Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Бактеріальні біопрепарати

Лепідоцид - мікробний інсектицидний препарат. Виготовляється у формі сухого порошку з титром 100 млрд. спор/г.

Застосовується на капусті проти гусениць лускокрилих в нормі 1-2 кг/га. Проводять 1-2 обробки з інтервалом 7-8 днів; на плодових проти гусениць плодожерки і молей проводять 1-2 обробки через 7-8 днів в нормі 1 кг/га; проти гусениць молодших віків листокруток, золотогузок, п'ядунів — 1-1,5 кг/га; на малині, смородині, аґрусі, суниці - проти комплексу листогризучих шкідників проводять 1-2 обробки через 7—8 днів в нормі 1-1,5 кг/га; на цукрових буряках, люцерні, соняшнику, моркві - проти лучного метелика в нормі 0,5-1 кг/га.

Бітоксибацилін - світло-коричневий порошок з титром 60 млрд. спор в 1 г. Застосовується на картоплі, томатах, баклажанах, перці - при масовій появі личинок колорадського жука в нормі витрати 2-5 кг/га проводять 2-3 обробки через 6-8 днів проти кожного покоління шкідника; на огірках закритого ґрунту проти павутинного кліща в нормі 14-21 кг/га через кожні 15-17 днів, на плодових проти комплексу гри­зучих шкідників в нормі 5 кг/га через 5—7 днів; на цукрових, кормових, столових буряках, люцерні, соняшнику, моркві - проти гусениць 1-3 віків лучного метелика в нормі 2 кг/га проводять 1-2 обробки проти кожного покоління шкідника. На ягідниках проти гусениць вогнівок листокруток, п'ядунів в нормі 5 кг/га.

Новодор. Застосовують проти личинок 1-2 віків колорадського жука в нормі 3-5 кг/га, проводять 2-3 обробки через 6-7 днів проти кожного покоління шкідника.

Астур. Біопрепарат' на основі кристалоутворювальних бактерій. Застосовується для захисту капусти, плодових від комплексу шкідників.

Гаупсин. Рідкий бактеріальний препарат з титром 10 млрд. спор в Імл. Використовується проти гусениць яблуневої плодожерки в нор­мі 5-7 л/га, проводять 1-2 обробки через 7-10 днів проти кожного покоління шкідника. Препарат здатний стримувати також розвиток парші, борошнистої роси, плодової гнилі.

Ентобактерин. Сухий кремовий порошок з титром 30 млрд. спор і такою ж кількістю ендотоксину в 1 г. Застосовують у вигляді суспензії при температурі 20-30°С. При температурі 14-17°С активність препарату знижується.

Використовується на овочевих проти біланів, капустяної молі в нормі 1-3 кг/га, на плодових проти гусениць лускокрилих - 3 кг/га, на цукрових буряках, люцерні протії гусениць лучного метелика. Рекомендується 1-2 обробки через 7—8 днів проти кожного покоління. Робочу суспензію готують в холодній воді. Спочатку до препарату до­дають невелику кількість води, ретельно перемішують, а потім доли­вають поступово решту води до норми. Строк, зберігання препарату один рік при температурі 20-25°С і вологості повітря до 70%.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 48 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав