Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИВЧЕННЯ ПИТАНЬ ТЕМИ № 8.

Читайте также:
  1. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ, ВИВЧЕННЯ НОВОГО
  2. IV. Вивчення нового матеріалу.
  3. V. СПИСОК ЕКЗАМЕНАЦІЙНИХ ПИТАНЬ З КУРСУ “ФІЛОСОФІЯ”.
  4. VI. Вивчення нового матеріалу.
  5. VII. Перелік питань для підготовки студентів до підсумкових модульних контролей
  6. Вивчення літературних джерел та оформлення списку використаних джерел
  7. Вивчення нового матеріалу
  8. Вивчення нового матеріалу
  9. Вивчення патології рухів
  10. Вивчення показників роботи і організації бухгалтерського обліку підприємства

Студенти повинні знати, що страхове пенсійне забезпечення в Україні здійснюється за трирівневою системою. На практичному заняті слід характеризувати кожний з рівнів, виявити його сутність.

При вивченні питань недержавного пенсійного забезпечення слід визначати правовий статус суб'єктів такого виду пенсійного забезпечення.

Основу системи недержавного пенсійного забезпечення становлять недержавні пенсійні фонди, які за типами поділяються на відкриті, корпоративні та професійні. Необхідно вміти визначати правовий статус окремого з видів недержавних пенсійних фондів.

До одного з най важливих питань даної теми є питання страхових пенсій за законодавством України.

Страхова пенсія є одним із найбільш поширених видів пенсійного забезпечення. Вона може призначатися та виплачуватися особі окремо як у солідарній, накопичувальній обов'язковій та недержавній пенсійних системах, так і у кожній з трьох пенсійних систем одночасно.

Страхові пенсії відзначаються певними ознаками. Найбільш характерним є, зокрема, те, що суб'єктами права на них можуть бути лише застраховані громадяни або члени їхніх сімей. Незастраховані особи не можуть отримувати страхову пенсію. На практичному занятті слід проаналізувати умови призначення страхових пенсій та їх ознаки. Зрозуміти відмінності страхових пенсій від інших страхових виплат.

Студенти повинні ретельно вивчити загальні умови пенсійного забезпечення за солідарною пенсійною системою.

За рахунок коштів Пенсійного фонду в солідарній системі призначаються такі пенсійні виплати:

● пенсія за віком;

● пенсія по інвалідності внаслідок загального захворювання, у тому числі каліцтва, не пов'язаного з роботою, інвалідності з дитинства;

● пенсія у зв'язку з втратою годувальника.

На практичному заняті слід визначити умов та порядок призначення вказаних видів пенсій посилаючись на необхідні нормативні акти. Необхідно зазначити, що відсутність обмежень максимального розміру пенсії за солідарною системою пенсійного забезпечення є дещо умовною. Адже національне законодавство використовує метод так званого непрямого обмеження максимально можливого розміру пенсії в рамках державної пенсійної програми. Зокрема передбачено, що розмір пенсії в системі державного обов'язкового пенсійного страхування обчислюється в межах встановленої законодавством максимальної величини заробітної плати (доходу), з якої фактично були обчислені та сплачені страхові внески до Пенсійного фонду.

Крім того, треба ретельно з’ясуватизагальні умови призначення пенсій у накопичувальній пенсійній системі;загальні умови призначення пенсій у недержавній пенсійній системі.

 

 




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 27 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав