Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Глобальні стратегії підприємств.

Читайте также:
  1. Вибір стратегії ціноутворення.
  2. Глобальні екологічні проблеми.
  3. Глобальні проблеми сучасності. Проблеми війни і миру у сучасних умовах. Земна цивілізація перед вибором перспектив розвитку людства.
  4. Засоби подання знань і стратегії керування
  5. Коваленко В.А. Корпоративна соціальна відповідальність в аспекті реалізації стратегії сталого розвитку. – Рукопис.
  6. Конкурентні стратегії підприємств
  7. Лекція 7 Стратегії ґрунтоутворення
  8. Методи організації фінансової діяльності підприємств.
  9. Нормативно-законодавча база статистики підприємств.

На міжнародних ринках існує багато стратегічних альтернатив залежно від того, що ця компанія буде конкурувати глобально, чи діятиме в певних нішах на національних ринках:

ü Глобальна конкуренція в широкому асортименті товарів. Цю стратегію спрямовують на конкуренцію у світовому масштабі між виробництвом повного асортименту товарів галузі. Переваги досягають завдяки джерелам глобального конкурентного лідерства – диференціації або зменшенню витрат. Впровадження цієї стратегії вимагає значних ресурсів і часу.

ü Глобальне зосередження. Ця стратегія спрямована на конкурентній сегмент галузі, на якому фірма веде конкурентну боротьбу в світовому масштабі. Така стратегія ґрунтується на зменшенні витрат чи диференціації у певному сегменті.

ü Зосередження в національному масштабі. Ця стратегія використовує переваги відмінностей національних ринків для вироблення зосередженого підходу до конкретного національного ринку, а це дає змогу фірмі здобути перемогу над глобальними конкурентами.

ü Захищена ніша. Цю стратегію використовують у тих країнах, де обмеження уряду ускладнюють участь глобальних конкурентів, оскільки значної частки місцевого виробництва в певному товарі, високих тарифів тощо, фірма будує стратегію на конкурентних національних ринках, враховуючи ці обмеження, й особливу увагу звертає на урядове регулювання. В деяких глобальних галузях стратегії зосередження в національному масштабі чи пошук захищених ніш неможливі внаслідок сильної глобальної конкуренції.

Перші дві стратегії належать до глобальних стратегій, тоді як зосередження на національному масштабі та стратегія захищеної ніші є швидше багатонаціональними стратегіями.

Форми міжнародної конкуренції в різних галузях істотно відрізняються. Виділяють дві основні їх групи:багатонаціональну і глобальну конкуренцію. При багатонаціональній конкуренція в кожній країні відбувається незалежно від конкуренції в інших.

Конкуренція такого виду існує в галузях роздрібної торгівлі, виробництва пива, продуктів харчування, пошиття одягу, страхування життя тощо.

При глобальній конкуренції ціни й умови різних ринків. Тісно пов’язані, справді утворюючи світовий чи глобальний ринок. В умовах глобальної конкуренції конкуренту перевагу компанії забезпечує її діяльність на всіх ринках. Переваги, які вона отримала на вітчизняному ринку, доповнюють переваги, що проявляється при здійсненні міжнародних операцій.

Глобальна конкуренція існує в галузях літакобудування, автомобілебудування, теле-комукаційного обладнання, виробництва телевізорів, годинників тощо.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 39 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав