Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Введение. Співдружність Незалежних Держав створена 8 грудня 1991 року в садибі Віскулі (Біловезька пуща, Білорусь) як господарський

Читайте также:
  1. I Введение
  2. I. ВВЕДЕНИЕ
  3. I. ВВЕДЕНИЕ
  4. I. Введение
  5. I. ВВЕДЕНИЕ
  6. I. ВВЕДЕНИЕ
  7. I. ВВЕДЕНИЕ
  8. I. ВВЕДЕНИЕ
  9. I. Введение
  10. I. Введение

Співдружність Незалежних Держав створена 8 грудня 1991 року в садибі Віскулі (Біловезька пуща, Білорусь) як господарський, політичний та економічний союз Білорусі, Росії та України. 21 грудня на умовах Алма-Атинської угоди приєднались ще вісім колишніх республік СРСР (Азербайджан, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Туркменістан та Узбекистан). 23 жовтня 1993 року до СНД приєдналася Грузія. 26 серпня 2005 року зі складу СНД вийшов Туркменістан. Україна є співзасновницею СНД, але Статут організації Україною досі не ратифіковано, тому формально Україна залишається лише спостерігачем і не є членом СНД. 14 серпня 2008 парламент Грузії прийняв рішення залишити СНД, і, згідно зі Статутом СНД, 18 серпня 2009 Грузія офіційно перестала бути членом Співдружності.

Туристський потенціал Білорусі базується, головним чином, на різноманітті, красу і первозданності природи країни, унікальності історико-культурної спадщини і складається з більш ніж 15 тисяч об'єктів, що мають історичну, культурну, архітектурну значимість, пам'ятних місць, пов'язаних з іменами видатних діячів світової історії та культури.

Крім того, Білорусь має вигідне географічне положення. Кажуть, що людині, яка захоче побувати в географічному центрі Європи, треба просто купити квиток до Мінська - столиці Республіки Білорусь.

Сьогодні, як і багато століть тому, велике транзитне значення Білорусі для пересування людей, капіталу, товарів та послуг на шляхах між Західною Європою і Росією, Скандинавією і Азією постійно зростає.

З етою розвитку в'їзного туризму та в цілому галузі за останні роки в Білорусі розроблено та прийнято 13 нормативно-правових документів, основним з яких є Національна програма розвитку туризму в Республіці Білорусь на 2006 - 2010 роки. Головні завдання програми - створення необхідної інфраструктури в туристських зонах, ефективне і раціональне використання природних ресурсів та історико-культурної спадщини, розвиток внутрішнього і в'їзного туризму.

З метою розвитку агро-і екотуризму Главою держави 2 червня 2006 року підписав Указ № 372 «Про заходи щодо розвитку агроекотуризму в Республіці Білорусь», що з'явився нормативно-правовою основою для функціонування цієї галузі туризму.

У зв'язку з розширенням гами надаються іноземним туристам послуг, розроблені і прийняті нормативно-правові акти, що регулюють прийом та обслуговування іноземних туристів, організацію та проведення полювань та спортивної рибної ловлі для іноземців, що визначають стандарти обслуговування в готельному комплексі, що регулюють проблему відкритості кордонів.

Білорусь має виключно багатий природний та історико-культурний потенціал, сприятливий для міжнародного туризму. Тут відносно м'який клімат, у сприятливому пропорції співвідносяться в ландшафтах заплавні низовини і моренні гряди, відкриті і залісені простору, велика кількість річок і озер, відсутні великі гірничорудні і промислові райони. Республіка має компактну територію, густу мережу сільських і міських (особливо малих та середніх) населених пунктів, розвинену інфраструктуру дорожніх комунікацій різного рівня. У містах і сільській місцевості знаходиться 1834 пам'ятки археології, 1597 - архітектури, 1131 - історії, 122 - мистецтва, близько 100 центрів народних промислів і ремесел, десятки локальних районів традиційного ткацтва і вишивки, гончарства, плетіння, шорно промислу і т.д. Крім природних заповідників, заказників існують селища і міста, що являють собою комплексні заповідники, де збереглася історичне середовище є сусідами з традиційно-побутовим укладом життя.

Білорусь - країна з давньою і багатою історією, самобутньою культурою. Найбільшу цінність для розвитку пізнавального туризму представляють: пам'ятники історії і культури - історичний центр Гродно, Полоцька пам'ятники (духовної колиски і першої столиці білорусів), архітектурно-культурний комплекс колишньої резиденції Радзивіллів у Несвіжі, замковий комплекс «Мир» (внесені до Списку Всесвітньої культурної та природної спадщини ЮНЕСКО), Брестська фортеця, Лидский замок, Бобруйська фортеця, пам'ятники Пінська, Слоніма, Могильова, Гомеля (дворцовопарковий ансамбль у стилі класицизму, собор Петра і Павла), місця, пов'язані з важливими історичними подіями: Новогрудок (створення Великого князівства Литовського), Гродно (другий і третій розділи Речі Посполитої), Полоцьк (центр одного з найдавніших слов'янських князівств), Хатинь (село, спалена фашистами в 1943 році разом з жителями); Купалівського заповідник, Коласовскій заказник, Музей матеріальної культури в с Дудутки (у 40 км від Мінська, на мальовничому березі річки Птічь); центри народних ремесел і промислів: склозаводи в Борисові і Березівці, гончарної справи та кераміки в Івацевичі, Бобруйську.

Білорусь має багатий природним потенціалом для розвитку туризму. Це великі, добре збережені лісові, лісо-озерні, лісо-річкові природні комплекси, що включають пам'ятники природи, різноманітний рослинний і тваринний світ, природні лікувальні ресурси (лікувальні мінеральні води, торфогрязі, сапропелі), мисливські та рибальські угіддя, мальовничі ландшафти з умовами для організації пішохідних, кінних, велосипедних, водних (човнових, теплохідних, байдаркових, вітрильних) туристських походів, відпочинку та оздоровлення в природному середовищі.

Близько 8 відсотків території країни належить до особливо охоронюваним природним комплексам, серед яких можна виділити Національні парки «Біловезька пуща», «Нарочанскій», «Браславські озера» (первісна дика природа), «Прип'ятський» (унікальне поєднання природного, культурного та історичної спадщини), «Березинський біосферний заповідник» (дивовижний куточок дикої природи в центрі Європи), заказники «Налибокська пуща», «Блакитні озера» (96 - заказники республіканського значення, 446 - місцевого).

У Національному парку «Нарочанскій» організований цілорічний відпочинок. У курортній зоні розташовані гостьові котеджі і заклади відпочинку, на мальовничих берегах озер облаштовані 26 туристських стоянок і місць відпочинку, проводяться організовані мисливські тури, риболовля.

У Національному парку «Біловезька пуща» - одному з перших заповідників в світі - до послуг туристів готелю «Віскулі», «Каменюки», котедж «Будинок графа Тишкевича», будиночок «Перерів», резиденція Діда Мороза.

Свої послуги з організації мисливських турів надають більше 30 мисливських господарств, розташованих у всіх регіонах Білорусі. Розвивається екологічний туризм, сільський і спортивний туризм.

Остання районування території СНД було проведено в 1994 р. Вся територія була розділена на 4 великі зони. Вони включали 20 рекреаційних районів; в межах Росії - 15.

Основним районообразующее чинником є ​​функція території залежно від переважного використання рекреаційного ресурсу. До таких функцій відносяться:

· Лікувальна;

· Оздоровча;

· Туристська;

· Екскурсійна.

За ступенем освоєності виділяють:

· Розвинені рекреаційні зони;

· Середньорозвинених рекреаційні зони;

· Слаборозвинені рекреаційні зони.

Виділяють також райони, орієнтовані на в'їзний і виїзний туризм.

Серед регіонів Росії з точки зору рекреаційних ресурсів можна виділити наступні групи:

1 група (несприятливі природні умови):

Це найбільш північні регіони Росії:

Магаданська область, Ненецький АО, Республіка Саха (Якутія), Таймирський (Долгано-Ненецький) АТ, Чукотський АО, Ямало-Ненецький АО

2 група (малосприйнятливі природні умови):

Агінський Бурятський АТ, Амурська область, Архангельська область, Камчатська область, Республіка Карелія, Республіка Комі, Комі-Пермяцький АТ, Коряцький АТ, Мурманська область, Томська область, Хабаровський край, Ханти-Мансійський АО, Читинська область, Евенкійський АТ

3 група (сприятливі природні умови):

Це найчисленніша група:

Республіка Алтай, Алтайський край, Астраханська область, Республіка Башкортостан, Республіка Бурятія, Володимирська область, Волгоградська область, Вологодська область, Єврейська АТ, Іванівська область, Іркутська область, Республіка Калмикія, Кіровська область, Костромська область, Курганська область, Ленінградська область, Республіка Марій -Ел, Республіка Мордовія, місто федерального значення Москва, Московська область, Новосибірська область, Омська область, Оренбурзька область, Пермська область, Приморський край, Рязанська область, Самарська область, місто федерального значення Санкт-Петербург, Саратовська область, Свердловська область, Республіка Північна Осетія, Тамбовська область, Республіка Татарстан, Республіка Тува, Тюменська область, Удмуртська Республіка, Усть-Ординський АТ, Республіка Хакасія, Челябінська область, Чуваська Республіка, Ярославська область.

4 група (найбільш сприятливі природні умови):

Республіка Адигея, Білгородська область, Брянська область, Воронезька область, Республіка Дагестан, Інгуська Республіка, Кабардино-Балкарська Республіка, Карачаєво-Черкеська Республіка, Калінінградська область, Калузька область, Краснодарський край, Курська область, Липецька область, Новгородська область, Орловська область, Псковська область, Ростовська область, Смоленська область, Ставропольський край, Тверська область, Тульська область, Чеченська Республіка.

При оцінці кожного компонента як рекреаційного ресурсу враховується його сприятливість для здоров'я і самопочуття людини. Так, при оцінці кліматичних умов розглядається температурний, вітровий режими, режим опадів. Серед них важливе значення мають ресурси ультрафіолетової радіації (УФ), що забезпечують захисні реакції організму (протіворахітное, бактерицидну), що дають засмагу.

Фахівцями з УФ-радіації розроблено наступне районування країни:

I зона УФ-дефіциту - недостатньо сприятлива, розташовується північніше 57,5 ​​° пн.ш. Тут в холодну пору року УФ-радіація 2-4 місяці повністю відсутній, утворюючи так званий період біологічної темряви.

II зона УФ-комфорту - найсприятливіша, розташовується між 57,5 ​​° пн.ш. та 42,5 ° пн.ш. Вона відрізняється наявністю УФ-радіації протягом усього року. Оптимальна доза засмаги - 20-30 хв.

III зона УФ-хати точного опромінення - недостатньо сприятлива, розташовується на південь від 42,5 ° пн.ш. Висока інтенсивність річної радіації визначає оптимальну дозу засмаги 13-15 хв.

За щільністю рекреаційних установ райони діляться наступним чином:

1) Висока щільність рекреаційних установ: Кавказько-Чорноморський, Північнокавказький, Горнокавказскій, Азовський райони.

2) Середня щільність рекреаційних установ: Центральний, Північнозахідний, Західний, Волзький, Уральський райони.

3) Слабкий ступінь освоєності рекреаційних ресурсів, орієнтовані на відпочинок місцевого населення: Обсько-Алтайський, Єнісейський, Прибайкальский. Максимальний розвиток тут у Прибайкальский району.

4) Вкрай слабка ступінь освоєності рекреаційних ресурсів і слабка ступінь розвитку туризму та рекреаційних установ. Північ Росії і решта велика частина Сибіру.

За ландшафтно-кліматичних зонах в Росії виділяються:

· Крижана зона;

· Зона тундри;

· Зона тайги і лісів;

· Зона степів, напівпустель і пустель

· Зона гірських областей.

По районам в Росії існує наступна спеціалізація туризму:

У Північному районі (крижана зона і зона тундри) розвинений пізнавальний, екологічний, круїзи, полювання, рибна ловля, гірські лижі, самодіяльний туризм, паломництво (Архангельська область, Карелія).

У Північно-Західному районі (зона лісів) представлені: пізнавальний, діловий (конгресовий), відпочинок, оздоровчий туризм, круїзи, автомобільний туризм. У Калінінградській області - лікування, ділової та конгресовий туризм.

Центральний район (зона лісів) славиться такими видами туризму як пізнавальний, діловий, конгресний, лікування, автомобільний.

У Волговятском районі (зона лісів) розвинені пізнавальний, діловий, круїзний, промисловий види туризму, а також лікування. У Північно-Кавказькому районі (зона степів, гірські області) - лікування, пізнавальний, гірські лижі, екологічний туризм.

Центрально-чорноземний район (зона лісів) відрізняється пізнавальним, автомобільним і діловим туризмом.

У Поволзькому районі (зона лісів) представлена ​​рибна ловля, пізнавальний туризм, круїзи.

Уральський район (зона лісів і тайги) відрізняють: спортивний, самодіяльний, пізнавальний туризм, гірські лижі, екологічний туризм.

У Сибірському районі (зона тайги і лісів) існують самодіяльний, екологічний і спортивний туризм. Окремо виділимо Байкал як багатофункціональну зону з лікувальним і оздоровчим туризмом.

У Далекосхідному регіоні (зона тайги і лісів) окремо виділимо приморську багатофункціональну зону з оздоровчим, пізнавальним, спортивним туризмом та ін На решті території існують пізнавальний, оздоровчий, діловий, промисловий, і екологічний туризм.

Сьогодні туризм в Росії - це перспективна рекреаційна галузь. Але в його розвитку можна виділити ряд проблем. Так, як вже зазначалося вище, недостатньо використовується рекреаційний потенціал Північного району країни і Уралу. Необхідно також розвиток Москви і Петербурга як багатофункціональних зон.

У регіоні Північного Кавказу, що має величезне рекреаційне значення для Росії, практично вичерпана міграційна ємність і перевищені параметри екологічно допустимого навантаження, інфраструктурної забезпеченості.

Особливо висока навантаження мігрантів у Краснодарському, Ставропольському, Алтайському краях (більше 1% від загальної чисельності населення). Так, в Краснодарському і Ставропольському краях, Ростовській області за 2002-2004 рр.. міграційний приріст становив відповідно 392, 163, 175 тис. чол. Розселення мігрантів у значній мірі стихійно і часто недоцільно з екологічної точки зору.

З проблемою міграції пов'язано створення в буферній зоні Півночі (Близького Півночі) досить великих міських поселень - базових центрів проживання населення, обслуговуючого вахтовим методом об'єкти з видобутку корисних копалин. В умовах особливо вразливою природного середовища необхідно дотримуватися природоохоронного законодавства.

У сучасній, дуже динамічного життя велике значення має наявність місця для відпочинку протягом дня і у вихідні дні. Організація короткочасного відпочинку має свої особливості. У містах для цього служать парки, сади, набережні, зелені зони.

В даний час ландшафтно-рекреаційні системи не утворюють єдиний природно-екологічний каркас території, що впливає на створення сприятливих умов життя і відпочинку населення. Скорочення площ озеленення в містах пов'язано з вилученням земель під забудову, дигрессии зелених масивів під впливом масового відвідування, погіршенням санітарного стану зелених насаджень.

Російські міста відчувають в нових економічних умовах значні організаційні та фінансові труднощі з озелененням територій, в результаті зменшується обсяг будівельних робіт і введення нових об'єктів озеленення на міських територіях. Приріст загальноміських насаджень відзначений у ряді поселень Північно-Західного, Центрального, Західно-Сибірського економічних районів, зокрема, в Санкт-Петербурзької, Московської, Ярославської, Омської агломераціях.

Триває масове всихання зелених насаджень вздовж автомобільних магістралей з багаторядним рухом, що досягає на окремих ділянках 80-100%

Населення урбанізованих територій по регіонах країни має різну забезпеченість водними і рекреаційними ресурсами, значення яких у формуванні сприятливого середовища проживання людини з кожним роком зростає. Центральний, Поволзький, Східно-Сибірський, Далекосхідний економічні райони володіють багатими водними ресурсами, використання яких не носить істощітельного характеру. В Уральському економічному районі склалася несприятлива ситуація з водопостачанням міст та їх агломерацій. Так, у Свердловській і Челябінській агломераціях спостерігається дефіцит водних ресурсів для задоволення потреб промисловості і міського господарства.

Серйозні екологічні проблеми пов'язані з розміщенням полігонів складування твердих побутових відходів (ТПВ) та мулових майданчиків осаду стічних вод міських очисних споруд у приміських зонах, що мають цінні рекреаційні і природоохоронні ландшафти.

Полігони складування ТПВ різного типу займають площу близько 10 тис. га, з них екологічним вимогам відповідають тільки полігони, експлуатовані в містах Астрахань, Володимир і Орел.

Завершення будівництва сучасних промислових установок з переробки ТПВ та осаду стічних вод в ряді міст (Кострома, Самара, Челябінськ і т. д.) і полігонів складування ТПВ сприятиме оздоровленню екологічної обстановки в багатьох агломераціях.

Високим рекреаційним потенціалом характеризуються Центральний і Північно-Кавказький економічні райони. Привабливі для організації короткочасного відпочинку городян природно-курортні райони розташовані на території Кіровської, Саратовської, Краснодарської, Ростовської, Московської та Санкт-Петербурзької агломерацій.

Традиційні курорти Росії на Чорноморському узбережжі Кавказу (Краснодарський край) та узбережжі Балтійського моря (Ленінградська область), а також у районі Кавказьких Мінеральних Вод до цих пір мають підвищені рівні забруднення природних компонентів і локальні ділянки рекреаційної дигресії, хоча основні потоки рекреантів перемістилися на інші території.

До теперішнього часу формуються нові рекреаційні зони Чорноморського узбережжя Кавказу, Краснодарського та Ставропольського країв, Московської та Ленінградської областей. На початковому етапі розвитку перебувають рекреаційні райони в Тульській і Самарській областях. Рекреаційна роль Ярославської, Івановської, Костромської та Володимирської областей, що тяжіють до Московського регіону, буде посилюватися. Існуючі національні парки, зокрема, «Лосиний острів» і «Переславський», а також планований підмосковний заповідник «Журавлина Батьківщина» сприятимуть раціональному розподілу рекреаційних навантажень та оздоровлення екологічної ситуації міських поселень.

Введение

 

Ознакомительная практика является частью учебного процесса. Ее цель-

ознакомить студентов с историей производства, со структурой предприятий,

их подразделениями, основным технологическим оборудованием,

технологическими процессами, выпущенной продукцией, общими правилами техники безопасности и организацией труда на предприятии.

Задачи практики:

-Закрепление и расширение знаний, полученных студентами при изучении

специальных дисциплин;

-Получение представления о работе структурных подразделений

предприятия;

-Изучение, назначение основного технологического процесса;

-Изучение технологического процесса;

-Изучение продукции;

-Изучение основных правил техники безопасности на предприятии.

Студенты во время прохождения практики должны: перед началом практики

пройти вводный инструктаж по техники безопасности в колледже и на предприятии; выполнять все указания руководителя практики; получить

консультации по оформлению отчетной документации по практики;

выполнить программу практики в полном объеме; соблюдать правила охраны труда на территории предприятия; своевременно сдать надлежащим образом оформленных отчетную документацию по практике.

 

 

  1. Короткая характеристика ПАТ “ ЯКХЗ ”

ПАТ “ЯКХЗ ” – одно из наиболее наибольший коксохимических предприятий Украины. Приоритетные направления деятельности – модернизация производства и внедрение прогрессивных технологий. Работа по строительству ЯКХЗ началась в 1950 году. 5 ноября 1953 г. была загружена первая коксохимическая батарея №5, а в 1959 коксовая батарея №6,это были первые в СССР батареи с печами большого объема. Производительная мощность завода достигла 3196 тысяч тонн кокса в год. Позже начала работать обогатительная фабрика. Вступили в работу: цех ректификации, цех сероочистки.

С 2001 по 2007 г. введено в эксплуатацию: сульфатное отделение, установка биохимической очистки стогов, турбина теплоэлектроцентрали (ТЭЦ), газопроводы, железный путь №5 и другие объекты. В 2005 г. начали свою работу цех по переработки отходов флотации. На данный момент ЯКХЗ производит более 1 млн. тонн каменноугольных коксов разных сортов: кокс доменный, кокс мелкозернистый, кокс литейный, кокс орешек, дробилка, и большую гаму коксохимических продуктов: смола каменноугольная, сульфат аммония, бензол серый, бензол для синтеза, толуол, сольвент, ароматическая добавка к моторным топливам и другая продукция.

Структура завода включает в себя следующие основные цехи: угольно - подготовительный цех, коксовый цех, цех уловления химических продуктов коксования, цех ректификации серого бензола, цех сероочистки, к вспомогательных подразделений относятся: ТЭЦ, ремонтно – механический, ремонтно – строительный, автотранспортный и железный цех, основная продукция предприятия коксование (металлургический кокс, коксовый орех, коксовая дробилка) и химическая (смола каменноугольная, аммония сульфат, толуол, сольвент и другие).

 

На протяжении 10 лет Ясиновский КХЗ был обновлен после вхождения в Группу Энерго, которая все это время является его стратегическим партнером.

В 1 квартале 2008 года ЯКХЗ продемонстрировал исключительно хорошие результаты: маржа EBITDA достигла 17,6%,что стало самым высоким уровнем за всю его историю и выше на 5,9 пп в годовом исчислении. К тому же чистый доход был увеличен на 66%.

На сегодняшний день производство кокса стало особенно прибыльным бизнесом и предусматривается, что оно таким и остается. Это вполне положительно может влиять на развитие ЯКХЗ, который является одним из лучших отечественных компаний в секторе.

При активном содействии Группы Энерго не так давно все 6 коксовых батарей (КБ), построенные в 1950 годы, были постепенно выведены из эксплуатации (последняя в июле 2007 года). Вместо них в 1999 – 2006 годах построено три новых. Сейчас идет строительство еще одной коксовой батареи стоимостью 110 миллионов долларов.

Таким образом ЯКХЗ, как один из самых современных коксохимических заводов в Украине, выйдет на принципиально новый уровень своего развития.

Еще в 2007 году коэффициент использования мощностей на производстве был близок к 99%для всех трех коксовых батарей. При этом изготовляется кокс на КБ №1 полностью удовлетворяет потребности самого ЯКХЗ, а также продается “ДонецкСтали” и компаниями Группы Энерго.

При этом предприятие способно изготовлять кокс бренда “ премиум” использование которого желательно в доменных печах, которые работают по технологии вдувания пылеугольного топлива.

Высокие цены на кокс (в 1 квартале 2008 года в отличии от прошлого года они выше на 88%, а для всего текущего года ожидается цена 374 долларов за тонну, что выше на 74% в прошлом вычислении),безусловно, посодействовали достижению таких результатов.

 

Следует заметить, что коксохимические предприятия Украины в январе – мае нынешнего года увеличили объемы производства продукции на 9,85% в годовом вычете до 9294000 тонн. Хотя за весь 2007 год украинские коксохимики нарастили выпуск кокса всего на 55, доказав объемы до 20143000 тонн.

Мы считаем, что в будущем ЯКХЗ сможет продавать весь объем кокса что производится на его четырех КБ (а это 2 миллиона тонн) в Украине, поскольку потребности в нем до 2012 года возрастает по меньшей мере на 30-40% или 6-8 миллионов тонн. Также существует возможность экспортировать изготовленный кокс.

Переход от продажи шихты Мариупольскому комбинату им. Ильича, который арендует две коксовые батареи, к производству кокса относится осуществление постепенно, на протяжении 2011-2012 годах, при этом предоставляя КБ №4 в 2009-2010 годы время найти покупателей для своей продукции. А изменения в составе продуктовой линии, пусть и не в самом ближайшем будущем, а в дальнесрочной перспективе искусственно улучшат прибыльность предприятия.

В части исполнения природоохранных мероприятий не отстает и ПАТ

“ЯКХЗ”. С 2006 года общая сумма расходов на природоохранные мероприятия составила 108 миллионов 624 тысячи гривен. Вот только некоторые из наиболее значимых:

-2006 год: введена в эксплуатацию установка без пыльной выдачи кокса на коксовой батареи №6 – снижены выбросы пыли на 41т/год.

-2007 год: введена в эксплуатацию новая коксовая батарея №1 с комплексом исполнимых природоохранных мероприятий. Впервые в практике коксохимических предприятий СНД введен в эксплуатацию фильтр очищения хвостовых газов от тумана сернистой кислоты патронного типа вместо устарелых электрофильтров. Также впервые введен безперерывный мониторинг дымовых газов от обогрева батареи №1.

 

 

- 2009 год: введен в эксплуатацию закрытый цикл конечного охлаждения коксового газа – снижено выбросов составило 266,85 т/год.

-2011 год: введен в эксплуатацию коксовая батарея № 4 с комплексом природоохранных мероприятий, стоимостью которых составила 4 миллиона 500 тысяч гривен. В этом же году заработало отделение очищения коксового газа от сероводорода по МЭА – процесса. Проектное снижение выбросов сернистого ангидрида – 1865т/год.

Все эти мероприятия разрешили при увеличении объемов производства снизить как валовые, так и удельные выбросы, - говорит начальник отдела охраны окружающей среды ПАТ “ЯКХЗ” Игорь Дегтярев.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.021 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав