Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Приготування суміші і обробка ґрунтів в змішувальних установках в притрасових кар’єрах

Читайте также:
  1. Аналітична обробка матеріалів екологічної експертизи.
  2. Бонітування ґрунтів
  3. Виписки банку, їх перевірка та обробка
  4. ДЕЗІНФЕКЦІЯ ТА СТЕРИЛІЗАЦІЯ ПРЕДМЕТІВ ДОГЛЯДУ ЗА ДІТЬМИ (ОБРОБКА МЕНЗУРОК, ГОРЩИКІВ, ІГРАШОК, ПЛЯШЕЧОК, СОСОК, ТЕРМОМЕТРІВ, СПОВИВАЛЬНИХ СТОЛІВ ПІСЛЯ КОРИТУВАННЯ НИМИ).
  5. Діагностичні ознаки бонітування ґрунтів
  6. Засоби захисту в електроустановках.
  7. Збір та обробка фактичного матеріалу.
  8. Лекція № 4. Хімічні методи укріплення ґрунтів. Укріплення ґрунтів вапном.
  9. Лекція №27. Технологічний процес приготування та відпуску холодних безалкогольних напоїв.
  10. ОБ УСТАНОВКАХ

В даний час в дорожньому і аеродромному будівництві має переважне розповсюдження спосіб укріплення ґрунтів змішуванням їх з в’яжучими на дорозі за допомогою дорожніх фрез або ґрунтозмішувальних машин.

Розвиток нових різноманітних і особливо комплексних методів укріплення ґрунтів часто пов'язаний з необхідністю застосування багатокомпонентних в’яжучих матеріалів з введенням в ґрунт різних хімічних реагентів в малих дозуваннях часто в кількості 1-2% від його маси і менше. Тому назріла необхідність в підвищенні точності дозування цементу і інших речовин і отриманні суміші з великим ступенем однорідності. Виникає іноді необхідність в розриві технологічного процесу, тощо.

Останніми роками різко зросли об'єми робіт із застосуванням роздільно зернистих уламкових відходів промисловості або відходів каменедробіння, укріплених добавками різних в’яжучих речовин. Вказані обставини висувають створення високопродуктивних мобільних установок, що забезпечують приготування багатокомпонентних сумішей в стаціонарних умовах і що розташовуються в притрасових кар'єрах.

По суті йдеться про заводи по приготуванню різноманітних ґрунтових сумішей. При цьому обов'язковою умовою ефективного використання таких заводів є можливість швидкого монтажу і демонтажу устаткування і його перевезення наявними транспортними засобами (великовантажними автомобілями-трейлерами).

Високопродуктивні установки (заводи), що розміщуються в притрасових кар'єрах, дозволяють забезпечувати точніше дозування в'язко-рідких і сипких матеріалів. Слід зазначити, що при необхідності використання ряду активних речовин в сипкому вигляді і в невеликих кількостях (1-2% і навіть менше 1% від маси ґрунту) їх рівномірне і точне дозування можливо тільки в умовах стаціонарних установок.

Вітчизняний і зарубіжний досвід свідчать про те, що спосіб приготування суміші і обробки ґрунту в притрасовому кар'єрі найбільш ефективний і доцільний, оскільки забезпечує отримання одноріднішої суміші з точним дозуванням в’яжучого і інших реагентів і можливістю укладання готової суміші шаром заданої товщини (від 5 до 30 см в щільному тілі).

Разом з тим при цьому способі приготування і укладання укріпленого ґрунту вартість влаштування основ і покриттів відносно вище, ніж при інших способах, із-за необхідності перевезення готової суміші до місця укладання. Проте, не дивлячись на деяке дорожчання робіт, спосіб приготування суміші в установці, змішувача, що працює в кар'єрі, має наступні переваги:

· забезпечується можливість вибору ґрунтів, найбільш придатних для укріплення;

· розробка і роздрібнення ґрунту, узятого в кар'єрі, звичайно вимагає менших витрат механічної енергії в порівнянні з ґрунтом земляного полотна, щільність якого вище;

· кар'єрні ґрунти, як правило, однорідніші по своєму складу і властивостям, чим ґрунти земляного полотна;

· здійснюється точніше дозування і рівномірний розподіл в’яжучих матеріалів і інших реагентів, чим при змішенні на дорозі;

· створюється можливість часткового зменшення дозування в’яжучих і інших речовин;

· задана проектом товщина обробленого шару ґрунту може бути точно витримана, при цьому можливо укладати укріплений ґрунт в один шар завтовшки до 30 см;

· забезпечується менша залежність робіт від погодних умов чим при змішуванні на дорозі, а також можливе укладання суміші в обмежених умовах (наприклад, в містах і інших населених пунктах);

· у разі потреби технологічний процес може бути перерваний або розчленований, якщо це потрібно за умовами дії вживаних добавок і в’яжучих речовин.

При стаціонарному приготуванні суміші можна виготовляти ґрунтоблоки для будівництва малоповерхових будівель і складів або для укріплювальних робіт.

Ефективність роботи стаціонарної установки змішувача стає найбільш високою при можливості її швидкого монтажу, демонтажу і транспортування до нового місця приготування суміші. За цієї умови переваги стаціонарного приготування суміші, перераховані вище, повністю компенсують деяке здороження робіт, пов'язане з додатковими транспортними витратами на перевезення суміші до місця її укладання (в середньому на відстань 2-4 км).

Вибір способу виробництва робіт залежить від цілого ряду умов і в першу чергу від наявності устаткування, ґрунтових умов і рельєфу місцевості.

При виробництві робіт в обмежених умовах, наприклад, в населених пунктах, при будівництві крупних аеродромів, при реконструкції доріг з інтенсивним рухом або укладанню готової суміші по піщаному шару, спосіб обробки ґрунту в кар'єрі в більшості випадків є єдино можливим і разом з тим найбільш ефективним.

Слід зазначити, що в США, Франції, Японії, Англії в даний час для приготування цементоґрунтових сумішей з великоуламкових матеріалів широко застосовують установки, змішувачі, що мають продуктивність 500-600 т/год і більше.

На Кременчуцькому заводі виготовлена мобільна установка змішувача Д-709 продуктивністю 100 т/год (рис. 1). Ця установка призначена для приготування багатокомпонентних сумішей, що є важливою перевагою в порівнянні з іншими установками змішувачів. Установка Д-709 має чотири дозатори – два для сипких матеріалів (цементу і іншого матеріалу) і два – для в'язко-рідких (бітумних емульсій, води, різних розчинів).

 

Рис. 1. Схема установки, змішувача:

1 - транспортери; 2 - ємності і дозатори активних добавок; 3 - пульт управління; 4 - змішувач; 5 - накопичувальний бункер

 

Її великою перевагою є те, що для установки в притрасовому кар'єрі і для демонтажу потрібно 1-2 робочих зміни. У демонтованому вигляді установка, змішувача, перевозиться на трейлерах; вона укомплектована резервними ємностями для в’яжучих матеріалів, води або розчинів.

У першому варіанті установка Д-709 виготовлена для обробки незв'язних ґрунтів (пісків, легких супісків, гравієйно-піщаних сумішей), що не вимагають попереднього подрібнення.

В умовах стаціонарного приготування суміші з'явиться можливість застосування нових технологічних прийомів, наприклад вібраційно-механічного, або іншого принципу перемішування і подрібнення.

Застосування мобільних установок типу Д-709 буде особливо раціональним у випадках приготування ґрунтових сумішей з багатокомпонентними добавками, що дозуються в малих кількостях, а також при роботі в обмежених умовах (у містах, населених пунктах). При влаштуванні основ з укріплених ґрунтів в два шари верхній шар найдоцільніше влаштовувати з суміші, приготовленої в змішувачі Д-709.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 47 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав