Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Посилювати почуття власної провини

Читайте также:
  1. Втрата власної дитини
  2. Облік акцій власної емісії, викуплених банком у акціонерів
  3. Почуття страху
  4. Успішна компенсація почуття неповноцінності є наслідком збігу потягу до вищості із соціальним інтересом.

Змусити людину повірити в те, що тільки він винен у власних нещастях, бо вони начебто відбуваються внаслідок браку його розумових можливостей, здібностей або докладених зусиль. В результаті, замість того, щоб повстати проти економічної системи, людина починає займатися самознищенням, звинувачуючи у всьому саму себе, що викликає пригнічений стан, який призводить, в числі іншого, до бездіяльності. А без дії ні про яку революцію й мови бути не може!

Знати про людей більше, ніж вони самі про себе знають

Протягом останніх 50 років успіхи в розвитку науки привели до утворення все зростаючого розриву між знаннями простих людей і відомостями, якими володіють і користуються панівні класи.

Завдяки біології, нейробіології і прикладній психології, «система» отримала в своє розпорядження передові знання про людину, як в області фізіології, так і психіки. Системі вдалося дізнатися про звичайну людину більше, ніж вона сама про себе знає. Це означає, що в більшості випадків система має більшу владу і більшою мірою керує людьми, ніж вони самі.

Але, чи значить це, що ми не можемо нічого змінити?

Чим краще люди пізнають впливаючі на свідомість технології, тим більше ймовірність, що вони зрозуміють їх призначення, та тим менше ймовірність, що ці технології будуть використані.

Дж. Маркс

 

ЗМІ сьогодні є інструментом ідеології, а не інформації.

Головне в їх повідомленнях – ідеї, що насаджуються в нашу свідомість контрабандою.

С. Кара-Мурза

Виявити викрути політиків та журналістів – захопливий інтелектуальний спорт. І якщо вже ви змушені дивитися телевізор та читати газети, варто іноді цим займатися. Хоча б в профілактичних цілях, щоб зайвий раз переконатися, що ми – це все ще ми, і поки-що не перетворилися остаточно на «електорат» або «сегмент ринку».

Віктор Сороченко

Корисна порада. Найбільш простим способом психологічного захисту від пропагандистського «промивання мізків» є свідоме припинення контактів з джерелом інформації. Наприклад, достатньо час від часу припиняти дивитись телевізор на один-два тижні, щоб сталося «відновлення» свідомості. Мара, спричинена телебаченням, проходить. Після цього різко покращується спостережливість і деякий час ви будете легко помічати, з яких телепередач «стирчать вуха».

І ще одна порада: якщо вам потрібна об’єктивна інформація – звертайтесь до наукової бібліотеки. Якщо ви хочете отримати порцію реклами та політичної пропаганди – включіть телевізор або купіть газету. І насолоджуйтесь… Тільки, час від часу, зупиняйтесь та відфільтровуйте від особистих висновків ті готові штампи та ілюзії, які так відчайдушно намагаються впровадити у вашу свідомість.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав