Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Організація охорони праці на підприємстві _________________

Читайте также:
  1. A Crucial Moment for Banks and Automakers
  2. A<<->>B
  3. A<<->>B
  4. A) Құрамы бүлінген эритроциттер
  5. A) This girl’s voice
  6. A) Археологические исследования в 1 половине XX века.
  7. A) все перечисленное b) между сменами c) выходные дни d) праздничные дни e) для отдыха и приема пищи
  8. A) гиперосмолярлық дегидратация
  9. A) Европейское направление внешней политики России в первой половине XIX в.
  10. A) жүре пайда болған жедел гемолиздік анемия

Основним видом діяльності підприємства _______________________ є роздрібний продаж (оптовий продаж, виробництво) _______________ товарів.

Питання з охорони праці на підприємстві ________________________ регламентується нормативно-правовими документами [1-19] та внутрішніми інструкціями перелік, яких наведено у додатку (Додаток __).

Згідно з Концепцією управління охороною праці, що затверджено Міністерством праці і соціальної політики передбачено створення на підприємстві системи охорони праці та управління нею.

При ознайомленні з діяльністю підприємства __________________________________та проведенні дослідження асортименту і якості __________________________________ товарів було встановлено, що в кожному структурному підрозділі і на кожному робочому місці керівництвом створено систему управління охороною праці. Управління охороною праці здійснює керівник підприємства, а в підрозділах і службах – керівники відповідних підрозділів і служб. Для цього розроблено і затверджено Положення про систему управління охороною праці, де визначено основні завдання з питань охорони праці, загальні обов’язки посадових осіб, їх права та відповідальність в системі управління охороною праці.

Підприємство __________________ має у штаті до 50 осіб, тому функції служби з охорони праці виконують особи з відповідною професійною підготовкою, що працюють за сумісництвом та сторонні фахівці, що працюють на договірній основі.

Підприємство ________________________ має у штаті більше 50 осіб, тому організаційно-методичну роботу з управління охороною праці, підготовки управлінських рішень та контролю за їх реалізацією здійснюється службою з охорони праці.

Підприємство _____________________ має у штаті більше 1000 осіб, тому організаційно-методичну роботу з управління охороною праці, підготовки управлінських рішень та контролю за їх реалізацією здійснюється службою з охорони праці.

З метою створення безпечних і нешкідливих умов, збереження здоров’я та працездатності людини в процесі виконання своїх функціональних обов’язків відповідальні особи за охорону праці на підприємстві _________________________________ постійно проводять інструктажі і навчання працюючих; забезпечують безпеку виробничого устаткування, виробничих процесів, а також будівель та споруд; здійснюють контроль за нормалізацією санітарно-гігієнічних умов праці; забезпечують працюючих засобами індивідуального захисту; створюють оптимальні умови праці і відпочинку працюючих та організують санітарно-побутове обслуговування; утримують в непошкодженому стані засоби протипожежного захисту і зв’язку, пожежної техніки, обладнання і інвентарю, а також встановлюють відповідний протипожежний режим.

Так складовою частиною системи управління охороною праці на підприємстві __________________________ є інструктажі і навчання працівників (конференції, лекції, семінари, консультації, виставки, конкурси) з питань охорони праці по наданню першої медичної допомоги постраждалим від нещасних випадків і правилам поведінки у випадку виникнення аварії. Розроблено і затверджено керівником Положення про навчання, інструктажі і перевірку знань працівників з питань охорони праці, де контроль за навчанням і періодичністю перевірки знань здійснює служба з охорони праці. Проведені інструктажі (вступний, повторний, позаплановий та цільовий інструктажі) реєструються у спеціальному журналі, який знаходиться у кожному структурному підрозділі, прошнурований, пронумерований і скріплений печаткою.

Підприємством _________________________________ розроблено розділ „Охорона праці” у колективному договорі, що укладається між роботодавцем і трудовим колективом. Основним завданнями цього розділу є виконання нормативів безпеки, гігієни праці і виробничої середи, а також розробка, виготовлення і установка більш ефективних інженерно-технічних засобів охорони праці.

У відповідності з Постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1992 року № 442 „Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці” на підприємстві ______________________ проводять атестацію робочих місць з метою виявлення впливу на працюючих всіх факторів виробничої середи і трудового процесу. Згідно з прийнятою класифікацією умови праці розділяють на чотири класи (оптимальні, допустимі, шкідливі і небезпечні). Якщо за результатами атестації буде виявлено невідповідність значень параметрів виробничої середи вимогам діючих стандартів, санітарних норм і правил, службою з охорони праці розробляються і виконуються комплексні заходи з досягнення встановлених нормативів безпечності, гігієни праці і виробничої санітарії.

На підприємстві _______________________ в приміщеннях підтримується оптимальна температура 16-25ºС; максимально допустима на постійних робочих місцях 19-25ºС і мінімально допустима на цих робочих місцях 13-21ºС при відносній вологості повітря від 45 до 75%. Але в сфері торгівлі до виробничих приміщень слід віднести охолоджуючі камери. Тому всі працівники, що працюють в таких приміщенням забезпечуються спеціальним одягом, для них регламентується час роботи і відпочинку.

Для нормалізації санітарно-гігієнічних умов праці на підприємстві _______________________ використовують:

– вентиляцію для видалення з торговельних залів, виробничих, складських приміщень надлишків тепла, шкідливих газів, парів і пилу та подачу в них чистого повітря і створення відповідних мікрокліматичних умов;

– захист від виробничих випромінювань при роботі з мікрохвильовими пічками для теплової обробки харчової продукції, при передпродажній перевірці і настройці телевізійних апаратів, при роботі з ПЕОМ;

– поглиначі звуку для зниження шуму в приміщеннях за рахунок підвішування їх до стелі, підвісні стелі та малошумні машини і технологічні процеси;

– природне і штучне освітлення для раціонального освітлення торговельних залів, робочих місць, складських приміщень, машинних відділень, коридорів і проходів;

– різні кольори (короткохвильові і довгохвильові) при оформленні інтер’єру торговельної зали і організації торгово-технологічного процесу;

– засоби індивідуального захисту від шкідливих виробничих факторів (спецодяг, спецвзуття, окуляри, респіратори, навушники).

Для забезпечення техніки безпеки на підприємстві ____________________________ всі машини, механізми, обладнання, і транспортні засоби, що використовуються при здійсненні торгово-технологічного процесу сертифіковані і мають посвідчення про безпеку їх використання. Для захисту працівників використовуються огородження, запобіжні захисні засоби, блокуючі улаштування, сигналізацію, дистанційне управління.

Відповідний рівень безпеки на підприємстві ______________________ забезпечується завдяки проведенню таких організаційних заходів:

– атестація робочих місць;

– контроль за станом і експлуатацією обладнання;

– проведення планово-попереджувального ремонту машин і апаратів.

Основними заходами захисту від ураження електричним струмом на підприємстві ___________________________ є забезпечення недоступності струмоведучих частин при випадковому доторканні, використання електроенергії з безпечними величинами напруження, усунення небезпеки ураження людей струмом при появі напруження на конструктивних частинах електрообладнання, використання індивідуальних захисних засобів від ураження електрострумом, сигнальні кольори, знаки безпеки, інструкції і плакати.

Електричне обладнання підприємства за конструкцією, виконанням, якістю ізоляції, способу встановлення відповідає вимогам діючих стандартів і правил. Інструментальна перевірка стану захисного заземлення обладнання і його частин здійснюється після монтажу чи ремонту, а також в процесі експлуатації не частіше одного разу на рік.

Відповідальність за забезпечення пожежної безпеки на підприємстві _________________________ несе керівник (керуючий).

На підприємстві ____________________________ відповідальність за пожежну безпеку несуть уповноважені керівником особи.

Керівник підприємства ___________________________ розробляє комплексні заходи щодо забезпечення пожарної безпеки; затверджує внутрішні положення і інструкції та здійснює постійний контроль за їх виконанням; забезпечує дотримання протипожежних вимог стандартів, норм і правил, а також виконання розпоряджень, постанов державного пожежного нагляду; представляє за вимогами державної пожежної охорони відомості і документи про стан пожежної безпеки; організує навчання працівників правилам пожежної безпеки і пропаганду заходів щодо їх забезпечення; сприяє утримуванню у відповідному стані засобів протипожежного захисту і зв’язку, пожежну техніку, обладнання і інвентар; створює у відповідному підрозділі пожежну охорону і необхідну для її функціонування матеріально-технічну базу; своєчасно інформує пожежну охорону про недоліки пожежної техніки, систем протипожежного захисту, водопостачання, а також про закриття доріг і переїздів на своїй території.

Відповідальність за пожежну безпеку відділів, цехів, комор й інших приміщень покладається на завідуючих, призначених наказом керівника підприємства _______________________.

Згідно з Законом України „Про пожежну безпеку” всі працівники підприємства ___________________________ при прийманні на роботу проходять інструктажі з питань пожежної безпеки у відповідності з Типовим положенням, а саме: ввідний, первинний, повторний, позаплановий і цільовий. Результати всіх інструктажів окрім цільового реєструються у спеціальному журналі, окремо від інструктажів з питань охорони праці, який є на підприємстві ______________________ і постійно ведеться.

Отже, розглядаючи організацію охорони праці на підприємстві _____________________ можна зробити висновок, що керівництвом створено безпечні і нешкідливі умови для виконання функціональних обов’язків всіх працюючих, впроваджено систему управління охороною праці, розроблено велику кількість внутрішньої документації, що дозволяє без порушень законодавства про охорону праці і пожежну безпеку ефективно функціонувати.

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав