Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Порядок підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації персоналу

Читайте также:
  1. E. Порядок защиты курсовой работы.
  2. Gl] Тема 9.Законность и правопорядок. Мировой правопорядок
  3. II. Порядок выполнения
  4. II. Порядок выполнения и оформления контрольной работы
  5. II. Порядок выполнения курсовой работы
  6. II. Порядок выполнения, рецензирования и защиты курсовой работы
  7. III. Организация и порядок прохождения практики
  8. III. Порядок и условия проведения олимпиады
  9. III. ПОРЯДОК ОРГАНИЗАЦИИ И ПРОВЕДЕНИЯ ОБЩЕГО СОБРАНИЯ СОБСТВЕННИКОВ ПОМЕЩЕНИЙ МКД
  10. III. Порядок производства и решения дел

Основна мета кадрової політики ПАТ «Чернігівобленерго» – це створення професійної команди енергетиків-однодумців та забезпечення сьогодні і в майбутньому кожного робочого місця, кожної посади персоналом відповідних професій і спеціальностей та належної кваліфікації.

В основі кадрової політики є принцип збереження провідних працівників та залучення нового персоналу у відповідності до високих вимог щодо їх професійного й особистого рівня.

Основні постулати на яких будується кадрова політика компанії, це:

- справедливість;

- рівність;

- прозорість.

Професіоналізм, досягнення стабільно високих результатів у роботі, демонстрація вірності корпоративним цінностям – це єдині умови і гарантії службового росту у товаристві.

У Товаристві розглядають свій персонал як самий головний капітал, який одержали в ході конкурентної боротьби, а витрати на нього – як довгострокові інвестиції в розвиток свого бізнесу. У зв'язку з цим ми орієнтуємся на встановлення з кожним співробітником тривалих трудових відносин, заснованих на принципах соціального партнерства та дотримання вимог трудового законодавства.

Для підвищення професіоналізму працівників Головою правління підписується наказ про навчання працівників до якого додається орієнтовний річний план навчання персоналу з відривом від виробництва.

Кадрова програма Товариства, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації працівників операційним потребам підприємства: Кадрова програма ПАТ "ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО" спрямована на постійне підвищення рівня кваліфікації працівників. З метою реалізації цієї політики у складі Товариства функціонує Навчально-курсовий комбінат в якому проходять навчання з питань охорони праці посадові особи та фахівці підприємства, проводиться підготовка та перепідготовка робітників відокремлених підрозділів. Інженерно-технічний персонал підвищує свій кваліфікаційний рівень у Національному технічному університеті "Київський політехнічний інститут", "Харківському національному технічному університеті сільського господарства" та приймає участь у різноманітних семінарах у відповідності зі своїм напрямком роботи. Товариство впроваджує програму з підготовки електромонтерів для відокремлених підрозділів на базі Чернігівського ліцею залізничного транспорту. Процес навчання цих учнів постійно відслідковується управлінням кадрової політики ПАТ "ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО". Після закінчення навчання та отримання спеціальності "електромонтер" студенти гарантовано працевлаштовуються в районних підрозділах електричних мереж, які направили їх до ліцею.

Навчально-курсовий комбінат (НКК) реалізує право ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» на провадження освітньої діяльності з курсової підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації власного персоналу, а також надання послуг з професійної освіти іншим юридичним та фізичним особам.

НКК здійснює ліцензійну професійну підготовку робітників з таких спеціальностей:

Навчально-курсовий комбінат також здійснює навчання:


Викладання проводиться висококваліфікованими спеціалістами із значним досвідом практичної роботи з експлуатації та ремонту електроустаткування, а також безпечної організації робіт.

Для слухачів створені комфортні умови у навчальних кабінетах, надається можливість користування технічною бібліотекою, набуття практичних навичок на навчально-тренувальному полігоні, майстерні та лабораторіях.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав