Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

TABLE 9

Читайте также:
  1. A) Complete the table with personal and professional abilities. Use the list below. Give the reasons.
  2. A) The first acceptable interpretation is the only acceptable interpretation
  3. APPENDIX. Use the table to tell about the four major geophysical methods used in oil exploration.
  4. CHAPTER 60 Leland-Hawkins Turns The Tables On Slade-Dion; Smiddy-Lindquist Proposes The Occupation Of Shu.
  5. Choose the most suitable word for each space.
  6. Choose the right engineering abilities below for each category in the Table. The number of abilities is in brackets.
  7. Complete the sentences with a suitable word.
  8. Complete the table.
  9. D. Choose a more suitable alternative beginning and ending for model B from those below.
  10. Development of the Periodic Table
SET PHRASE TRANSLATION EXAMPLE
1. CAN'T (present) /COULDN'T (past) HELP + Ving не можу (не міг) втриматись від…. She can't help laughing Вона не може втриматися від сміху.
2. СAN'T (COULDN'T) BUT + V нічого не залишається (залишилося) як… I couldn't but refuse him. Мені нічого не залишилось, як відмовити йому.
3. S + MAY (MIGHT) AS WELL З таким же успіхом   She might as well stay home. З таким же успіхом вона могла б залишитися вдома.
4. IT MIGHT HAVE BEEN WORSE (BETTER) могло б бути гірше (краще)   – He broke his new car. – It might have been worse. – Він розбив нову машину. – Могло б бути гірше.
5. S+ MIGHT HAVE BEEN TAKEN FOR ….. когось можна було прийняти за….. She might have been taken for a teacher. Її можна було прийняти за вчительку.
6. I DARE SAY можливо, гадаю, осмілюсь сказати I dare say I looked a little confused. Осмілюсь сказати, я виглядав трохи збентеженим.
7. I DARE (YOU) TO + V А ну, чи слабо тобі…. I dare you to repeat what you've just said. А ну, повтори, що ти зараз сказав.
8. HOW SHOULD I KNOW? звідки мені знати Where is Jane? How should I know? – Де Джейн? – Звідки мені знати?
9. …IS (WAS) TO…. судилося   She was to become a great actress. Їй судилося стати великою актрисою.
10. YOU DARE! тільки спробуй! – May I take your new handbag? – You dare! – Можна взяти вашу нову сумку? – Тільки спробуй!

EXERCISE 30. TRANSLATE.

 

1. Я можу собі уявити, який він сердитий. Вона перевернула все догори ногами в кімнаті. Але могло б бути і гірше. 2. – Чи може він писати лівою рукою?
– Звідки мені знати? З таким же успіхом ти міг би запитати, чи вміє він співати. 3. Для мене не має значення, чи зможете ви займатися спортом. Вам не судилося стати спортсменом. 4. Мабуть, вона змогла дозволити собі відпочити в Єгипті. Не можу втриматися, щоб не розповісти всім цю новину. 5. Не може бути, щоб вона сказала це заради жарту. 6. Цього разу вона, мабуть, зруйнує всі його сподівання. Йому нічого не залишається, як кинути її. 7. Влітку він міг багато читати: у нього було багато вільного часу. 8. Вона кивнула головою і сказала, що змогла виконати його прохання. У цю хвилину її можна було прийняти за чарівницю. 9. Мабуть, вона стерла домашнє завдання з дошки. А чи слабо їй сказати правду! 10. – Якщо він з'явиться, я не зможу допомогти вам. – Тільки спробуй відмовити мені! 11. – Вірогідно, що вона натякнула йому на те, що не зможе з ним обручитися. – Осмілюсь сказати, вони одружилися два тижні тому. 12. Він потер руки від задоволення: мабуть, вона погодилася доглядати за батьками. Їй нічого не залишалося, як це зробити. 13. Після того, що трапилось, він не міг їй довіряти. З таким же успіхом, він не зможе довіряти її сестрі. 14. Неможливо, щоб їх точки зору так різнилися! 15. Напевно, він вже проглянув газети і зараз відпочиває. А ну, заглянь у його кімнату. 16. Не може бути, щоб Джейн поводилась з ним грубо. 17. – Я можу зіграти з вами в шахи. – Не можу втриматися, щоб не розповісти про це батькам. 18. Він не зміг пригостити її цукерками, хоча могло б бути і гірше. 19. Мабуть, їй прийшло на думку висміяти його у присутності друзів. 20. Можливо, вона одержує задоволення від спілкування з ним. 21. Я можу собі дозволити відпочити, бо закінчив перекладати тест.


PART 2. GRAMMAR PRACTICE




Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

УДК 811.111 (076.5) | TABLE 1 | TABLE 3 | TABLE 4 | TABLE 5 | TABLE 6 | TABLE 7 | ADVICE. CRITICISM | OBLIGATION. NECESSITY. ABSENCE OF NECESSITY. PROHIBITION | REVISION |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав