Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Історія розвитку туризму в світі

Читайте также:
  1. III.Перспективи розвитку фінансового ринку України.
  2. V. ЕТАП САМОАНАЛІЗУ, ГРУПОВОЇ РЕФЛЕКСІЇ ТА САМОРОЗВИТКУ
  3. АКТИВІЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ НАРОДІВ АЗІЇ ТА АФРИКИ ЯК НОВА ТЕНДЕНЦІЯ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ
  4. Аналіз сутності та динаміка розвитку людини на різних етапах її життєвого шляху
  5. Аналіз тексту на уроках розвитку зв'язного мовлення
  6. Аналіз уроку в аспекті розвитку інтелекту учнів
  7. Аналіз уроку в аспекті розвитку мотивації учнів
  8. Аналіз хлібопекарської галузі та тенденції її розвитку
  9. Асиметрії інноваційного розвитку
  10. Асиметрії соціального розвитку

Туризм формувався під дією різних чинників, що сягають історією давніх епох. Ще в давнину люди намагалися дізнатися про світ якомога більше, встановити та налагодити торгівельно-економічні зв’язки із сусідніми державами, прагнули до освоєння незнайомих їм місць.

Першим, хто описав культуру та побут жителів Сходу, вважають венеціанського купця XIII ст. Марко Поло. Він зібрав величезну кількість відомостей про дану місцевість, що стали фундаментом для формування географічних карт.

XV – XVII ст. характеризується Великими географічними відкриттями, що дало поштовх для подальшого розвитку торгівлі. Мандрівники усього світу вирушали в подорож не задля задоволення, а для досягнення якоїсь мети. Згодом, коли вже зникли елементи явного ризику і перешкоди, які були присутні на шляху подорожуючих, мандрівки стали вже не такими небезпечними і подорожували вже світом задля втіхи, задоволення та цікавості.

Подорожі стали популярнішими після закінчення Першої промислової революції, яка відбулась у XVIII ст., але не кожен міг дозволити собі таку розкіш (це було поширене серед заможного населення).

Провідним спеціалістом туристичної справи вважається англієць Томас Кук. Він відзначився тим, що організував у 1814 році першу туристичну поїздку залізницею з м. Лестер до м. Лафборо. В цій подорожі брало участь приблизно 600 чол., поїздка коштувала всього один шилінг. Невдовзі Томас Кук заснував своє підприємство, яке почало формувати групи бажаючих відвідати ту чи іншу країну. Спочатку це була Франція, а згодом – інші європейські країни. Дивлячись на зростаючу кількість зацікавлених в мандрах, Томас Кук у 1851 році відкрив комерційне бюро подорожей під назвою «Томас Кук та син». Саме це бюро невдовзі організувало тур на відпочинок до Швейцарії.

У 1838 році була здійснена поїздка з Америки до Європи кількістю в 68 пасажирів пароплавом «Грейт вестерн».

Таким чином, зародження туризму безумовно пов’язане із залізничним та морським транспортом.

Згодом, дивлячись на успіх Кука, багато держав такі як Великобританія, США, Франція, Італія, Росія відкривають свої туристичні організації. Так, на Британських островах було відкрито «Кооперативну асоціацію відпочинку».

З 1865 р. Кук почав використовувати судна ля круїзних поїздок англійських туристів до Північної Америки.

У 1882 році було організовано ним першу навколосвітню подорож.

Виходячи з цього можна виділити чотири основні етапи в історії розвитку туризму:

1) від найдавніших часів – до XVIIIст. та початку XIX ст. – період зародження розвитку світового туризму;

2) поч. XIX ст. – кінець I Світової війни – період становлення туризму;

3) від 1918 р. до закінчення II Світової війни – період індустріалізації туризму;

4) з 1954 р. дотепер – період, пов'язаний з високим ступенем розвитку туризму та процесом глобалізації.

З появою туризму починає розвиватися готельний бізнес, стає популярним бронювання номерів у готелях та квитків на транспорт.

Кожна країна має певні особливості щодо транспортної системи. Враховується ряд чинників таких як географічне положення, клімат, рельєф, природно-ресурсний потенціал країн. Саме від цього залежить, який вид транспорту буде використовуватися. Наприклад, морський транспорт використовується тими країнами, які мають вихід до морів та океанів, річковий – де є озера та річки, залізничний – рівнинна країна. Отже, транспорт відіграє дуже важливу роль в розвитку туризму.

 




Дата добавления: 2015-01-07; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав