

● У випадку сезонного попиту на послуги кооперативу, які перевищують можливості кооперативу, послуги будуть надаватися пропорційно до частки учасника кооперативу на підставі поданої заяви.

Права асоціативного учасника кооперативу:

● Отримувати повну інформацію, послуги кооперативу на таких саме умовах та цінах, що і постійні учасники, брати участь та висловлюватись на загальних зборах, брати участь у розподілі прибутку відповідно до процедур, встановлених нормативними положеннями.

Перелік цих прав не є повним і може розширюватися згідно з українським законодавством, нормативними положеннями щодо кооперативів та внутрішніми правилами, а також на підставі рішення керівних органів в межах їхньої компетенції.

 

Обов’язки учасника кооперативу:

● Виконувати рішення керівних органів кооперативу, сплачувати внески та не розголошувати будь-яку конфіденційну інформацію.

 

Щоб стати учасником кооперативу, підприємство або приватна особа має надати заяву до правління кооперативу. Правління розглядає заяву та оголошує її на загальних зборах. Загальні збори можуть прийняти приватну особу або підприємство до постійних чи асоціативних учасників кооперативу, визначавши розмір внесків, які новий учасник має сплатити до пайового фонду кооперативу. Приватна особа або підприємство можуть стати учасниками кооперативу, сплативши 50% свого внеску та взявши зобов’язання сплатити решту платежу протягом наступних 6 місяців.

 

Щоб вийти з кооперативу, кожен учасник повинен подати письмову заяву за 3 місяці наприкінці фінансового року. У цьому випадку учасник позбавляється всіх прав відповідно до цих нормативних положень, за винятком права брати участь у розподілі прибутків та витрат, що надійшли протягом того фінансового року, коли цей учасник вирішив піти з кооперативу. Загальні збори можуть виключити учасника з кооперативу у випадках, коли:

➔ учасник не використовує послуги кооперативу протягом 12-місячного періоду;

➔ учасник або асоціативний учасник не сплатив платежі до Статутного фонду протягом встановленого періоду часу;

➔ учасник або асоціативний учасник завдав навмисної шкоди кооперативу.

При виході з кооперативу учасник має право на отримання своєї части у пайовому фонді на підставі останнього балансу. Якщо одна із сторін не погоджується з положеннями балансу, вона може запросити незалежного аудитора з метою проведення повторної оцінки активів кооперативу за свій власний кошт.

 

Керівні органи:

➢ Загальні збори є найвищим керівним органом кооперативу, скликаються щонайменше один раз на рік або за вимогою щонайменше 25% учасників кооперативу. Вони вирішують питання стосовно фінансової звітності та балансу кооперативу, звіт про прибутки та витрати, обирають Правління та персональний склад офісу Виконавчого директора. Голова Правління головує на Загальних зборах та підписує протокол зборів. Компетенція Загальних зборів визначається насамперед українським законодавством

➢ Правління кооперативу обирається, коли членство у кооперативі мають не менше 10 учасників. Воно обирається Загальними зборами на 2 фінансові роки. Правління є виконавчим органом кооперативу, воно репрезентує кооператив у суді, веде його щоденну діяльність, має право заставляти його майно без попереднього дозволу Загальних зборів та може делегувати усі або деякі із своїх обов’язків офісу Виконавчого директора. Воно приймає на роботу Виконавчого директора та звітує Загальним зборам. Голова Правління обирається Загальними зборами строком на один рік.

➢ Виконавчий директор веде щоденну діяльність кооперативу та призначається Правлінням Кооперативу. Він може бути звільнений у будь-який час за рішенням простої більшості голосів членів Правління. Він/вона приймає на роботу та звільнює інших працівників кооперативу, включаючи голів філіалів кооперативу, а також визначає обсяг їхньої компетенції. Він/вона веде звітність, зводить щорічний кошторис, веде бухгалтерський облік та ін.

 




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Профессор факультета журналистики Колумбийского университета в области профессиональной практики и международной журналистики | Принципи кооперативу | Необхідні умови для успішного розвитку кооперативів | Львівська область | Внутрішні процедури та труднощі | Продаж до супермаркетів | Організаційна структура | Діяльність кооперативу |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав