Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Завдання 9 Аналіз виробничих результатів діяльності тваринницької галузі

Читайте также:
  1. E. Руховий аналізатор.
  2. I. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ
  3. II. Завдання та обов'язки
  4. II. ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
  5. U Домашнє завдання до практичного заняття № 10.
  6. V. ЕТАП САМОАНАЛІЗУ, ГРУПОВОЇ РЕФЛЕКСІЇ ТА САМОРОЗВИТКУ
  7. VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  8. VII. Домашнє завдання.
  9. Адміністративне право і галузі приватного права
  10. АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ У ГАЛУЗІ ЗОВНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ

Однією з умов успішного функціонування внутрішньогосподарського розрахунку з чековою формою контролю витрат є обов'язковість систематичного підведення і оцінки підсумків роботи госпрозрахункових підрозділів за місяць, період і рік.

Оцінка підсумків діяльності підрозділів заснована на зіставленні планових і фактичних даних про обсяги виробництва та реалізації продукції, витратах і госпрозрахунковому доході підрозділів. Планові показники з урахуванням їх коригування на фактичні умови виробництва беруть з госпрозрахункового завдання, доведеного в завданні - звіті підрозділи, а фактичні - з даних обліку.

Аналіз та оцінку результатів діяльності підрозділів здійснюють щомісяця керівники і фахівці всіх підрозділів.При цьому вони встановлюють ступінь виконання доведених завдань з виробництва продукції та дотримання доведених лімітів витрат.В оцінці результатів діяльності госпрозрахункових підрозділів приймають керівники і фахівці функціональних і планово-облікової служб сільськогосподарської організації.

За даними обліку в підрозділі, звіреними в бухгалтерії господарства, керівник підрозділу заповнює в бланку завдання - звіту відомості про фактично виробленої продукції, обсяг виконаних робіт, послуг і, порівнявши з завданням, визначає ступінь його виконання.

Планові ліміти витрат, доведені спочатку до госпрозрахункового колективу, уточнюються з урахуванням коригування ліміту витрат протягом періоду та перерахунку на фактичний обсяг виробництва продукції. Коригування ліміту витрат підрозділу проводиться по всіх елементах і статтям витрат у наступному порядку: планові ліміти витрат у розрахунку на одиницю планової продукції множаться на фактичний обсяг виробленої продукції.

Керівник підрозділу по корінцях чеків, виданих по кожному елементу і статті витрат, встановлює фактичні витрати ліміту за статтями та в цілому по підрозділу.

Головний бухгалтер проводить звірку сум витрат у чеках і відповідних документах оперативного - технічного та бухгалтерського обліку, у разі необхідності з'ясовує причини розбіжностей і після їх усунення візує завдання - звіт підрозділи.

Головний економіст перевіряє правильність розрахунків, виконаних керівником госпрозрахункового підрозділу в бланку завдання - звіту і після усунення керівником підрозділу зауважень, візує завдання - звіт підрозділи.

Підсумки робіт підрозділів за минулий період та завдання на майбутній розглядаються адміністрацією сільськогосподарської організації не пізніше 5 числа наступного за звітним місяцем.Адміністрація оцінює результати роботи підрозділу, приймає рішення про заохочення колективів підрозділів, його керівників, фахівців підрозділів і функціональних служб господарства, стверджує завдання з виробництва продукції і лімітів витрат на майбутній період.

Підведення підсумків та аналіз діяльності підрозділу розглянемо на прикладі підрозділи молодняку ​​ВРХ.

Підведення підсумків діяльності госпрозрахункового підрозділу, обслуговуючого молодняк ВРХ, за січень 2012 року представлена ​​.

Додатки:

- Зразки первинних облікових документів:




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 37 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав