Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Управління товаром.

Читайте также:
  1. Адміністративні методи -це сукупність прийомів, впливів, за­снованих на використанні об'єктивних організаційних відносин між людьми та загальноорганізаційних принципів управління.
  2. Аналіз показників ефективності управління виробничими запасами на підприємстві
  3. Антиконкурентні дії органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю.
  4. Банк Англії, його утворення, організація і управління, роль і функції
  5. Бюрократичні структури управління.
  6. В) проявляється в спроможності державної влади впливати на поведінку та діяльність людей, підкоряти їх собі з метою управління суспільними справами.
  7. В) проявляється в спроможності державної влади впливати на поведінку та діяльність людей, підкоряти їх собі з метою управління суспільними справами.
  8. Вдосконалення методики економічного обґрунтування механізму управління на підприємстві
  9. Визначення сукупності реалізованих принципів управління
  10. Вимоги до управління

Управління товаром здійснюється на трьох рівнях – на рівні марки, товарного асортименту та товарної номенклатури.

Важливою частиною розробки продукту є визначення торгової марки.

Торгова марка – це ім'я, знак або символ, або їх сполучення, які ідентифікують продукцію та послуги продавця. Існують наступні типи позначень марок:

1. Фірмове ім'я – це слово, буква, група слів, група букв, які можуть бути вимовлені.

2. Фірмовий знак (емблема) – це символ, малюнок або розрізняючий колір. Фірмовий знак можна впізнати, але не можна вимовити.

Логоти́п (от др.- греч. λόγος — слово + τύπος — отпечаток) — оригинальное начертание полного или сокращённого наименования организации или товара. Логотип є словесною частиною товарного знака.

3. Товарний знак – це фірмове ім'я, фірмовий знак або їх сполучення, яке захищено юридично. В ринковій економіці він є об'єктом власності, ним можна володіти, розпоряджатися і забороняти його незаконне використання.

Види товарних марок.

1. Марка виробника створюється самим виробником і має присвоєну їй марочну назву (Tide, Чумак, Пепсі, Кола).

2. Приватна марка (prіvate labels) – марка торгового посередника, створюється і є його власністю (собственная торговая марка – СТМ «Фуршет»).

3. Ліцензійна марка – марочна назва товару чи послуги, запропонована ліцензіату власником торгової марки (Макдональдс). Франчайзинг – це форма діяльності, при якій посередник купує право використання товарної марки виробника.

4. Одиничні марки – тільки для одного товару (Б'юік).

5. Групові марки – коли одна назва використовується для декількох товарів (Ейвон).

6. Безмарочні товари – не мають торгового знака і не передбачають рекламної підтримки.

Марочні товари надають певні переваги обом сторонам процесу обміну – споживачам і продавцям. Так, для покупців наявність у продажу марочних товарів означає зниження ризику помилкового рішення під час купівлі, ґрунтуються на суб’єктивному ставленні споживачів до продуктів з марочними назвами і є наслідком споживання товарів під цією маркою в минулому. Також, завдяки популярності певних марок, торгівля охочіше погоджується на їхню реалізацію.

Якщо фірма виготовляє або продає на ринку не один, а кілька товарів або навіть кілька товарних ліній, виникає питання щодо раціонального товарного асортименту і товарної номенклатури.

Товарна одиниця – цілісність, що характеризується показниками величини, зовнішнього вигляду та ціни.

Товарний асортимент – сукупність усіх асортиментних груп товарів, які пропонуються конкретною фірмою. Кожен товарний асортимент потребує власної стратегії маркетингу. Обсяг і структура асортименту характеризується показниками: широта – кількість асортиментних груп; глибина – кількість різновидів товарів у кожний асортиментній групі (розмірів, моделей). Широкий асортимент характерний для універсамів, магазинів у сільській місцевості, а глибокий асортимент – для спеціалізованих магазинів.

Під товарною номенклатурою розуміють сукупність всіх асортиментних груп товарів і товарних одиниць, що пропонуються споживачу конкретним продавцем.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 46 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав