Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Заходи правого та соціального захисту працівників прокуратури.

Читайте также:
  1. D) — преференційні тарифні заходи, що містяться в угодах, які ЄС уклав з певними країнами або територіями за межами митної території ЄС або групами країн чи територій.
  2. А) Пульсуюча гематома (несправжня аневризма) правого стегна.
  3. Агротехнічний метод захисту рослин
  4. Антиінфляційні заходи держави
  5. Асиметрії соціального розвитку
  6. Безпеки працівників у надзвичайних ситуаціях
  7. Види юридичної відповідальності. Заходи юридичної відповідальності
  8. Використання засобів індивідуального та колективного захисту персоналу
  9. Випромінювання, його вплив на людину та засоби захисту
  10. Витрати на оплату праці працівників підприємства.

Заходи правового і соціального захисту працівників прокуратури зазначаються статтею 50 Закону України "Про прокуратуру**.

Прокурор і слідчий прокуратури знаходяться під захистом закону. Нанесення тілесних ушкоджень, образа, погроза щодо працівника прокуратури чи його близького родича, а також знищення їх майна, інші насильницькі дії у зв'язку з виконанням прокурором або слідчим прокуратури своїх обов'язків тягнуть за собою встановлено законом відповідальність. Така ж відповідальність настає в разі вчинення зазначених правопорушень щодо пенсіонера з числа працівників прокуратури або членів його сім'ї і близьких родичів у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків у минулому.

Збитки, заподіяні знищенням або пошкодженням майна прокурору, слідчиму чи пенсіонеру з числа прокурорсько - слідчих працівників, членам їх сімей і близьким родичам у зв'язку з виконанням працівником прокуратури службових обов'язків, відшкодовуються державою в повному розмірі за рахунок державного бюджету.

Життя і здоров'я працівників прокуратури підлягають обов'язковому державному страхуванню за рахунок коштів відповідних бюджетів на суму десятирічного грошового утримання за останньою посадою. Порядок та умови державного обов'язкового особистого страхування працівників прокуратури затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 1992 року № 486.

Державному обов'язковому страхуванню підлягають Генеральний прокурор та його заступники, підпорядковані прокурори та їх заступники, старші помічники і помічники прокурора, начальники управлінь і відділів, їх заступники, старші прокурори і прокурори управлінь і відділів, слідчі прокуратури (надалі застраховані.

Страхові платежі по державному обов'язковому особистому страхуванню працівників прокуратури, включаючи витрати Національної акціонерної страхової компанії "Оранта" на його проведення в розмірі 6 процентів від загальної суми цих платежів, перераховується Генеральною прокуратурою (надалі страхувальник) на спеціальний рахунок Національної акціонерної страхової компанії "Оранта".

Розміри страхових платежів установлюються щорічно Національною акціонерною страховою компанією "Оранта" за погодженням з Мінфіном під час формування державного бюджету на наступний рік.

Страхові платежі сплачуються страхувальником щомісячно до 25 числа в розмірі 1 12 річної суми.

Страхові платежі, не використані в поточному році на виплату страхових сум, підлягають зарахування в рахунок чергових платежів, а кошти, яких не вистачає на виплату страхових сум. доплачуються страхувальником.

Національна акціонерна страхова кампанія "Оранпш " виплачує страхові суми: а) у разі загибелі або смерті застрахованого, що склалися при виконанні або у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, його спадкоємцям - у розмірі десятирічного грошового утримання застрахованого за останньою посадою, яку він займав;

Ь) у разі втрати застрахованим працездатності в результаті поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання, що сталися при виконанні або у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, - у розмірі, що залежить від ступеня втрати працездатності, який визначається у процентному відношенні від суми страхування на випадок загибелі або смерті.

З вимогою про виплату страхової суми застрахований або його спадкоємці можуть звернутися Національної акціонерної страхової комапанії "Оранта" протягом трьох років з дня настання страхової події.

Виплата страхових сум проводиться у семиденний строк з дня одержання Національною акціонерною страховою компанією "Оранта" всіх необхідних документів від застрахованого або його спадкоємців.

Неповнолітньому спадкоємцю виплата страхової суми провадиться шляхом перерахування на його особистий рахунок в установі банку за місцем проживання з одночасним повідомленням про це відповідного органу опіки і піклування.

Страхові суми не виплачуються, якщо страхова подія:

а) настала у зв'язку з вчиненням застрахованим навмисного злочину або є наслідком вчинення застрахованим дій у стані алкогольного, наркотичного або токсичного сп'яніння; Ь) є наслідком навмисно вчинених собі застрахованим тілесних ушкоджень.

У разі загиблі або смерті застрахованого для отриманого спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину орган прокуратури, де працював застрахований, видає спадкоємцям довідку за встановленою формою для

подання нотаріальній конторі.

Органи прокуратури зобов'язані надавати за запитами Національної

акціонерної страхової компанії "Оранта" документи про обставини страхових

подій, необхідні для вирішення питання про виплату страхових сум.

В разі каліцтва чи інвалідності що склалися у зв'язку з виконанням службових обов"язків, прокурор, слідчий прокуратури одержує компенсацію в розмірі від річного до п'ятирічного грошового утримання залежно від ступеня втрати працездатності, а в разі його загибелі із зазначеної причини сім'ї або утриманцям загиблого виплачується одноразова допомога в розмірі десятирічного грошового утримання за останньою посадою і призначається пенсія у зв'язку з втратою годувальника в розмірі його місячного посадового окладу.

За сім'єю загиблого зберігається право на одержання благоустроєного жилого приміщення на умовах і підставах, які існували на час загибелі працівника.

Для забезпечення безпеки працівників суду і правоохоронних органів та їх близьких родичів, недоторканності житла, а також збереження їх майна з урахуванням конкретних обставин можуть застосовуватися відповідно до законодавства такі заходи:

а) особиста охорона, охорона житла і майна;

б) видача зброї, засобів індивідуального захисту і сповіщення про небезпеку;

в) встановлення телефону за місцем проживання;

г) використання технічних засобів контролю і прослуховування телефонних та
інших переговорів, візуальне спостереження;

д) тимчасове розміщення у місцях, що забезпечують безпеку;

е) забезпечення конфіденційності даних про об'єкти захисту:

є) переведення на іншу роботу, направлення на навчання, заміна

документів, зміна зовнішності, переселення в інше місце проживання. В разі встановлення даних, що свідчать про реальну небезпеку посягання на осіб, зазначених у статті 2 Закону України "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів" від 23.12.1993 року, вживаються заходи щодо особистої охорони працівників суду і правоохоронних органів та їх близьких родичів, їх житла і майна. У разі необхідності житло і майно осіб, взятих під захист, за рахунок коштів місцевого бюджету обладнуються засобами протипожежної і охоронної сигналізацій замінюються номери їх квартирних телефонів і державні номерні знаки належних їм транспортних засобів. Можуть також застосовуватися оперативно-технічні засоби відповідно до Закону України "Про оперативно-розигуковудіяльність" (2135-12).

Залежно від ступеня загрози для життя і здоров'я працівнику суду або правоохоронного органу та його близьким родичам з дотриманням вимог чинного законодавства можуть видаватися зброя, спеціальні засоби індивідуального захисту і сповіщення про небезпеку.

В разі загрози вчинення насильства або інших протиправних дій щодо осіб, взятих під захист, за письмовими заявами або згодою цих осіб може проводитися прослуховування телефонних та інших переговорів. У ході прослуховування переговорів осіб, взятих під захист, може застосовуватися звукозапис.

У разі необхідності працівник суду або правоохоронного органу, його неповнолітні діти та інші близькі родичі можуть бути за їх згодою тимчасово розміщені у місіїдх. що гарантують їх безпеку, в тому числі в дошкільних виховних закладах або установах органів соціального захисту-' населення України.

За рішенням органів, що забезпечують безпеку, прийнятим відповідно до і*х компетенції, може бути накладено тимчасову або постійну заборону на видачу відомостей про місце проживання осіб, взятих під захист, та інших відомостей про них адресними бюро, паспортними службами, підрозділами державтоінспекції, довідковими службами АТС та іншими офіційними інформаційно-довідковими службами.

В окремих випадках відомості, передбачені частиною першою цієї статті, можуть вилучатися в порядку, встановленому законодавством.

За клопотанням або за згодою осіб, взятих під захист, якщо їх безпека не може бути забезпечена іншими заходами, вони тимчасово або постійно переводяться на іншу роботу, направляються на навчання, переселяються в інше місце проживання, можуть бути змінені їх зовнішність, анкетні дані з видачею відповідних, особистих документів.

Зазначені заходи повинні здійснюватися без будь-якого ущемлення житлових, трудових, пенсійних та інших прав осіб, взятих під захист.

При тимчасовому переселенні в інше місце проживання жила площа за постійним місцем проживання підлягаг бронюванню.

Вирішення питань переселення в інше місце проживання, надання жилої площі, матеріальної допомоги в розмірі мінімальної заробітної плати чи посадового окладу за попереднім місцем роботи працівника суду або іншого правоохоронного органу та працевлаштування забезпечується органом, що прийняв рішення про вжиття спеціальних заходів забезпечення безпеки, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 50 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав