Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Платіжні системи України

Читайте также:
  1. GPS-системи
  2. VII. Антропологічний склад народів України
  3. Аварійно - рятувальні служби України.
  4. Автоматизація оброблення інформації у податковій системі України
  5. Адаптація законодавства України до законодавства ЄС - один із важливих інструментів створення в Україні нової правової системи та громадянського суспільства
  6. Адаптація нервово-м’язової системи до аеробних навантажень
  7. Адвокатура України у радянський період.
  8. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України
  9. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.
  10. Адміністративно-правовий статус Президента України

 

Процес управління неможливий без перетворення інформації, а тому організація інформаційного забезпечення в інформаційних системах набуває особливого значення. Система інформаційного забезпечення (ІЗ) будується залежно від ряду факторів і передбачає створення єдиного інформаційного фонду, систематизацію та уніфікацію показників і документів, розробку засобів формалізованого опису даних і т.ін. Цей неповний перелік вже характеризує складність та багатоаспектність розробки й структурної побудови ІЗ залежно від вирішуваних завдань, структури економічної системи в цілому, складу функцій управління та способів перетворення інформації, а також форм подання інформації та способів опису даних.
ІЗ включає методичні та інструктивні матеріали, єдину систему класифікації та кодування економічної інформації, інформаційну базу. Остання, у свою чергу, поділяється на позамашинну (нормативно-довідкові документи, уніфіковані системи вхідних та вихідних документів) і машинну (масиви бази даних)

У разі автоматизованого розв’язування комплексу задач реєстрації платників податків крім первинних документів використовується нормативно-довідкова інформація загальнодержавних та галузевих класифікаторів:
ЄДРПОУ — Єдиний державний реєстр підприємств, організацій України;
СПАТО — Система позначень автономій, територій, областей;
ЗКГНГ — Загальний класифікатор галузей народного господарства;
УКВЕД — Український класифікатор видів економічної діяльності;
УКФВ — Український класифікатор форм власності;
КОПФГ — Класифікатор організаційно-правових форм господарювання;
СПОДУ — Система позначень органів державного управління;
УСГК — Українська стандартна галузева класифікація;
УКУД — Український класифікатор управлінських документів;
УБК — Українська бюджетна класифікація;
класифікатор видів платників податків;
класифікатор банківських установ.

Найбільш місткою та важливою частиною ІЗ є інформаційна база, до якої входять нормативно-довідкові документи та вхідні і вихідні інформаційні повідомлення. Нормативно-довідкові документи містять інформацію про розміри ставок за кожним із видів податкових платежів, процентну ставку НБУ, довідкові відомості про податкову систему України в цілому, кожну ДПА, платників податків, банківські установи, в яких перебувають розрахункові рахунки платників та бюджетні рахунки, іншу інформацію.

Вхідні інформаційні повідомлення та документи надходять до ДПА ззовні. Перелік вхідних повідомлень та джерела їх виникнення наведено в табл. 2.

 

Лекція

Платіжні системи України

Електронні платіжні системи – це технологія, що дозволяє продукувати розрахунки безпосередньо між контрагентами. У разі відсутності необхідності переказування грошей з одного рахунку на інший - у банку або інший фінансової організації. Платнику непотрібно вказувати інформацію про себе (на послуг чи купівлі товару, не що вимагає доставки, наприклад,PIN – коду). На цей час розрахунки через електронні платіжні системи актуальні щодо операторів стільникового зв'язку, продавців PIN – кодів, інтернет – провайдерів, телефонних компаній, і небагатьох великих магазинів, торгуючих матеріальними цінностями.

Web Money Transfer. З допомогою цією системою можна:

ü · Виконувати розрахунки з іншими користувачами, оплачувати товари у мережі;

ü · Обговорювати з партнерами умови торгових угод у вигляді голосового сервісу, відео конференції, захищеної WM – пошти;

ü · Отримувати і давати позики в титульних знаках (зокрема колективно);

ü ·Автоматизовувати управління бюджетом вашого спільного діяльності чи мережного підприємства;

ü · Оплачувати послуги мобільних операторів, провайдерів інтернет і кабельного ТБ, оплачувати підписку ЗМІ;

ü · Створювати власні цифрові чеки на оплату товарів та послуг до Інтернету – крамницях та моментальних розрахунків поза мережею;

ü · Проводити обмін електронних валют по вигідному курсу;

ü · Розповсюджувати програмні продукти і електронні книжки по захищеному від копіювання форматі;

ü · Проводити розрахунки електронною поштою, використовувати мобільний телефон як гаманець.

Ця облікова система забезпечує проведення розрахунків у вигляді титульних знаків Web Money (WM). Управління титульними знаками здійснюється користувачами за допомогою клієнтської програми WM Keeper.

При перекладі коштів використовуються однотипні гаманці, обмін різних титульних знаків виробляється у обмінних сервісах.

Власником і адміністратором систем, які забезпечують її організаційну і технологічну цілісність, є компанія WM Transfer Ltd., що є розробником, власником і адміністратором системи Web Money Transfer.

Щоб стати учасником системи Web Money Transfer досить встановити на своєму комп'ютері клієнтську програму WMKeeper і зареєструватися у системі, отримавши у своїй WM идентифікатор і, прийнявши угоди системи. Процес реєстрації також передбачає введення персональних даних, і підтвердження їхніх достовірності у вигляді клієнтської програми WMKeeper.

У системі реалізовано програму WM атестації. Кожен користувач має WM атестат – цифрове свідчення, складене виходячи з наданих їм персональних даних.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 55 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав