Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Економічний потенціал постачальників

Читайте также:
  1. Аналіз ресурсно-рекреаційного потенціалу.
  2. Географічне розташування, національний релігійний склад населення та природно-ресурсний потенціал РФ.
  3. Географічне розташування, національний склад населення та природно-ресурсний потенціал.
  4. Географічне розташування, національний, релігійний склад населення та природно-ресурсний потенціал Латвійської Республіки.
  5. Географічне розташування, національний, релігійний склад населення та природно-ресурсний потенціал Литовської Республіки.
  6. Географічне розташування, національний, релігійний склад населення та природно-ресурсний потенціал Республіки Білорусь.
  7. Географічне розташування, природно-ресурсний потенціал і національний склад населення України.
  8. Географічне розташування, природно-ресурсний потенціал та етнічний склад населення центральноазійських республік.
  9. Географічне розташування, природно-ресурсний потенціал, національний склад населення і конфесійна ситуація.
  10. Демографічний потенціал, структура зайнятості: міграційні процеси в Молдові.

Конкурентний вплив з боку постачальників, що може мати місце в галузі, головним чином залежить від того, наскільки важливими є ці складові витрат для покупця. Коли значна частина загальних постачань у галузь у грошовому вираженні зосереджується в руках групи постачальників або вона може вплинути на якість продукту галузі, виникає небезпечна для покупців ситуація: постачальники здобувають перевагу в партнерських відносинах і можливість впливати на фірми і галузь в цілому.

Потенціал постачальників може стати важливим фактором на ринку через той вплив, що вони можуть робити на прибуток покупців. Сильні постачальники можуть зрізати прибуток у галузі, що споживає їхній продукт, через підвищення цін, які вона не може проігнорувати або перекласти на плечі власних клієнтів (покупців). Вони можуть також зменшити прибуток покупців через погіршення якості своєї продукції. Погіршення якості збільшує прибуток постачальників за рахунок прибутку покупців.

Споживачі, в свою чергу, понижують ціни, вимагаючи вищої якості товарів та кращого обслуговування, і налаштовують виробників один проти одного – що веде до зменшення прибутку всієї галузі.

Вплив тієї чи іншої групи постачальників або покупців залежить від загального її положення на ринку та відносної значимості їх продаж чи закупівель для галузі порівняно із загальним бізнесом.

Група постачальників є потужним фактором впливу за наступних умов:

1. Вона перебуває під впливом всього кількох компаній і є більш згуртованою порівняно із галуззю, якій вони продають.

2. Її продукція унікальна: або щонайменше диференційована, або вона побудувала систему витрат переключення. Витрати переключення – це витрати, що несе покупець, якщо він змушений або має намір перейти від одного постачальника до іншого. Пояснюється це тим, що поруч з іншими причинами, вимоги покупців до продукту забезпечуються конкретними постачальниками і покупець уже вклав капітал в спеціалізоване допоміжне обладнання постачальника або навчання роботі з ним (наприклад, програмне забезпечення) або його виробничі лінії пов’язані з експлуатацією підприємства постачальників (як в певних виробництвах упаковка для напоїв).

3. Група постачальників не відчуває конкурентного тиску, пропонуючи свою продукцію галузі. Наприклад, змагання між сталеварними компаніями і виробниками алюмінієвої продукції в постачаннях для галузі по виробництву жерстяних упаковок, багато в чому визначається потужністю кожного постачальника.

4. Група постачальників чинить певну загрозу прямій інтеграції в бізнес галузі+покупця. Це створює перешкоду для здатності галузі боротися за покращення умов закупівель.

5. Споживачі не є важливими клієнтами для групи постачальників. В таких випадках постачальники не занепокоєні тим, що їх власний доход залежить від галузі, яка споживає їх продукцію. Відповідно, вони не занепокоєні наданням галузі_споживачеві прийнятних цін і не підтримують дослідження та лобіювання інтересів споживачів.

Економічний потенціал постачальників є вагомою силою конкуренції і пов’язаний з функцією посередника між постачальником та покупцем, яку виконує торгівля.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 68 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав