Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Методика застосування лікувальної гімнастики у даної категорії хворих практично така ж сама як і при попереково – крижовому радикуліті.

Читайте также:
  1. I. Сфера застосування
  2. VІІ. Організації контролю застосування СУР
  3. А) під час нападів у хворих підвищена рухова активність
  4. Акти застосування норм права, їх ознаки та види
  5. Анатомо-физиологические особенности и методика исследования почек и мочевыделительной системы у детей
  6. Анатомо-физиологические особенности системы дыхания у детей. Методика исследования
  7. Банківське кредитування здійснюється із застосуванням таких позичкових рахунків: простий, спеціальний, контокорентний (поточний рахунок з овердрафтом).
  8. Билет № 13. Методика и алгоритм разработки туристского маршрута
  9. Бланковые, опросные, рисуночные и проективные психодиагностические методики. Сущность и частота встречаемости. Понятие об объективно-манипуляционных методиках
  10. Виды занятий и методика обучения

Застосовують пасивні а пізніше активні рухи, що спрямовані на відновлення рухів у суглобах, зміцнення м'язів кінцівки, вправи на координацію рухів опорної функції ноги. Однак є деякі особливості реабілітації. Це стосується вправ для відновлення рухів стопи, яка утримується під прямим кутом щодо гомілки. Спочатку застосовують пасивні, активно – пасивні, а в подальшому активні тільки розгинання стопи розгинання в колінному і кульшовому суглобах. Піднімання з допомогою реабілітолога, а потім самостійно випрямленої ноги спочатку лежачи, потім сидячи. Тривалість занять 25-30 хвилин.

Лікувальний масаж застосовують з метою зміцнення і поліпшення скоро чуваної здатності м'язів ураженої кінцівки, покращення трофічної функції і провідності нерва. Використовують сегментарно –рефлекторний, класичний і точковий масаж.

У після лікарняний період у комплекс лікування включають:

- Озокеритотерапію;

- Бальнеотерапію;

- Підводний душ масаж

- 11? фізіотерапевтичних процедур;

- Дарсонвалізація ураженої кінцівки;

- Психотерапія.

Найбільш частими причинами ураження плечового сплетіння (плексита) є травма при вивиху плечової кістки, поранення плеча, високо накладений джгут на тривалий час. Утворюється плечове сплетіння із передніх віток нижніх шийних (С-4,С-7) і двох верхніх грудних (O-1. O-2) спинномозкових нервів, утворюють з’єднавшись первинні верхні, середній і шийний пучки сплетіння. Ці пасма – сплетіння утворюють нерви верхньої кінцівки. Наприклад із верхнього пасма утворюють n. medianus із середнього – n. ulnaris, із -----12 n. Radialis. При ураженні залежно від локалізації і визначається клінічна картина. При ураженні всього плечового сплетіння виникає периферичний параліч (або парез) і різке зниження чутливості руки. Розвивається атрофія та параліч слідуючих м'язів: дельтовидного, двухголового, згиначів кисті і пальців. Рука у таких пацієнтів безвольно звисає.

Реабілітація є важливим і необхідним фактором в комплексному відновному лікуванні куди входить: ЛГ, масаж, фізіотерапія. Із ЛГ провідним засобом реабілітації є лікування положенням: кисті надають полу зігнуте положення і укладають в лонгету з валиком, який підкладений в ділянку п’ястнофалангового з’єднання. Передпліччя і кисть в лонгеті підвищують на косинці. У комплекс ЛФК для надпліччя, м'язів плеча, передпліччя і кисті рекомендовано слідуючі спеціальні вправи, які виконуються із положенням сидячи і стоячи:

Підняти плечі вгору, опустити –повторити 8-10 разів.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав