Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

V. Анамнез життя (Anamnesis vitae)

Читайте также:
  1. II. Анамнез (Anamnesis)
  2. II. АНАМНЕЗ ЖИЗНИ
  3. III. Анамнез
  4. III. Анамнез жизни (anamnesis vitae)
  5. III. Эпидемиологический анамнез
  6. IV. АНАМНЕЗ ЖИЗНИ БОЛЬНОГО
  7. Oslash; На ранньому постнатальному і наступних етапах життя дитини
  8. VI. ІНСТИТУТИ БОГОПОСВЯЧЕНОГО ЖИТТЯ
  9. А) генеалогический анамнез; анамнез жизни (развитие, питание, перенесенные заболевания и др.); аллергологический анамнез; анализ заболевания.

 

В цій частині історії хвороби висвітлюються в хронологічній послідовності такі відомості з життя хворого, які мають відношен­ня до Стану його здоров’я, які спричинили розвиток основної та супутніх хвороб. Послідовно описують події різних вікових пе­ріодів, починаючи від народження і до моменту курації. Особливу увагу акцентують на датах і подіях захворювання, що викликали його загострення, або були факторами ризику недуги. Опис зазви­чай здійснюють у такій послідовності.

 

Раннє дитинство: народився вчасно, передчасно, чи з перено­сом; в якому віці батьків, вигодовувався грудним молоком, змі­шано чи штучно (молочними сумішами). Побутові умови, особли­вості життя та харчування у дитячому періоді. Перенесені захво­рювання дитячого віку.

 

Підлітковий та юнацький вік: коли пішов до школи, чи не від­ставав від своїх одноліток у розумовому та фізичному розвитку, з якого часу розпочав трудову діяльність (її характер); перенесені захворювання, травми, операції в цьому періоді життя.

 

Дорослий період: необхідно зазначити місцевість, в якій про­живав хворий переважну частину свого життя (суха, волога, бо­лотиста, гірська, ендемічно небезпечна у відношенні до деяких захворювань, зокрема зобу, сечокислого діатезу, жовчнокам’яної хвороби). Основні види трудової діяльності, якою займався хво­рий протягом більшої частини життя, умови праці, наявність про­фесійних шкідливостей; якщо хворий є інвалідом праці — відмі­тити групу інвалідності та її причину. Житлово-побутові умови дорослого періоду життя. Особливості харчування: чи дотриму­ється фізіологічного ритму, режиму харчування (регулярність приймання їжі, особливості харчового раціону: переважання в їжі овочів, фруктів, м’яса, молочних продуктів, зловживання со­лодощами, кухонною сіллю, спеціями).

 

Шкідливі звички: тютюнопаління, зловживання алкоголем, чаєм, кавою, пристрасть до наркотиків, транквілізаторів. Водний, сольовий режим: чи зловживає солоною їжею і рідиною в зви­чайних кліматичних умовах.

 

Перенесені захворювання, травми, операції (описують в хроно­логічній послідовності). Сімейний стан: одружений (заміжня), здо­ров’я батьків та інших членів сім’ї за однокровною лінією у ми­нулому та на момент обстеженя (якщо батьки померли — вказати, в якому віці та причину смерті). Спадковість: обтяжена чи ні у близьких за прямою лінією родичів, тобто чи зустрічались у них подібні гострі або хронічні захворювання (вказати які). Алерго­логічним анамнез: чи відмічались у минулому або нині непере- носність окремих речовин, в т. ч. медикаментів. Поява свербіння, почервоніння шкіри, набряк обличчя після вживання певних хар­чових продуктів, медикаментів, або при контакті з хімічним чи природними продуктами, в тому числі лікарськими рослинами — вказати, у чому це проявлялось; чи відмічались алергійні реакції або алергійні захворювання у членів сім’ї.




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 65 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав