Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Частини скелету

Читайте также:
  1. Б) чітка ієрархічна декомпозиція проекту на складові частини, які
  2. Виконання місцевих бюджетів за видатками. Розпис видаткової частини бюджету
  3. Виконання та оформлення теоретичної частини контрольної роботи.
  4. Вимоги до структурних елементів вступної частини
  5. Вимоги до структурних елементів основної частини
  6. Вимоги до структурних елементів основної частини
  7. Випадки, коли посягання співучасників кваліфікуються за різними статтями Особливої частини
  8. Грубі, систематичні та випадкові складові частини похибок вимірювання
  9. Завдання до практичної частини курсової роботи
  10. Какие из перечисленных костей относятся к добавочному скелету?

Скелет тулуба. Скелет тулуба складається з хребетного стовпа і грудної клітини.

Хребетний стовп людини складається з 33-34 хребців. У ньому розрізняють відділи: шийний, що складається з 7 хребців, грудний - з 12 хребців, поперекових - з 5 хребців, крижовий - з 5 хребців і копчіковий - з 4-5 хребців.

Хребетні стовп займає близько 40% довжини тіла і є основним його стрижнем, опорою. Хребетні отвори всіх хребців утворюють хребетних канал, в якому міститься спинний мозок.

Грудна клітина. Грудна клітина утворює кісткову основу грудної порожнини. Складається з грудини, 12 пар ребер, з'єднаних ззаду з хребетного стовпа. Грудна клітка захищає серце, легені, печінку і служить місцем прикріплення дихальних м'язів та м'язів верхніх кінцівок.

Вікові особливості скелетної мускулатури Формування кістякових м'язів відбувається на дуже ранніх етапах розвитку. Увосьме тижню внутрішньоутробногорозвитку помітні вже всі м'язи, а до десятої тижню розвиваються їх сухожилля. Зв'язок первинної закладання з відповідними нервами виявляються на другому місяці розвитку. Проте рухові закінчення вперше з'являються тільки четвертому місяці внутрішньоутробного розвитку. Дозрівання м'язових волокон пов'язані з збільшенням кількостімиофибрилл, появою поперечноїисчерченности, збільшенням кількості ядер. Раніше всього диференціюються волокна м'язів мови, губ,межреберних м'язів, м'язів спини і діафрагми. Потім - м'язи верхньої кінцівки й у останню - м'язи нижньої кінцівки. На момент народження дитини найбільшого розвитку досягають м'язи тулуба, голови, верхніхконечностей.В процесі постнатального розвитку відбуваються подальші зміни макро- і мікроструктури кістякових м'язів, У немовлят передусім розвиваються м'язи живота, пізніше - жувальні м'язи. Наприкінці першого роки життя інтенсивність розвитку вихоплює м'язи спини і кінцівок М'язи верхніх кінцівок мають на момент народження велику масу стосовно масі тіла, ніж м'язи нижніх кінцівок. У 12-16 років поруч із подовженням трубчастих кісток подовжуються і сухожилля м'язів, тому м'язи стають довгими і тонкими і підлітки виглядаютьдлиннорукими і довгоногими. У 15-18 років іде активне зростання м'язів в поперечнику. Зростання м'язів завдовжки може тривати досить до 23-25 років, а товщину до 35 років Щодо хімічного складу м'язів із віком також змінюється. М'язи дітей містять більше води, вони багатінуклеопротеидами. В міру зростання відбувається наростанняактомиозина і АТФ,креатинфосфорной кислоти, міоглобіну. У зв'язку з тим, щомиоглобин є джерелом кисню, збільшення його кількості сприяє вдосконаленнюсократительной функції м'язи.

3)




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав