Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Управління автомобільним транспортом

Читайте также:
  1. II. Расчет выбросов загрязняющих веществ автотранспортом
  2. Адміністративні методи -це сукупність прийомів, впливів, за­снованих на використанні об'єктивних організаційних відносин між людьми та загальноорганізаційних принципів управління.
  3. Аналіз показників ефективності управління виробничими запасами на підприємстві
  4. Антиконкурентні дії органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю.
  5. Банк Англії, його утворення, організація і управління, роль і функції
  6. Бюрократичні структури управління.
  7. В) проявляється в спроможності державної влади впливати на поведінку та діяльність людей, підкоряти їх собі з метою управління суспільними справами.
  8. В) проявляється в спроможності державної влади впливати на поведінку та діяльність людей, підкоряти їх собі з метою управління суспільними справами.
  9. Вдосконалення методики економічного обґрунтування механізму управління на підприємстві
  10. Визначення сукупності реалізованих принципів управління

Автомобільний транспорт є однією з важливих галузей гос­подарства, забезпечує поряд з іншими видами транспорту ви­робництво та обіг продукції промисловості й сільського гос­подарства, потреби будівництва, задовольняє потреби населен­ня в перевезеннях, а також сприяє зміцненню оборони України.

До складу автомобільного транспорту входять підприємства автомобільного транспорту, що здійснюють перевезення паса­жирів і вантажів, авторемонтні та шиноремонтні підприємства, рухомий склад автомобільного транспорту, транспортно-екс­педиційні підприємства, а також автовокзали й автостанції, навчальні заклади, ремонтно-будівельні організації та соціаль­но-побутові заклади, інші підприємства, установи й організації, незалежно від форм власності, що забезпечують роботу авто­мобільного транспорту. Управління автомобільним транспор­том здійснює Мінтранс України.

До сфери його управління належать об'єднання, підприєм­ства, установи й організації автомобільного транспорту. Ос­новні завдання, функції та права органів управління автомо­більним транспортом передбачено в Положенні про Держав­ний департамент автомобільного транспорту України, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2000 р., а також у Статуті автомобільного транс­порту України, який визначає обов'язки, права та відпові­дальність автотранспортних підприємств, організацій, незалеж­но від їх відомчого підпорядкування, а також громадян, що ко­ристуються автомобільним транспортом.

Основними завданнями органів управління автомобільним транспортом є: організація злагодженої роботи об'єднань, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери його управління, з метою задоволення потреб суспільного вироб­ництва й населення в автомобільних перевезеннях; вжиття за­ходів для ефективного використання рухомого складу автомо­більного транспорту, його поновлення, ремонту, забезпечення матеріально-технічними та паливно-енергетичними ресурсами, визначення структури парку; організація виконання вимог щодо забезпечення безпеки дорожнього руху тощо.

Укравтотранс у процесі виконання покладених на нього зав­дань взаємодіє з центральними та місцевими органами держав­ної виконавчої влади, органами АРК, органами місцевого са­моврядування, а також відповідними органами інших держав. Укравтотранс у межах своїх повноважень на основі законодав­ства України видає накази, організовує та контролює їх вико­нання. У випадках, передбачених законодавством України, рішення Укравтотрансу є обов'язковими до виконання підприємствами, установами й організаціями, незалежно від форм власності, та громадянами.

Для розроблення основних напрямів розвитку автомобіль­ного транспорту, розв'язання найважливіших питань його діяльності утворюють раду Укравтотрансу, склад якої затвер­джує Міністр транспорту України. Укравтотранс є юридичною особою.

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 грудня 1998 р. створено автотранспортні управління Мінтрансу України, а також затверджено відповідне Положення про них.

Автотранспортні управління в АРК і областях є територі­альними органами Мінтрансу України. Основними завдання­ми управлінь є: забезпечення державного регулювання діяль­ності автомобільного транспорту та здійснення контролю за додержанням суб'єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, що виконують перевезення пасажирів і ван­тажів автомобільним транспортом, вимог нормативних актів, стандартів і норм, що регулюють перевезення пасажирів і ван­тажів автотранспортом. Управління очолюють начальники, яких призначає на посаду та звільняє з посади Міністр транс­порту України за погодженням з Радою міністрів АРК, облас­ними державними адміністраціями. Управління є юридични­ми особами.

Стосовно компетенції місцевих державних адміністрацій у галузі управління транспортом, то її врегульовано на загаль­ному рівні Законом України «Про місцеві державні адмі­ністрації».

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 46 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав