Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Зразок запису. Загальний стан хворої середньої тяжкості

Читайте также:
  1. Документування– це регламентований процес запису інформації на матеріальному носії, який забезпечує її юридичну силу.
  2. ЗРАЗОК 1
  3. Зразок виконання та оформлення навчального проекту
  4. Зразок вступу до курсової роботи з психології
  5. Зразок вступу до курсової роботи з ТСПД
  6. Зразок екзаменаційного білета
  7. Зразок запису
  8. Зразок запису
  9. Зразок запису
  10. Зразок запису

 

Загальний стан хворої середньої тяжкості. Свідо­мість ясна, положення у ліжку вимушене — ортопное.

Хвора виглядає старшою від свого календарного віку. Статура нормостенічна, хода повільна, постава сутула, голос сиплий, тихий. Шкірні покриви бліді з ділянками ціанозу на щоках і під­борідді, а також на верхній частині грудної клітки. На поверхні шкіри, переважно на передній ділянці грудної клітки, виявлені невеликі (розміром 0,5X0,5 см) гіперпігментовані плями. Шкіра на дотик прохолодна, переважно в дистальних ділянках кінцівок. Гургор її знижений. На животі, стегнах, гомілках визначається інтенсивне злущування шкіри. Висипань, крововиливів, судинних розширень, трофічних розладів на шкірі не виявлено. Ступінь роз­витку підшкірно-жирового прошарку помірний (товщина шкірної складки в ділянці правого підребер’я складає півтора сантиметра). Локальних проявів надмірного розвитку підшкірно-жирової кліт­ковини не виявлено. Пальпаторно визначається набряклість обох гомілок. Вільна рідина в черевній порожнині методом перкуторного балотування не виявлена. Ні візуально, ні пальпаторно не вдалося виявити збільшених периферійних лімфатичних вузлів —завушних, підщелепних, шийних, надключичних, підключичних, пахвових, ліктьових, пахових. В потиличній ділянці визначається ланцюжок дрібних (0,3—0,5 см в діаметрі) вузликів вздовж поти­личних м'язів (валик Корицького); вузлики ущільнені, безболісні, не зрощені з оточуючою шкірою та між собою.

Голова. Звичайної форми, пропорційна по відношенню до інших частин тулуба, з фізіологічним співвідношенням між моз­ковою та лицьовою частинами.

Волосся. Темнокаштанового кольору, з ділянками поси­віння на скронях. Коси помірно сухі, еластичні.

Обличчя симетричне, вираз пригнічений, втомлений. Колір шкіри обличчя блідий з ціанотичним відтінком в ділянках носогубного трикутника, кінчика носа, вушних раковин; шкіра дрябла, зморшкувата.

Очі. Обидві очні щілини рівномірно звужені, екзо-, або ен- дофтальму, а також ознак косоокості не виявлено. В ділянці верх­ньої правої повіки визначається ксантелазма розміром 0,2X0,2 см. Склери блідожовтого кольору з судинною ін’єкцією в ділянці внутрішніх кутів обох очей. Зіниці однакового розміру, круглої форми, помірно звужені, активно реагують на світло. Кон’юнктиви рожеві, з виразною гіперемією, переважно в ділянці внутрішньої частини правої нижньої повіки. Симптоми Штельвага, Мебіуса, Грефе негативні.

Н і с. Звичайного розміру і форми, шкіра носа бліда з ціано­тичним відтінком, переважно в ділянці кінчика. Крила носа ак­тивно беруть участь в акті дихання.

Вушні раковини. Звичайної величини та форми, помір­но прилягають до голови, шкіра (переважно у ділянці мочок) ціанотична, підшкірні потовщення пальпаторно не виявляються.

Рот. Звичайної форми. Мигдалики без особливостей, язик вологий, помірно покритий нальотом сірого кольору. Сосочки без змін. Слизова оболонка губ синюшного кольору, суха, в зовніш­ній частині нижньої губи відмічається кровоточива тріщина.

Шия. Дещо вкорочена і потовщена, на її бічних поверхнях виявлено набухання шийних вен.

Щитоподібна залоза. Звичайних розмірів, тістуватої консистенції, безболісна при промацуванні. Патологічні пульсації артерій на шиї не відмічаються. Виявлено позитивний венний пульс на зовнішніх яремних венах.

Лімфатичні вузли. В ділянках — підщелепних, шийних, потиличній, надключичних, підключичних, пахвових, пахових вузли не виявляються.

Кінцівки. Симетричні, пропорційні по відношенню до ін­ших частий тулуба. Пальці рук укорочені, мають форму «бара­банних паличок». Нігті у вигляді «годинникових скелець», з ціанотичним відтінком. Трофічних змін на шкірі і нігтях стоп не виявлено. Візуально і пальпаторно виявлені набряклість ступнів та варикозне розширення вен на обох гомілках.

Суглоби. Звичайної величини та форми, помірно болісні при пальпації, активні та пасивні рухи у суглобах безболісні, в фізіологічних об'ємах, шкірні покриви в ділянках суглобів не змінені, підшкірні вузликові ущільнення не виявлені.

Мускулатура. Ступінь розвитку скелетних м’язів задо­вільна, тонус знижений, при пальпації м’язи передпліч, плечей, стегон, гомілок безболісні.

Зріст 168 см, маса тіла 92 кг.

 




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав